lauantai 19. joulukuuta 2015

JOULUVALMISTELUJA

Lomani alkoi leipomisella, totta kai! Minusta leipominen on tosi rentouttavaa. Tänään olen pistänyt käteni sekä ruisleipä- että sämpylätaikinaan sekä pyöräytellyt perunarieskoja. Kunhan leivinuuni vähän vielä jäähtyy, laitan saaristolaisleivät paistumaan. Arvata saattaa, että tuoksu on tällä hetkellä kyllä aika ihana.



Viikolla sain postin mukana tekemäni kirjan, joka menee lahjaksi esikoiselle ja hänen puolisolleen. Siihen on talletettu yli neljäsataa valokuvaa talonrakennusvuodesta. Kirjaa tehdessä hirvittelin, miten kova ja hikinen urakka heillä on takanaan, mutta samalla mietin, miten ihanaa on nyt viettää ensimmäistä joulua uudessa kodissa.  Koko valtava työmäärä on ollut vaivan arvoista.

15 vuotta sitten esikoinen väkersi neljännellä luokalla nokikasvoisen"Ruipelopukin" ja viime vuonna oman talon. Kädentaidot ovat siis melkoisesti kehittyneet.

Tontut Tommi ja Tiina saavat lähteä kirjan mukana uuteen kotiin jouluja viettämään. Tänä iltana paketoin lahjan. Joulu on askeleen lähempänä!

14 kommenttia:

 1. Oi, mitä tuoksuja teillä onkaan! Muutaman kerran olen ennen joulua leiponut joululimppuja ja rieskoja vanhassa leivinuunissa ja tiedän miten ihania niistä tulee. Tällä hetkellä ei ole uunia käytössä, ei edes sähköistä, kun juuri on rikkoutunut vaihdossa uuteen. Tänään ei sitten leivota yhtään mitään... Onneksi on vielä monta päivää ennen aattoa.
  Kiva lahja tuollainen muistojen kirja! Oikein tunnelmallista joulun alusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallista joulunalusaikaa sinnekin. Toivottavasti saat pian uuden uunin, jotta pääset leipomaan ja paistamaan. :)

   Poista
 2. Varmasti teillä on hyvät tuoksut. Suorastaan herkulliset.
  Keksit mainion lahjan, josta on iloa pitkäään ja jota selaillaan usein vuosien kuluttuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt noita valokuvakirkoja jo usempia kymmeniä niin töihin, sukulaisille kuin itsellenikin ja perheenjäsenille. Kuvat säilyvät siinä hyvässä järjestyksessä värejään menettämättä ja kirjsta tulee taatusti ihan yksilöllisiä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nämä puuhat ilahduttavat aina mieltäni. Ennen jouluaattoa leivon lisää, mutta sillä kertaa vähän imelämpiä tarjottavia.

   Poista
 4. Nuuh, mikään ei voita paistuvan leivän tuoksua ja puulämmitteisessä leivinuunissa tulee se oikea aromikin leipiin:) Saaristolaisleipää pitänee minunkin vielä tehdä, maistuu kalatuotteiden kanssa niin hyvälle..

  Tunnelmallista neljättä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalatuotteiden kanssa mekin syömme saaristolaisleipää. Puolisolla on oma resepti, josta hän valmistaa aaton alkupaloiksi mätileipiä. Ihanilta maistuivat, kun viime vuonna söimme niitä eka kertaa. Miniä tilasi niitä täksikin jouluksi, joten onhan niitä silloin tehtävä. :)

   Poista
 5. Oih, voin vain kuvitella tuon herkullisen tuoksun. Leipominen on minustakin rentouttavaa, suorastaaan terapeuttista touhua:) Kuvaamasi herkut saivat veden kielelle!
  Ikimuistoisen lahjan olet koonnut poikasi perheelle. Onnea heille uuteen kotiin!

  Levollista jouluun laskeutumista sinulle Piipe♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samaa sanoin puolisolle eilen: leipominen on niin terapiaa minulle!

   Toivon itsekin, että nuoripari on iloinen yksilöllisestä kirjasta.
   Kiitos samoin, Hannah! <3

   Poista
 6. Niin kauniit ja herkulliset kuvat! Voin kuvitella tuoksun...

  Mukavaa sunnuntaita ja neljättä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Tänään on leivät pakattu pusseihin ja pistetty pakastimeen. Leivän paistuminen onnistui erittäin hyvin ja tänään on herkuteltu suomalaisella rukiisella leivällä. Hyvältä maistui!

   Poista
 7. Oi, tuorreen leivän tuoksu tuli ihan tänne saakka, nam (vesi kielellä). Vanhemmillani on maalla leivinuuni ja äitini tekee kanssa usein itse ruisleipää. Se on niin hyvää. Ihaia jouluisia tunnelmia kuvissasi. Rauhallista joulunaikaa sinulle ja läheisillesi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppi opetti aikoinaan minut ruisleivän tekoon ja juurikin on yli sata vuotta vanha. Perinteet velvoittavat, mutta tämän perinteen haluankin säilyttää niin kauan kuin peukaloni heiluvat. Ruisleipä on yksi parhaista herkuista, mitä tiedän.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!