sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

RIIKAAN TUTUSTUMASSA

Pääsääntöisesti saimme matkustaa kuumana hehkuvan auringon alla, mutta pari sadekuuroakin saimme niskaamme; toisen niistä Riikassa. Ilta alkoi hämärtää ja sadepilvet tekivät maisemasta harmaan, mikä valitettavasti näkyy myös kuvissa.

Muistoja Neuvosto-Latvian ajoilta. Jyhkeät graniittisotilaat paksuissa mantteleissaan tarkastelevat ohikulkijoita vaiteliaina.

Varmaan yksi kuvatuimmista rakennuksista Riikassa: Mustapäiden talo. Se on rakennettu alunperin 1300-luvulla, kärsi pahoja vaurioita toisen maailmansodan pommituksissa ja lopulta Neuvostoliiton miehittäjät purkivat koko rakennuksen (kamalaa!).  Se kuitenkin rakennettiin uudelleen 1990-luvulla Riian kaupungin 800-vuotisjuhliin.




Riikan historialliselle aukiolle saavuttuamme meitä odotti iloinen yllätys! Kansainvälinen Puddy Bears-näyttely oli koottu kaiken kansan iloksi. Löytyipä sieltä myös Suomen oma karhu!







Hiljaista tanssikansaa kaupungin puistossa. Aika suloisia kuitenkin.

138 metriä korkea Vapauden patsas kunnioittaa vapaussodassa kaatuneita uhreja.
Ilta hämärtyi nopeasti ja pitkän ajomatkan rasitukset painoivat matkalaisia. Hyppäsimme taksiin ja ajelimme takaisin hotelliin. Suihkun jälkeen oli mukavaa pujahtaa lakanoiden väliin unta houkuttelemaan.

                                                             *     *     *     *     *

Uusi aamu, uudet kohteet! Kello yhdeksältä oltiin jo Latvian kansallisen kasvitieteen puutarhassa Salapilsissä, jossa järjestettiin Ruusujen päivä ja markkinat. Taisi olla puutarhaihmisten paratiisi.








Aika moni matkalaisista osti markkinoilta kassikaupalla taimia, mutta siirryttiinpä jälleen uuteen paikkaan eli Baltezersin taimimyymälään, josta tehtiin uusia löytöjä. Itse tyydyin kuljeskelemaan ihanan vihreyden keskellä ja keskityin kuvaamaan perhosia, joita lenteli alueella runsain määrin.







Latvian ja Viron raja ylitettiin kolmen jälkeen ja neljältä oli jälleen uusi pihakierros. Se oli yksi mielikuvituksellisimmista pihoista ja esimakua saat siitä täältä. Oma kuvapostaukseni tulee lähipäivinä...

22 kommenttia:

  1. Upea kaupunki Riika, johon pitäisi tutustua. Harmi kun ei ole noita Riian risteilyjä saatavana. Pitkä bussimatka arveluttaa..

    Hienoja kuvia ja tunnelmia!
    Kiitos myös edellisestä postauksesta ja hyvää heinäkuista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli! Täytyy myöntää, että pitkä istuminen puudutti ja illalla jalat olivat niin turvoksissa, ettei meinannut saada kenkiä jalasta. Mutta Riikaan voisi joskus vaikka lentää. Paljon jäi näkemättä.

      Poista
  2. Upeita kuvia ja niin paljon nähtävää! Olipas hauska tuo Puddy Bears näyttely:) Riika on kyllä kaunis kaupunki, siellä pitäisi kyllä joskus käydä:) Leppoisaa kesäpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde! Olin niin innoissani noista Riikan "lainakarhuista", sillä olen bongannut niitä myös pitkin Berliiniä ja kuvannut aika monta karhua siellä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä! Bussissa istuminen rasitti, mutta Riika oli näkemisen arvoinen.

      Poista
  4. Ihania kuvia Riiasta! ❤ Paljon mukana myös minulle uutta, vaikka olen Riiassa käynyt 7 kertaa, viimeksi viime elokuussa -silloin Mustapäiden talo oli huputettu.

    http://365kuppiakahvia.blogspot.com/2017/08/retkella-riiassa.html

    Oi ihanaa, osuitte Buddy Bearien joukkoon ❤ Kerään kortteja Buddy Beareista, niitä on jo kaksi :D Berliinissä asuvia Buddyjä olen kuvannut ahkerasti :)

    Perhoskuvat ovat aivan ❤ Ai että on iloa täynnä oleva postaus ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rita! Olin itsekin niin ihastunut, kun näin tuon valtavan karhujoukon vanhalla aukiolla. Berliinissä minäkin olen niitä bongaillut ja kuvannutkin aikamoisen joukon.
      Huh, sinähän olet jo kokenut Riian kävijä! <3

      Poista
  5. Voi hyvä mahoton sentään, miten komeita pytinkejä ja kukkasen runsaus hurmaa.
    Kaikenkaikkiaan näyttää olevan monenlaista silmäniloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmäniloa riitti todellakin! Riika on hieno kaupunki, vaikka Latvia muuten näyttää vielä olevan aika rähjäisessä kunnossa. Vie varmasti aikaa, ennen kuin on esim. Viron tasolla.

      Poista
  6. Olipa mukava lukea sinun postauksesi Riikasta, jossa itse vierailin äskettäin. En nähnyt kaikkea samaa kuin sinä matkallasi. Siitäkin voi päätellä, että Riikassa on todella paljon nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin silloin postauksesi Riiasta ja käväisin vielä nyt uudestaankin matkakertomuksesi lukemassa. Varmasti siellä nähtävää riittää moneksi päiväksi.

      Poista
  7. Kiitos näistä kuvista. Riika on kiehtonut ja olisi kiva käydä. Mä en voi uskoa, että tuo kaunis rakennus purettiin! Onneksi rakennettiin uudelleen. Paljon nähtävää ja ihmeteltävää. Kauniisti sait perhosen kuvattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se on ihan uskomaton juttu, että noin upea rakennus purettiin. Onneksi saivat rakennettua sen uudelleen, vaikka eihän se tietysti sama asia ole, kun alkuperäinen meni maan tasalle. Mitähän järkeä purkamisessa oli?
      Kiitos, Johanna: perhosia oli kiva kuvata ja tuolla puutarhassa niitä lenteli valtavat määrät.

      Poista
  8. Upeita, värikylläisiä kuvia ja niin ihanista kohteista ♥
    Kaunis kaupunki jossa nähtävää aivan varmasti riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku! <3
      Riikaan voisin matkustaa uudelleen, mutta mieluiten lentäen tai sitten bussilla matkustaen pienen päivämatkan kerrallaan.

      Poista
  9. Kiitos näistä matkaterveisistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit, kun kävit vierailulla ja kommentoimassa!<3

      Poista
  10. Tämä Riika pomppaa nyt niin monesta esiin, että otan sen merkkinä siitä, että sinne pitää matkustaa! :)Tyttäreni kävi yksin viime vuonna oopperassa siellä.Isäntä on käynyt lätkän MM-kisoissa jokunen vuosi sitten ja olen monessa naistenlehdessä törmännyt myös.Sinun lisäksesi pari blogin pitäjääkin on jo kertonut, kuinka hieno ja kaunis Riika on.Upeita paikkoja olet kuvannut!Mielenkiinto heräsi entisestään! :)Varsinkin tuon kuvan no.5 näkymästä tykkään valtavasti.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se upea kaupunki. Minua harmittaa vain se, että oli niin vähän aikaa kierrellä kaupunkia. Kenties sinne tulee toisenkin kerran mentyä ja ajan kanssa.
      Ei muuta kuin matkaa tilaamaan. Jäänpä sitten odottelemaan matkapostaustasi. ;)

      Poista
  11. Kaunista on Riikassa, En ole itse käynyt ,mutta veljeni todella usein , ja hänen viimeksi Helsingissä avaamansa ravintolan (jonka hän sitten möi) kalusteetkin tuotiin Liettuasta.
    Aivan ihanat nuo leppäkerttukivet:)
    Ja nuo nallepatsaat ovat aina niin hauskoja, täälläkin on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hieno kaupunki. Harmi vain, että ilta siihen tutustumiseen oli niin lyhyt. Ehkä vielä joskus tulee uusi mahdollisuus.
      Olin aivan innoissani, kun bongasin nuo nallepatsaat. Niitä olen bongaillut myös Berliinissä. Helsingissä tuo näyttely oli 2010 ja Jerusalemissa 2007.
      Olen keräillyt nyt itsekin littanoita kiviä ja aion kokeilla leppimaalausta jossain vaiheessa.

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!