sunnuntai 4. syyskuuta 2022

MUISTOJA KESÄSTÄ, osa 1

Niin sanoimme kesälle hyvästit ja syksylle tervetuloa! Tänä kesänä en jotenkin saanut aikaiseksi tehdä yhtään blogipäivitystä, mutta nyt ilmojen viiletessä ajattelin istahtaa hetkeksi blogini ääreen ja kerrata kesäni kulkua. Teidän toisten blogeja olen satunaisesti käynyt kurkkimassa jättäen silloin tällöin kommentinkin. Josko siis itsekin innostuisi uusiin päivityksiin.

Kesäkuussa olin vielä töissä, mutta kävin myös pienessä silmäoperaatiossa, joten osa kuukaudesta meni hiljaiselossa.

Juhannuksena saunoimme mökillä ja aattoillaksi kokoonuimme lapsuuskotini rantaan juhannuskokolle. Paikalla oli n. neljäkymmentä sukulaista, iältään vuodesta melkein ysikymppisiin, haitari ja kitara soivat, jutustelusta nautittiin. Kivaa lisäväriä toi muuan saksalaispariskunta, joka oli tullut kesää viettämään Suomeen ja nyt he ensimmäistä kertaa olivat kokemassa yötöntä yötä ja suomalaisia juhannusperinteitä. Oli hauskaa verrytellä pitkästä aikaa saksankielentaitoa ja jutella heidän kanssaan. Vaikka hyttysten määrä rouvaa harmittikin, kovasti he tuntuivat nauttivan luonnonkauneudesta ja hiljaisuudesta.
Heinäkuussa helle helli. Pesin mattoja, luin pihakeinussa kirjoja, keräsin luonnonkukkia maljakoihin. Nautin!

Syntymäpäivälahjaksi sain lahjakortin Järvisydämeen, jonka lunastimme heinäkuussa. Hieno paikka, hyvä ruoka ja kauniit maisemat. Siispä oikein upea lahja!

Ja tällaisessa hauskanmallisessa maisemasviitissä yövyttiin!

Me aikaiselle aamiaiselle menijät kohtasimme rikkumatonta rauhaa.Ennen kuukauden vaihdetta käväisin laivaristeilyllä Konnevedellä. Sää oli kalsea, mutta maisemat ihan hienot. Koska muita matkustajia ei ollut, saimme siis oikein yksityisristeilyn. Aika hauska juttu! 
 Samalla reissulla piipahdettiin Galleria Kävyssä, joka olikin kuluneen kesän viimeistä päivää auki. Olipahan söpönen paikka. 


 Elokuussa käväisimme serkun kanssa Avoimet puutarhat-tapahtumassa Äänekoskella ja Suolahdessa. Kukkasten väriloisto ja oivalliset ideat ihastuttivat (kuvien julkaisuun on kysytty puurahanomistajien luvat).

Elokuun lämpiminä päivinä perhoset, kimalaiset ja kukkakärpäset vierailivat ahkerasti kotipihan kallionauhuksissa. Näky antoi toivoa sille, että kyllähän niitä pölyttäjiä on edelleen. Ja tokihan niitä on ollut oikeaan aikaan liikkeellä myös mustikankukissa, sillä kesän mustikkasaalis oli erittäin hyvä.

No mutta niitä perhoskuvia sitten vähän myöhemmin...

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva päästä vielä kesäisiin tunnelmiin näin syksyn viileydessä! Teidän juhannuksenne kuulosti mukavalta. Ja hienoissa paikoissa olet päässyt käymään! Mekin saimme kerran yksityisristeilyn Kuusamon Julmalla Ölkyllä, kun ei ollut muita. Mikäs sen hauskempaa. Pirteää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle kommentista ja ihanaa alkanutta syksyä! <3

   Poista
 2. Ah,ihanaa oli päästä kurkistamaan sinun kesääsi!😍
  Samalla taas hiukan haikein mielin mietin,että kesä on jo ohi.
  Kaikkea kivaa olet kokenut,mielenkiinnolla tutkin kuviasi.
  Mukavaa syksyä!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, blogiystäväinen! <3 Kesän hyvästely on aina niin haikeaa, mutta jos Luoja suo, saamme vielä kokea tulevan suvenkin; se on edessäpäin!
   Ihania, värikkäitä syyspäiviä Sinulle! <3

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!