keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

SUPISUOMALAINEN KESKIVIIKKO

Harvoin tulee päivitettyä blogia keskellä viikkoa, mutta nyt lomalaisena siihen on voimia ja innostustakin. Pieni lintu-blogissa on WEDNESDAY AROUND THE WORLD -haaste ja halusinpa kerrankin osallistua siihen omalla päivityksellä.

Olen retkeillyt sekä eilen että tänään ystävieni ja hellyttävien koirakavereiden kanssa. Eilisestä retkestä teen päivityksen myöhemmin, tämän keskiviikko-päivän tapahtumat tulevat tässä:

Lämmin ja aurinkoinen sää houkutti lähtemään kotikuntaan luontopoluille. Ensin mentiin Kirkkoniemeen .

Voi Jenni-koiran riemua vedessä! Sitä oli ilo katsella. Hartikan kirkkomaa sijaitsee reitin varrella. Tällä paikalla oli aikoinaan Laukaan ensimmäinen kirkko, joka otettiin käyttöön 1593. Samalla se on kuntamme ja seurakuntamme syntymävuosi. Yhä edelleen kirkon paikalla pdetään vuosittain kesähartaus sekä jouluaaton hartaus, jotka keräävät runsaasti väkeä paikalle. Olenpa myös itse saanut olla kaksi kertaa todistamassa, kun täällä on vihitty ystäväpariskunnat avioliittoon. Vaikuttava "vihkikirkko" metsän sylissä.


Olen asunut Laukaassa jo yli kolmekymmentä vuotta ja vielä täällä on niin monta mielenkiintoista paikkaa koluamatta. Tänään sain tutustua valtakunnallisesti kuuluisaan Saraakallioon sekä ylhäältä että  alhaalta käsin. 
Ensin kiivettiin kalliolle, josta avautuivat huimat näkymät. Ihan reunalle en uskaltanut mennä keikkumaan, sillä kohtisuoraa pudotusta on peräti 40 metriä.
Vähän myöhemmin hypättiin veneeseen ja soudeltiin katsastamaan ne kuuluisat kalliomaalaukset.
 Saraakallion seinämillä on monta tuhatta vuotta vanhoja kalliomaalauksia, jotka näin nyt ensimmäistä kertaa. Aurinkoisella säällä niitä oli vähän vaikea erottaa, mutta kun oikein tarkasti katsoi, näkyi ainakin pieni vene sekä hirvi.

Jenni otettiin ilman muuta mukaan nauttimaan veden liplatuksesta ja auringonlämmöstä!


Hui kauhistus! Tuolla ylhäällä äsken oltiin!


Kun oikein tarkkaan katsoo, näkee pienen männynlatvan vasemmalla puolella aivan kuin hymyhuulet. Siinä on 7000 vuotta sitten piirretty vene. 

Erotatko Sinä punamullalla maalatun hirven? Aika palata rantaan. Tämän keskiviikon jälkeen olen jälleen muutamaa kokemusta rikkaampi. Nahka punoittaa auringonpaisteen johdosta, mutta en valita. Ihanaa, että saimme nauttia tänään kunnon kesäsäästä.

Kannattaa käydä kurkkaamassa täältä, mitä muualla päin maailmaa on tänään puuhailtu.


10 kommenttia:

 1. Ylväät maisemat!Olisikohan ollut näistä kalliomaalauksista se ohjelma, jonka näin alkuvuodesta,taisi olla metsän kertomaa tms.sarjan nimi.Ihku karvakaveri teillä ollut seuroissa!😊Koiran ilakointia on aina ilo katsella.
  Kiitos Piipe mielenkiintoisesta postauksesta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihminen tuntee pienuutensa noiden jyhkeiden kallioiden juurella. En osaa, sanoa, onko Saraakallio ollut ohjelmassa, mutta youtubesta löytyy ainakin videoita tältä paikalta.
   Ihanaa viikonloppua Sinulle!<3

   Poista
 2. Tosi kivat keskiviikon kuulumiset täältä löytyivätkin :)
  Ai että miten huikean hienot maisemat avautuvat tuolta korkean kallion laelta. Jostain syystä minulle tuli heti mieleen, että tuohan olisi ihan paras paikka istahtaa nauttimaan maisemien lisäksi maukkaista eväistä ;)
  Suloinen koirakaverikin osaa nauttia kesäpäivän iloista. Koirien ja lasten touhuja on aina yhtä mukava seurailla :D
  Toivotaan näiden kauniiden kesäsäiden nyt jatkuvan. Ihania heinäkuun päiviä sinne sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku! Kallion päältä näkymät olivat todella huikeat ja mikäpä siellä olisi istuskellessa eväiden kanssa.
   Jenni on ihana koira, joten sen touhuja oli todella kiva seurailla.
   Suloista suven jatkoa Sinullekin! Lämpimät säät tulivat viimeinkin!

   Poista
 3. Hienoja paikkoja! Kalliomaalausten katseleminen herättää paljon tunteita. Jotenkin mykistävää ajatella, että muinoin joku on niitä maalannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on tuhansia vuosia sitten ollut todella korkealla,sillä nuo kalliomaalaukset on tehty silloiseen vesirajaan. Totta on, että monenlaisia ajatuksia kuvat herättävät: millaiset ihmiset ne ovat maalanneet, miten he ovat eläneet, missä asuneet...
   Hyvää ja aurinkoista viikonloppua, Between!

   Poista
 4. Aivan mahtava retki ❤ Kaunista ❤ Ja koiramaista ;) Ja siellähän se oli myös Hirvi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, huomasit hirven, vaikka se aurinkoisella säällä niin kalpea onkin!
   Ja retki oli kyllä niin ihana! <3

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!