lauantai 21. heinäkuuta 2018

KUKKASTEN KESKELLÄ

Lyhyeen lomaani mahtui lyhyt lomareissu Viroon ja Latvian Riikaan.Viikko sitten torstai-aamuna
lähdin Jyväskylän puutarhaseuran järjestämälle teemamatkalle eli kävimme matkan aikana todella monessa erilaisessa puutarhassa, niin rahalla valmistetuissa upeissa pihoissa kuin myös esimerkiksi vaatimattoman iäkkään pariskunnan kukkaistarhassa. Lisäksi ehdimme poiketa myös parissa kasvimyymälässä sekä kukkamessuilla. Loppumatkasta auton säilytystila oli matkalaukkujen lisäksi täynnä kukkasia ja joidenkin kukat pääsivät myös bussitilan penkeille vieruskaveriksi. Koska itse olen noviisi tällaisella matkalla, mukaani tarttui vain kolme päivänliljan tainta ja matkan lopuksi arvonnassa voittamani pensas.

Piha numero yksi Tallinnassa:



Piha 2: merenrannan tuntumassa oleva upea paikka, jonka luomisessa ei ole rahaa säästetty. Taimet on tuotu Hollannista ja puutarha suunniteltu viimeistä piirtoa myöten täydelliseksi.


                       

Ensimmäinen matkapäivämme kääntyi iltaan.Majapaikkamme, kylpylähotelli Laulasmaa Spa sijaitsi ihan meren tuntumassa, joten illallisen jälkeen oli suloista suunnata askeleet rannalle ja huljutella matkan aikana turvonneita nilkkoja meren lempeissä laineissa.

Uusi aamu valkeni ja lähdimme ripeästi liikkeelle jo heti aamusta. Perjantaista (13.7.) tulikin pitkän ajomatkan päivä, kun bussi suuntasi kohti Latviaa. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Järvakandissa, jossa juotiin leivoskahvit. Kahvilan pihapiirissä oli ihastuttava lasimuseo, joka oli kyllä pakko kuvata, vaikkei siellä ehdittykään käydä,


sillä seuraava pihakäyntimme oli sovittu puoli yhdeksitoista. Meitä vastassa oli suloinen, iäkäs pariskunta, joiden pihapiirissä kasvoi hyötykasvien lisäksi useita satoja eri lajikkeita kukkasia, erityisesti erilaisia päiväliljoja.

Eläväisen mummon tulkkina toimi oma tytär.


Ja tässä vain osa Koidun kukkasista! Uskomatonta, mutta mummo osasi nimetä kaikki kasvinsa ja kukkalajikkeet!

Riikassa olimme varhaisalkuillasta ja majoituimme hotelliimme. Mahdollisuus olisi ollut mennä hotellin vieressä olevaan kasvitieteelliseen puutarhaan, mutta valitsimme matkakumppanimme kanssa Riikan vanhaan kaupunkiin tutustumisen. Ratikalla matkattiin n. neljän kilometrin matka ja pidettiin samalla sadetta. Kaunis kaupunki ansaitsee kuitenkin oman postauksensa.

16 kommenttia:

  1. Ihan tuntuu, kuin koko Viro olisi kukitettu. Toinen toistaan kauniimpia puutarhoja. Se on hieno harrastastus, sillä sitähän intohimoinen puutarhan hoito on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma puutarhani on hyvin vaatimaton, vaikka tontilla tilaa onkin. On kuitenkin kiva käydä katsomassa hyvin hoidettuja puutarhoja ja Virossa niitä tuntuu riittävän. Bussilla ohi ajaessa näkyi monta upeaa ja huolella hoidettua pihaa.

      Poista
  2. Upeita puutarhoja. Teillä on ollut antoisa matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se! Tosin loppumatkasta alkoi jo väsyttää, kun puutarhakäyntejä oli niin monta ja "omaa" aikaa vähän. Mielenkiintoista oli kuitenkin nähdä erilaisia ratkaisuja ja saada ideoita.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä! Näimme niin monta erilaista ja erikokoista puutarhaa.

      Poista
  4. Upeita kukkasia retken varrella:) Jäänkin odottelemaan Riika-postaustasi, sillä siellä en ole ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riikassa minäkin kävin ensimmäistä kertaa. Harmi vain, että pari tuntia tutustumiseen oli aivan liian lyhyt aika. Jospa joskus toisella kertaa...

      Poista
  5. Kiitos kivoista reissukuvista! Olisi kiinnostavaa päästä joskus tutustumaan noihin Viron puutarhoihin. Lisäkuvia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virossa on kyllä paljon kauniita ja huolella hoidettuja pihoja. Ihan mielenkiintoista päästä niitä katsomaan.

      Poista
  6. Olipa tellä mielenkiintoinen matka.
    Tuollaisilla matkoilla haluaisin minäkin mukaan
    Täällä vaan ei ole sellaisia matkoja.
    Hyvää viikonloppua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyväskylän puutarhaseura on aktiivinen matkanjärjestäjä ja seura on muutenkin hyvin toimelias. Matoja on tehty mm. Englantiin ja Hollantiinkin. Itse olin eka kertaa mukana.
      Kiitos samoin, Sylvi!

      Poista
  7. Ihanat kuvat! Teillä on ollut kiva matka. Tykkään tällaisista pihamaista, jotka eivät ole ihan viivottimilla vedetty. Riika olisi sellainen paikka, jossa haluaisin käydä. En ole koskaan siellä ollut. Virosta on jäänyt kaikki muu Tallinnaan lukuunottamatta näkemättä. Mutta toivottavasti sitten eläkkeellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on juuri sellainen "ei viivottimella vedetty" piha eikä vanhan talon ympärille sellainen sopisikaan.
      Riikassa minäkin kävin nyt ensimmäistä kertaa, mutta hyvin lyhyeksi tutustuminen jäi. Kenties sinne voisi palata joskus toisella kertaa. Virossa on paljon upeita paikkoja ja esimerkiksi Pärnu, Viron kesäkaupunki, on tutustumisen arvoinen paikka. Pidetään peukkuja, että pääset joskus Viroon pidemmälle reissulle. :)

      Poista
  8. Kaunista! Lasimuseokin! Lasi on ihan lempimateriaalejani, joten tuollaisessa museossa olisi kiva vierailla. Menen syyskuussa Tarttoon pariksi viikoksi.

    VastaaPoista
  9. Thanks for sharing these beautiful photos.
    What amazing gardens.
    Greetings
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!