sunnuntai 29. toukokuuta 2022

TOSSUA TOISEN ETEEN

 Kuinkahan monta vuotta olemmekaan suunnitelleet käyvämme Leivonmäen kansallispuistossa? Nytpä käyntimme toteutui - vihdoinkin!

Koska sääennuste lupasi poutapäivää ainakin yhteen asti, starttasimme pihastamme puoli yhdeksän jälkeen ja perillä olimme reilua tuntia myöhemmin. Siinä vaiheessa puiston laitamilla oli jo melkoinen määrä autoja, mutta sinnepä vaan solahdimme poluille ja aika vähän kulkijoita tuli vastaan.

Leivonmäen kansallispuistossa on helppo liikkua, reittien varrella on useampi nuotio- ja laavupaikka ja vessoja sekä puuliitereitä on myös sijoitettu polkujen lähistölle. Maisema on vaihtelevaa: välillä suoalueita, välillä harjun päällä kiemurtelevia polkuja. 


Yöpyjien telttoja oli useammassa paikassa. Osaisikohan sitä itse enää yöpyä teltassa, kun uni on nykyään muutenkin niin ohutta?
 

Joutsniemen harjua pitkin kuljimme ihan eteläkärkeen saakka ja ihastelimme Rutajärven kauneutta. Aurinkokin alkoi sopivasti paistaa ja vesipullot oli viimein kaivettava repusta.

Harjulle emme enää kiivenneet vaan kävelimme rantapolkua pitkin laavupaikalle. Se reitti vaatikin jo keskittymistä, sillä rannassa on röykkiöittäin järvenlaskuissa kuiville jääneitä kiviä. Melkein kuin olisi pirunpellon päällä kävellyt. 


 Jonkun lokkirukan tarina oli päättynyt rannan tuntumaan.Laavupaikalla saimme tästä koirulista kaverin.


Ja vielä muutama metsiköstä bongattu luonnonlahja ja -ihme:

                                      

    

Askelmittari näytti kierroksen lopuksi 13500 askelta. Ihan hyvä saavutus sunnuntaipäiväksi. Meille sattui mitä parhain tuuri sään suhteen; Jyväskylän läpi ajaessamme satoi jo kaatamalla.22 kommenttia:

 1. Olen kerran kauan sitten käynyt Leivonmäen kansallispuistossa, joten olipa kiva palata sinne kuviesi myötä. Kiitos tästä! Mukavan näköistä siellä on, varmasti oli ihana retki.

  Meilläkin oli tänään tuuria sään suhteen, kun kävimme yhdellä laavulla. Siellä vain hetken satoi ihan vähän ja ukkonen jyrisi kaukana. Kotimatkalla sitten vasta satoi kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tämä luonnonpuisto oli kyllä upea paikka. Maasto sopivan vaihtelevaa ja kulkureitit hyvät.
   Onnellista alkavaa kesää!

   Poista
 2. Kauniita kuvia Leivonmäen kansallispuistosta. Kun asuimme vielä Toivakassa Leivonmäen kansallispuistossa tuli käytyä usein. Siellä on kivoja reittejä patikoida. Kiva oli päästä kuviesi mukana taas Leivonmäen kansallispuiston tunnelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanne! <3 Oli meillä oikein virkistävä ja hyvä retki. Leivonmäen kansallispuistokäyntiä voi todella suositella.
   Ihanaa alkavaa kesää Sinulle!

   Poista
 3. Kiitos kun pääsi kuviesi myötä käymään hienossa paikassa.
  Olet kuvaillut kaikkea kaunista,komeat pystysuorat männyt harjulla ja kultakuoriaisten lemmenleikitkin pääsit todistamaan.Nehän tuovat onnea,sinä sait tuplasti!😊
  Kyllä on Suomi kaunis kesällä!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh,ja Mirjam-Matilda täällä kommentoi.😊

   Poista
  2. Kiitos! <3 Kyllä kotimaallamme on todella kauniit kasvot. :)
   Ihanaa alkavaa kesää Sinulle! <3

   Poista
 4. Tosi kaunista tuolla ja niin vihreää ;) Kiitos virtuaaliretkestä ja hyvää uutta viikkoa sinulle Piipe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! <3 Oli kyllä ihana käynti tuolla kansallispuistossa eivätkä hyttysetkään vielä pahemmin kiusanneet.
   Ihanaa viikon jatkoa ja alkavaa kesää!

   Poista
 5. Todella houkuttelevan näköisiä polkuja! Hyvä esittely Leivonmäen kansallispuiston maisemista sekä kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aimarii! Retkestä jäi todella hyvä fiilis. Hyvää alkanutta kesää! <3

   Poista
 6. Kerran olen käynyt Leivonmäen kansallispuistossa, mutta lenkki oli vain sellainen pistäytyminen. Ehkä sitten seuraavalla kerralla tutustun paikkaan oikein kunnolla 👍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varata aikaa hyvien maastopolkujen ja ihanan maiseman takia. Vahva suositus Leivonmäen kansallispuistolle!
   Ihanaa alkanutta kesää Sinulle! <3

   Poista
 7. Onpa kiinnostava kansallispuisto. Tosin en kyllä tiedä, missä tämä Leivonmäki on, mutta kuvista päätellen alue muistuttaa Punkaharjun harjualuetta. Kyllä tällaiset paikat ovat ihania, mieli siellä lepää. Hyvää alkanutta kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tuolla oli retkeillä, kun maisemat olivat upeat eivätkä hyttysetkään kiusanneet. Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee Keski-Suomessa. Jyväskylästä matkaa on 50 km ja Lahdesta 135 km.
   Suloista suvea Sinulle!<3

   Poista
 8. Kylläpä meillä Suomessa riittää näitä ihastuttavia kansallispuistoja! Kiitos esittelystä, ehkä tuonnekin pitäisi joskus tehdä retki, kun siellä suunnalla liikutaan.
  Mukavaa kesäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä tuolla! Retkestä jäi tosi hyvä fiilis, nin kuin aina luonnossa liikkuessa, mutta toki parasta oli, että sai nyt viimein toteutettua pitkäaikaisen haaveen. Lähtemisestä se on aina ollut kiinni.
   Suloista suvea Sinulle ja hyvää alkavaa lomaa! <3

   Poista
 9. Kauniit luonto - ja maisemakuvat <3 hyvää kesää toivotellen Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Suvi! <3 Sitä samaa toivottelen SInulle! <3

   Poista
 10. Hienoja kuvia! Tuo kansallispuisto on vielä käymätön kohde. Vietän juuri kesäloman viimeisiä päiviä ja tarkoitus on lähteä vielä retkeilemään tähän johonkin lähelle. Ehkäpä Vuokatin suuntaan. Pitää katsoa vielä sääennuste ja tehdä sitten retkisuunnitelma.

  VastaaPoista

 11. Hello Everyone Here,
  My Name is Dylan Brandon, I'm from the UK and I was once a Vaginal Cancer patient.
  Until the day my doctor recommended Dr Itua Herbal Remedy to me on how he uses Herbal medicines to cure all kinds of disease, I was very inst rested on his herbal remedy because I was very sick at that moment and I was diagnosed with Brain Tumor and Vaginal Cancer. I took the risk to take his treatment after watching his documentary.
  I contacted him on Email and explained my situation to him, he kindly told me how it works and also how I can purchase his herbal product through his website www.drituaherbalcenter.com/shop.
  A week later the herbal medicines were shipped to me through courier service, I drank his herbal medicines for three weeks and I was healed, cured from Brain Tumor/Vaginal Cancer.
  It was so marvelous that even my friends with Breast/Prostate Cancer also contacted Dr Itua for herbal products and they are all cured as well with Dr Itua Herbal Medicines, I do not know how many Sick people are here today or who have not yet read this. I pray god should let you see this to know there is wellness for you. He guaranties me that he can cure the listed diseases below______Bladder cancer,Brain cancer,Hiv,Herpes,
  Esophageal cancer,Gallbladder cancer,Gestational trophoblastic disease,Head and neck cancer,Hodgkin lymphoma
  Intestinal cancer,Breast Cancer,Prostate Cancer,Brain Tumor,Kidney cancer,Hpv,Tach Diseases,Leukemia,Liver cancer,Lung cancer,Melanoma,Mesothelioma,Adrenal cancer.Bile duct cancer,Bone cancer ,Multiple myeloma,Neuroendocrine tumors
  Non-Hodgkin lymphoma,Oral cancer,Ovarian cancer,Sinus cancer,Hepatitis A,B/C,Skin cancer,Soft tissue sarcoma,Wart Removal,Lupus,Spinal cancer,Stomach cancer
  Testicular cancer,Throat cancer,Thyroid Cancer,Uterine cancer,Fibroid,Angiopathy, Ataxia,Arthritis,Amyotrophic Lateral Sclerosis,Brain Tumor,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity
  Syndrome Fibrodysplasia Ossificans Progres Sclerosis,Alzheimer's disease,Chronic Diarrhea,Copd,Parkinson,Als,Adrenocortical carcinoma Infectious mononucleosis. Vaginal cancer,Vulvar cancer
  Dr Itua Herbal Center Contact,Email: drituaherbalcenter@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!