torstai 29. elokuuta 2013

MAATILAN ELÄMÄÄ

Olen töissä pienessä päiväkodissa maaseudun rauhassa. Ympäröivä luonto tarjoaa oivat puitteet retkeilylle, mutta onhan maalla myös muuta mielenkiintoista nähtävää. Eilen teimme lasten kanssa retken eräälle maatilalle, joka sijaitsee päiväkodilta pienen kävelymatkan päässä. Olen iloinen, että ystävällinen isäntäväki  suostui ottamaan pieniä vieraita vastaan kesken syyskiireiden.Mutta mikä elämys se lapsille olikaan! Saimme nähdä hevosia laitumella ja lehmiä lähes kosketusetäisyydeltä, talonvahtikin meitä iloisesti ja häntää heilutellen tervehti.

Eväät syötiin maalaistalon pihapiirissä ja kissa uskaltautui meitä kurkistamaan pensaan takaa. Liekö oli tulossa navetalta hiiriä pyydystämästä? 
Pihapiirissä ihmeteltiin myös isännän traktoria, puimuria ja klapikonetta ja varsinkin poikia nuo vempaimet kovasti kiinnostivat. Oli kyllä mukavaa seurata lasten ilmeitä ja aitoa ihmetystä, kun emäntä kertoili hevosen kengityksestä ja silitteli lehmän turpaa. Kiitokseksi isäntäväelle ja lempeille lehmille kajautettiin vielä laulu Piippolan vaarilla oli talo. Pienten elämysten tarjoaminen lapsille on yksi työni parhaimpia puolia; siinä saa itsekin hyvän mielen!

4 kommenttia:

 1. Varmasti lapset muistavat kauan tämän retken:)
  Kiitos postauksesta, Piipe, ja hyvää loppuviikkoa sinulle.♥

  VastaaPoista
 2. Varmaan oli mieleenpainuva retki monellekin lapselle. Ei nämä kotieläimet ole kaikille itsestään selvyys. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Päivä on tuonut lapsille monenlaista iloa ja elämyksiä! Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, Aili-mummo, Sirpa ja Minttuli! Kyllä se oli ihana elämys lapsille ja reissusta juteltiin vielä monta kertaa. Itse maalla ja karjatilalla kasvaneena tuo lehmien kanssa puuhailu oli arkipäiväistä, mutta nykyisille lapsille suorastaan eksoottista: Maitotilat vähenevät kovalla vauhdilla,kun ei ole jatkajia ja eu-määräykset uuvuttavat viljelijät.

  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!