lauantai 27. heinäkuuta 2013

PERHOSPOSTAUS

Tänä kesänä (ja myös viime suvena) olen innostunut kuvaamaan perhosia. Tosin monesti nämä lentäjät ovat niin arkoja, että niitä on vaikea vangita kameran linssiin. Neitoperhoset ovat kuitenkin rauhallisia ja niitä kuvasin viime kesänä monesta kulmasta ja kukasta.


  Neitoperhosia oli viime vuonna runsaasti,mutta tänä kesänä en ole tainnut vielä nähdä ensimmäistäkään.
 Torstai-iltana kuuntelin radio Deitä. En tiedä, kuka oli puhujana (avasin radion kesken lähetyksen), mutta hän puhui rukouksesta ja rukouksen eri tavoista, mm. siitä, että jopa valokuvatessa voi tuntea Jumalan läheisyyden ja pyhyyden. Itse havahduin tästä ajatuksesta: juuri niinhän minäkin tunnen, kun ihmettelen luonnon kauneutta ja yritän vangita kuviin häivähdyksiä kaikesta tästä ympärillä olevasta ihanuudesta. Ajatuksissani kiitän Taivaallista Isää luonnon uskomattomista väreistä, perhosen hennoista ja läpikuultavista siivistä, linnun höyhenistä, lumen kimalteesta, jääpuikoista. Eikä rukous tosiaan tarvitse aina sanoja, rukous voi olla kiitollinen huokaus kaiken kauniin keskellä!

8 kommenttia:

 1. Piipe, tänä kesänä on kiitokseen ollut paljon aihetta; kauniisti sanoit!

  Suloista viikonloppua sinulle, ja kiitos hienosta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan: paljon on ollut kiitoksen aihetta! Levollista sunnuntaita myös Sinulle!

   Poista
 2. Tuohon tapaan minä myös ajattelin viimeksi mustikoiden poiminnan tauolla, kun oikaisin selkääni ja annoin katseeni vaeltaa pitkin vaaran rinnettä toisat alas ja toista ylös. Houkaukseni oli kiitollisuutta täynnä niin paljosta. Perhosia en kuitenkaan ole kovin paljon nähnyt, sudenkorentoja vähän enemmän. En sinun laillasi osaa perhosia kyllä kuvatakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon kaunista on ympärillämme, kun vain hoksaamme katsoa avoimin aistein. Onnellista alkanutta viikkoa sinne pohjoiseen!

   Poista
 3. Jostain syystä tänä suvena perhoset eivät ole olleet liikkeellä samaan aikaan kuin minä.
  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarina! Onnellista alkanutta viikkoa Sinulle!

   Poista
 4. Upeita perhoskuvia ja tekstikin sopii, näin juuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne! Onnellista alkanutta viikkoa Sinullekin!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!