Perjantai-iltana saimme kylään joukon ystäviä. Iloinen ilta sujui saunoen, uiden, kalakeittoa syöden ja kakkukahveista nauttien seurustelua unohtamatta.
Kokeilin uutta kakkureseptiä ja hyvältähän se maistuikin. En juurikaan ole tehnyt tuorejuusto- tai rahkakakkuja, mutta nyt halusin valmistaa jotain raikasta ja kesäistä. Ohje löytyi kirjasta Syötävän hyvää - yksi taikina neljä kakkua ( Kirjapaino Kari Ky, Jkl. 2011) ja ajattelin jakaa tämän herkullisen reseptin Teillekin:
KEKSIKAKKUPOHJA:
10 kpl Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
- murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita
- leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita
muruseos pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa täytteen
valmistuksen ajan
TÄYTE:
4 kpl liivatetta (liota kylmässä vedessä 5-10 min.)
500 g rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata (rouhi täytteen sekaan tai sulata vesihauteessa)
2 dl kuohukermaa
2 tl sitruunanmehua
- vatkaa kerma ja lisää se muiden aineiden kanssa rahkaan
- lisää kuumaan veteen sulatettu ja jäähdytetty liivate rahkaan
- hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia
PINNALLE:
5 liivatetta (liota)
3 dl laimennettua mehua
4 dl marjoja
- lado marjat kakun pinnalle
- kuumenna osa mehua ja liota liivatteet sekaan, lis. loppu mehu
- lusikoi liivatemehu marjojen päälle, hyydytä jääkaapissa
HERKUTTELE KAHVIN TAI TEEN KERA! :)
Tosi kaunis ja varmasti vieraille maistui. Mulla onkin tässä kakuntekoa, kun tytön perhe tulee lomille, heistä kolmella on tässä lähekkäin synttärit:)
VastaaPoistaJoo, kyllä se kauppansa teki ja tuli syötyä kokonaan illan mittaan. Mehu olisi saanut olla laimeampaa, koska se veti tuon kakunpäällisen niin tummaksi.
PoistaMukavaa ajan viettoa siellä. Ja kiitos kakkureseptistä :).
VastaaPoistaOnpa herkullisen oloinen ohje! Kiitos Piipe, tätä täytynee kokeilla, varsinkin näin mansikka-aikaan:) Rahka- ja tuorejuustokakut ovat täällä kovassa suosiossa, aivan lemppareitani.
VastaaPoista