perjantai 3. tammikuuta 2020

MUISTOJA 2019

                                                      Hyvää alkanutta vuotta 2020!

Pitkästä aikaa kävin kurkistamassa Pieni Lintu-blogin Makrokuvahaasteeseen ja sopivasti teemana on Muistoja 2019. Olen nimittäin taas tekemässä kuvakirjaa viime vuodesta ja kahlannut läpi satoja (tai tuhansia?) kuvia. Vuoteen mahtuu uskomattoman monenlaista päivää, tapahtumaa, kohtaamista, iloa, surua, yllätystä. Auringonpaistetta, pilvipäiviä, sadetta ja pakkasta. Tässäpä siis kurkistus omaan menneeseen vuoteeni:

TAMMIKUUSSA oli pakkaspäiviä ja kaunista keliä. Vietin synttäreitäni. Jälleen kerran! Mitä vanhemmaksi tulee, sen nopeammin vuodenajat vaihtuvat. Huh!



HELMIKUUSSA päivä oli jo pidentynyt huomattavasti ja luntakin oli kiitettävän paljon. Luonnossa samoiltiin, mutta ehdin myös lukea useamman kirjan kuten tilaamani Suomalaisen päivä -kirjan ja osallistuin itsekin ensimmäistä kertaa tarinankeruuhaasteeseen. Kirjoitin ylös, mitä tein 2.2.19. Mielenkiintoinen haaste! Odotan jo kovasti, millainen kirja kootaan ko. päivän tarinoista.



MAALISKUUSSA kävin mm. mielenkiintoisessa kierrätysnäyttelyssä. Farkuista oli tuunattu vaikka mitä yllättävää uusiotuotetta.



HUHTIKUUSSA kukat jo puskivat lämpenevästä maasta. Lisääntyvä valo antoi energiaa.



TOUKOKUUSSA käytiin jo aika usein mökillä. Yhtenä kauniina sunnuntaina kävelin mökille loppukilometrit ja ikuistin samalla katoavaa maisemaa. Tämä edesmenneen  tätini pikkuinen asuintalo purettiin syksyllä ja tontille on jo nyt noussut uusien omistajien komea hirsitalo.



KESÄKUUSSA kävin konsertissa Toivakan kauniissa, mutta erikoisessa kirkossa. Sulosäveliä kuunnellessa tuli tähyiltyä värikkäitä katto- ja seinämaalauksia.



HEINÄKUUSSA matkustettiin Tukholmaan, jonka katuja olin tallannut edellisen kerran vuonna 1984. Lämpötila Tukholmassa oli alhainen ja vettäkin sateli koko ensimmäisen päivän. No, ei se tahtia paljon haitannut. Mukava matka!



ELOKUUSSA oli ikimuistoinen luokkatapaaminen. Viisikymmentä vuotta sitten aloitimme koulutiemme. Tapaaminen oli ihana ja sisälsi monenmoista muisteloa, naurua ja herkistymistäkin.



SYYSKUUSSA tuli hyödynnettyä metsän antimia. Kälyn kanssa haettiin puolukkaa metsästä ja niillä on herkuteltu pitkin loppuvuotta.
Mökillä kerättiin tatteja, niitä syötiin ja pakastettiin.



LOKAKUUSSA olin tutustumassa Oodiin, Helsingin upeaan uuteen kirjastoon.
Keski-Suomeen saatiin jo ensilumet ja pakkasyöt.



MARRASKUUSSA elämämme mullistui ihanalla tavalla, kun ensimmäinen lapsenlapsemme syntyi. Tämä oli vuoden suurenmoisin tapahtuma.
💗



JOULUKUU oli työntäyteinen, joten loma tuli tarpeeseen. Tietysti heti sairastuin flunssaan ja nenä turisee yhä. Koti oli kuitenkin suloista pukea jouluasuun ja hakea metsästä kuusi tupaan. Vanhan vuoden iltaa vietettiin ystävien kanssa.


Millainen oli Sinun vuotesi?
                                                                     Pieni Lintu - MakroTex challenge

26 kommenttia:

  1. Kyllä vuoteen mahtuu monenlaista. Toivotan oikein ihanaa tätä vuotta teille, myös sille perheen pienimmälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siihen mahtuu! Kiitos toivotuksista. Olen tänään paistellut karjalanpiirakoita ristiäisiä varten (19.1.20) ja uuden satsin teen vielä juuri ristiäisten alla.
      Onnellista alkanutta vuotta Sinulle!

      Poista
  2. Ihanaa alkanutta vuotta ja kiitos näistä kauniista kuvistasi viime vuodelta!<3
    Itsellänikin on kuvakirja yhdeltä aiemmalta vuodelta, olisikin hyvä idea tehdä joka vuodelta omansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mirjam-Matilda!
      Olen vähän jäänyt koukkuun vuosikirjojen tekemisessä. Nyt taitaa olla yhdestoista kuvakirja tekeillä kuluneen vuoden tapahtumista. Kirjassa kuvat ainakin säilyvät. :)

      Poista
  3. Oi että vuottasi, monenlaista ja ainutlaatuista on siihen mahtunut! Päästä isovanhemmaksi, siinäpä siunausta♥ Upeaa, että jaksat tehdä vuosikirjan, nehän ovat oikeita aarteita.

    Minun vuoteni on ollut elämänmakuinen iloineen ja suruineen. Elämä on tuntunut monin tavoin valoineen, varjoineen.

    Voi hyvin ihanainen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hannah!
      Onneksi emme tiedä etukäteen, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Ja meille viime vuoden ihanin asia oli todella tuon pienen pojantyttären syntymä.
      Hyvää, onnellista alkanutta vuotta Sinulle!<3

      Poista
  4. Hieno postaus.
    Siunausta ja kaikkea hyvää tähän vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, MaaritKoo! On ihan hyvä katsoa vähän taaksepäin ja sitten kääntää katse kohti tulevaa. Sinattua alkanutta vuotta Sinulle! <3

      Poista
  5. Onneksi olkoon lapsenlapsen syntymän johdosta! Todellakin ehdottomasti vuoden paras tapahtuma!!

    Hienot nuo kirkon kattomaalaukset.

    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, SusuPetal! Meille viime vuosi oli merkittä juuri tämän lapsosen syntymän takia.
      Toivakan kirkkoa kannattaa käydä joskus kurkkaamassa, jos liikut Keski-Suomessa. On ainakin hyvin erikoiset ja ainutlaatuiset kirkkomaalaukset.
      Kiitos samoin! <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kyllä oli syksyllä marjaa metsässä. Ihanaa, että on jokamiehenoikeudet.

      Poista
  7. Ihania kuvia ja tunnelmia vuoden varrelta. Marraskuu on tainnut olla se parhain kuukausi, ikimuistoisa♥
    Hyvää tammikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli! Marraskuu on aina ollut inhokkikuukauteni, mutta nyt se ei ole sitä enää, kun saimme tuollaisen pienen aarteen. <3
      Kiitos samoin! Tästä se vuosi taas käynnistyi.

      Poista
  8. On ollut upea vuosi, monella tapaa rikas. Suurin kiitollisuuden tunne varmaan pikkuisesta lapsenlapsesta. Onnea isovanhemmille.
    Minä olen unohtanut koko Suomalaisen päivän kirjoituksen. Otin kyllä osaa. Ehkä tuo kooste on täällä jo kirjastossa, kiinnostaa kyllä lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aimarii!
      Kyllä viime vuosi oli niin merkittävä ja ikimuistoinen.
      Minäkin niin mielelläni lukisin koosteen tuosta viime vuoden päivästä. Enpä ole edes hoksannut etsiä kirjaa kirjastosta. Kiitos vinkistä!

      Poista
  9. Kiva katsaus, kauniita kuvia ja muistoja. Ja parhain oli varmaankin tuo marraskuinen;D Hyvää viikonloppua PIipe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! <3
      Marraskuu muuttui suloiseksi kuukaudeksi pikkutytön syntymän johdosta.
      Ihanaa sunnuntaita Sinulle!

      Poista
  10. Hyvä vuosi sinulla oli ja marraskuussa se huipentui ❤️
    Onnellista vuotta 2020 ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se oli: marraskuussa se todella huipentui. <3
      Kiitos samoin, Ystävä!

      Poista
  11. Onpa kaunis tuo kirkon katto, ja upea puolukkasato. Onnittelut lapsenlapsesta! Todella herttainen kuva. Samoin tuo viimeinen, lumikidesydän, on todella hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Annielander!
      Puolukkaa olisi ollut viime syksynä metsässä vaikka kuinka paljon, kun vain olisi ollut aikaa ja mahdollisuutta kerätä. Hyvä saalis myös yhden aamupäivän keräykseksi.
      Hyvää sunnuntai-iltaa Sinulle!

      Poista
  12. Hienoja kuvia ja muistoja! Tällaisia postauksia on kiva lukea. Minulla oli vaikea vuosi, sairastelua ym. Mutta oli iloisiakin asioita, kuten Lapin reissu kesällä.

    Kun monet ovat nyt jakaneet somessa, mitä kaikkea heidän elämässään tapahtui 2010-luvulla, aloin itsekin miettiä ja tajusin, että yllättävän paljon isoja asioita ehti tapahtua kymmenessä vuodessa: naimisiinmenoa, opiskelua ja paljon muuta.

    VastaaPoista
  13. Kiitos Sinulle!
    Kymmenessä vuodessa ehtii tapahtua niin monenlaista. Meidänkin elämäämme on kuulunut niin iloa (esikoisemme häät, kuopuksen ammattiin valmistuminen,mieheni ja minun uudet työpaikat, lapsenlapsen syntymä) kuin suruakin (esikoisen paha moottoripyöräonnettomuus, useita hautajaisia lähisuvussa ja oma sairastuminen sisäilmaongelmista).
    Onnellista uutta vuosikymmentä Sinulle!Tuokoon se mukanaan paljon ihania ja iloisia päiviä, terveyttä, menestystä! <3

    VastaaPoista
  14. Onpa kauniit muistot 2019 varsinkin marraskuu sykähdyttää. Itse muistelen tässä, kun ensi kertaa menin tapaamaan ensimmäistä lapsenlasta, pientä nyyttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Leila! Kyllä tuo lapsenlapsen syntymä oli todella vuoden koskettavin päivä ja miten ihanaa olikaan pitää häntä ensimmäistä kertaa sylissä. Huomenna vietämme ristiäisiä. <3
      Mukavaa viikonloppua Sinulle!

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!