tiistai 6. syyskuuta 2022

MUISTOJA KESÄSTÄ, osa 2

 Kesä on kukkasten aikaa! Ja kyllä olen ahkerasti keräillytkin kukkia maljakoihin ja ihastellut kukkapenkkien väriloistoa! Pientareet ovat olleet pullollaan luonnonkukkia - muitakin kuin lupiineja - ja 2-vuotiaan lapsenlapsen kanssa on opeteltu jo kukkasten nimiä. Pikkuinen "Lilli" tunnistaa jo hyvin päivänkakkaran, kissankellon ja pietaryrtin, horsmankin. Kesä on ollut siis siinäkin mielessä ihanaa aikaa: olen voinut siirtää tietoa pikkuiselle tutkijalle ja toivottavasti voinut olla kylvämässä rakkautta luontoa kohtaan.

Sokeriherne kukki kauniisti ja palkojakin ilmestyi hyvin, kunnes joku ihme toukka pesiytyi herneenvarsille, söi lehdet ruodoille muutamassa päivässä ja imi palot syömäkelvottomiksi. Tämä kyllä harmitti suuresti! Ikinä ennen ei ole ollut tällaista ongelmaa.

Elokuu on värikkäiden kukkasten aikaa. Tänäkin vuonna pihapenkin kallionauhukset houkuttelivat runsain määrin erilaisia perhosia ja muita siivekkäitä aterialle.


PS. Kävin äsken lukemassa useamman blogin, mutta en pystynyt jättämään yhteenkään kommenttia. Onko muilla samaa ongelmaa? Kiitos kuitenkin kauniista kuvistanne ja teksteistä! 💓

20 kommenttia:

 1. Sinikellosta ja ihanasta sokeriherneen kukasta-kesätunnelmista,siirtyi ah niin kauniin syksyisiin väreihin noissa upeissa oranssisävytteisissä kukka/perhos-kuvissasi!😍
  Aina harmittaa,jos joku ötökkä tulee ja syö hyvään kasvuvauhtiin ehtineet viljelmät,uskon,että kismitti.
  Minä en pystynyt liittämään osoitetta tällä kerralla tuohon blogini nimeen,eli sitä klikkaamalla ei pääse mihinkään,jotain häikkää taas Bloggerissa.Välillä en minäkään ole päässyt kommentoimaan olkenkaan.
  Ihanaa syksyä kuitenkin toivottelen sinne suunnallesi Piipe!♥️🌻🌻🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirjam-Matilda! Harmi, että tämä bloggeri ryppyilee, mutta tämmöistä tämä tekniikka on. :(
   Lempeää loppuviikkoa! <3

   Poista
 2. Kauniita kukka-perhoskuvia.
  Ainakin näin läppärillä pystyy kommentoimaan, mutta puhelimen kanssa on ollut kaikenlaista ongelmaa blogiin liittyen viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa, kiitos ja ihanaa loppuviikkoa Sinulle! <3 Läppärillä minäkin toimin, puhelimella en ole kokeillutkaan.

   Poista
 3. Kauniita kesän kuvia.
  Bloggerin kommentoinnin kanssa on hankaluuksia kaiken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MaaritKoo! <3 On kyllä tosi harmillista, ettei bloggeri anna kommentoida. :(
   Leppoisaa loppuviikkoa Sinulle!

   Poista
 4. Suomen kesä ja luonto on täynnä kauneutta, ja hienoa että siirrät sitä tietoa jälkipolvelle jo ihan pienestä pitäen❤️Kaunista loppuviikkoa Piipe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos kommentistasi! <3 Sinun blogiisi pystyin jättämään kommentin, mutta en nimimerkillä vaan anonyymisti. Mitähän tämä bloggeri kenkkuilee?
   Olen niin onnellinen, että pystyn jakamaan perinnetietoutta lapsenlapselle ja hän tuntuu olevankin kiinnostunut kaikesta ympärillään. Kiinnittää mm. huomiota lehden päällä kelluviin vesipisaroihin ja ihailee niitä. Lapset ovat niin <3 <3 <3!
   Lempeää loppuviikkoa Sinullekin! <3

   Poista
 5. Kesäinen luonto on värikkään kaunis ja täynnä elämää. Olet taitava kuvaamaan perhosia, jotka ovat niin eläväisiä.
  Minuakin harmittaa sokeriherneidesi puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aimarii! <3 Loppukesän väriloisto ja perhosten leikki ovat niin ihania seurattavia. Luonto jaksaa viehättää aina!
   Lempeää loppuviikkoa SInulle ja hyvää syksyn jatkoa! <3

   Poista
 6. Oih, miten upeat perhoskuvat! Ja tosi hienoa, että lapsenlapsesi on kiinnostunut luonnosta ja saat jakaa tietoa ja ennen kaikkea luontokokemuksia hänelle.
  Äsken juuri en millään meinannut saada kommenttia julkaistua erääseen blogiin, mutta kun odottelin jonkin aikaa ja yritin sitten uudestaan, niin onnistui. Aina pitää vaan itse muistaa valita tuo Google-tili, ettei mene vahingossa nimettömänä.
  Rauhallista ja aurinkoista viikonloppua sinne Keski-Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen! <3 Kaunis päivä on tänään ollut. Aamulla oltiin messussa, jossa siunattiin seurakuntaan uusi diakoni. Oli hyvä olla läsnä.
   Siunattua alkavaa viikkoa ja kiitos vinkistä. Yritän sitkeämmin kommentointia.

   Poista
 7. Kommenttisi oli onnistunut minun blogissani, kiitos siitä. Ihana lukea lapsenlapsesi kanssa puuhailuista. Minustakin on tulossa mummo, ensimmäinen lapsenlapsen laskettu aika on helmikuussa, jolloin mie olen vielä 46v. Odotan myös onnellisena että saan viettää hänen kanssaan arvokasta aikaa 💕 Kauniita kuvia sinulla muistoina kesästä!
  T. Jaana (Jaana ja kamera)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu ja kiitos Sinulle kommentistasi! Ihanaa, että pian pääset mummoilemaan! <3 Minusta se on ihan parasta hommaa. Lapset ovat lahja ja lastenlapset oikein erikoislahja. Onnellista odotusta ja ihania tulevia päiviä! <3

   Poista
 8. Mahtavan upeita perhosia ja kukkia! 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, kiitos kauniista sanoistasi ja kannustuksesta! <3 Hyvää syksyn jatkoa Sinulle!

   Poista
 9. Kiitos samoin, Suvi! ❤️

  VastaaPoista
 10. Ihanuus miten kauniita kuvia sinulle täällä onkin, jokaisessa huokuu ihana tunnelma.
  Kiva löytää uusi blogi, eksyin tänne toisen blogin kautta.
  Iloa lokakuun loppuusi ja mukavia syyshetkiä-
  Klikkaan seuraajaksesi niin polkuni johtaa tänne uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa lukijaksi! <3 Kuten huomaat, päivitän nykyisin blogiani tosi vähän ja olen miettinyt sen lopettamista kokonaan. Olipa kiva, että jätit tänne kauniin kommentin. <3 Minähän vierailin heti Sinunkin viehättävässä blogissasi ja olisin jättänyt käynnistäni kommentinkin, mutta jostain syystä en saanut kommenttikenttää ollenkaan auki.
   Levollista loppusyksyä ja tulevaa joulun aikaa Sinulle! <3

   Poista
 11. Onpa kiva, että saat jakaa luonnontuntemusta eteenpäin. Kissankelloja näkee enää harvoin, on ihanin niittykukka mielestäni.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!