maanantai 1. heinäkuuta 2013

HERKUTTELUA

Perjantai-iltana saimme kylään joukon ystäviä. Iloinen ilta sujui saunoen, uiden, kalakeittoa syöden ja kakkukahveista nauttien seurustelua unohtamatta.

Kokeilin uutta kakkureseptiä ja hyvältähän se maistuikin. En juurikaan ole tehnyt tuorejuusto- tai rahkakakkuja, mutta nyt halusin valmistaa jotain raikasta ja kesäistä. Ohje löytyi kirjasta  Syötävän hyvää - yksi taikina neljä kakkua ( Kirjapaino Kari Ky, Jkl. 2011) ja ajattelin jakaa tämän herkullisen reseptin Teillekin:

                                             KEKSIKAKKUPOHJA:
                                                   10 kpl Digestive-keksejä
                                                    75 g sulatettua voita
                                                    - murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita
                                                    - leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita
                                                      muruseos pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa täytteen 
                                                      valmistuksen ajan

                                            TÄYTE:
                                                   4 kpl liivatetta (liota kylmässä vedessä 5-10 min.)
                                                    500 g rahkaa
                                                    1/2 dl sokeria
                                                     1 tl vaniljasokeria
                                                    200 g valkosuklaata (rouhi täytteen sekaan tai sulata vesihauteessa)
                                                    2 dl kuohukermaa
                                                    2 tl sitruunanmehua
                                                     - vatkaa kerma ja lisää se muiden aineiden kanssa rahkaan
                                                     - lisää kuumaan veteen sulatettu ja jäähdytetty liivate rahkaan
                                                     - hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia

                                            PINNALLE:
                                                    5 liivatetta (liota)
                                                    3 dl laimennettua mehua
                                                    4 dl marjoja
                                                    - lado marjat kakun pinnalle
                                                    - kuumenna osa mehua ja liota liivatteet sekaan, lis. loppu mehu
                                                    - lusikoi liivatemehu marjojen päälle, hyydytä jääkaapissa

                                            HERKUTTELE KAHVIN TAI TEEN KERA! :)


4 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja varmasti vieraille maistui. Mulla onkin tässä kakuntekoa, kun tytön perhe tulee lomille, heistä kolmella on tässä lähekkäin synttärit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se kauppansa teki ja tuli syötyä kokonaan illan mittaan. Mehu olisi saanut olla laimeampaa, koska se veti tuon kakunpäällisen niin tummaksi.

      Poista
  2. Mukavaa ajan viettoa siellä. Ja kiitos kakkureseptistä :).

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen oloinen ohje! Kiitos Piipe, tätä täytynee kokeilla, varsinkin näin mansikka-aikaan:) Rahka- ja tuorejuustokakut ovat täällä kovassa suosiossa, aivan lemppareitani.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!