keskiviikko 1. joulukuuta 2021

MARRASKUUN LOPPU, JOULUKUUN ALKU

Hupsista, menipä tämä marraskuu lopulta nopeasti! Vaikka päivät ovat nyt lähes valottomia ja lyhyitä, on maahan satanut lumi tuonut  ihanan talvisen, jopa jouluisen tunnelman.

 Toissapäivänä töihin ajaessani auton mittari näytti -17 astetta ja maailma näytti uskomattoman upealta. Kaikki puut ja pensaat olivat paksussa kuurassa ja sininen hetki korosti kaiken ihanuutta. Sydämessä läikähti ilo ja kiitollisuus. 💙

Alla olevat kuvat ovat viime lauantailta. Pakkasta oli silloinkin ja sehän tiesi sitä, että tulet oli laitettava niin pannuhuoneeseen kuin hellaan ja leivinuuniin. Pehmeä lämpö levisi vanhaan tupaamme lempeästi. Onneksi on tulisijoja ja onneksi puoliso jaksaa vuodesta toiseen tehdä polttopuita.



Pyysin viikonloppuna Mauri-koirulin meille yökylään.  Mauri rakastaa rapsutusta ja läheisyyttä ja sitä sille tarjoankin runsain mitoin. Yhdessä on aina ilo olla ja huomaan joka kerta, kuinka Maurin läsnäolo antaa minullekin uskomattoman paljon voimaa ja hyvää oloa. Mauri on kunnon tassuterapeutti. Vaikka se alkaa olla jo iäkäs, ulkona sillä riittää virtaa. Lumessa peuhaaminen on varsin mukavaa puuhaa. Mauri kierii ja pyörii, tunkee nokkaansa hankeen ja haukahtelee harakoille.


Sunnuntaina kävin Laukaan kirkossa laulamassa Hoosiannaa. Tuli niin jouluinen olo! Kuoro lauloi ja nuoret rippikoululaiset esittivät papin johdolla kuvaelman, kuinka Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin ja kansa hurrasi palmunlehviä heilutellen. 

Kirkonmenojen jälkeen kävin ystävän kanssa syömässä ja kuulumisia vaihtamassa. Sunnuntaina sain avata jo ensimmäisen kalenterin luukunkin. Partiolaisten kalenterissa joulua kohti mennään jo ensimmäisestä adventtisunnuntaista eteenpäin.

 Eskarissa on kaivettu pulkat ja liukurit esiin eikä juuri kukaan valita kylmistä sormista tai varpaista. Uusi lumi on tuonut tulleessan ihan uudenlaista touhua ja posket punoittavat sisälle tullessa.Voi sitä lasten riemua! 




Koska olen monen vuoden tauon jälkeen nukkunut jälleen melko kunnollisia yöunia, olen ollut tavallista pirteämpi pimeästä ajasta huolimatta. Viime viikolla innostuin ompelemaan jouluisia kasseja kankaasta, joka on odottanut kaapissa jo ainakin neljä vuotta. Nyt oli siis ompelusten aika. Toivottavasti kassit ilahduttavat myös saajiaan. Yksi niistä lennähtää Saksaan asti postipaketissa.


 Toissa viikolla sain ensimmäisen joulukortin  kaukaa Japanista. Se tuli perille yhdeksässä päivässä. Postcrossing; mikä upea harrastus!


Itse asiassa tästä taisi tulla kiitollisuuspäivitys. Elämässä on monenmonta pientä asiaa, joista voi tuntea iloa. Iloa ja valoa Sinunkin joulukuuhusi! 💗





27 kommenttia:

  1. Kauniita talven tunnelmia! Kyllä paljon on minullakin aihetta kiittää. Nyt lumi valaisee ihanasti, ihmeen usein on nähnyt aurinkoakin ja pakkasta on riittänyt. Me katsoimme adventin messun tv:stä. Minusta adventin aika on ihanaa, kuten myös Hoosianna ja muut adventtivirret ❤ Tänään aloitin vähän joululeipomista. Iloa ja valoa edelleen sinun joulukuuhusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle!<3 Marraskuussa oli myös meillä muutama aurinkopäivä, vaikka kovin lyhyitä nuo hetket olivat. Luminen maisema saa niin hyvälle mielelle. Minä aion leipoa pipareita lapsenlapsen kanssa nyt sunnuntaina ihka ensimmäistä kertaa. Sitä jo kovasti odotan.

      Poista
  2. Ihana kirjoitus ja kauniit kuvat!

    Loistavaa joulukuun jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Ihanaa joulukuuta Sinullekin!<3

      Poista
  3. Ihanaa että olet saanut nukuttua paremmin, etkä ole potenut "kaamosväsymystä" kuten monet meistä, ja onpa suloinen kaveri tuo sinun tassuterapeuttisi ❤︎
    Partiolaisten kalentereissa on aina niin kivat kuvat, ja itselläni on muutaman vuoden takainen meriaiheinen kalenteri yhä tallessa, eikä siitä ole avattu ensimmäistäkään luukkua. En raaski, koska se kuva on niin ihana, ja tuo takuuvarmasti hyvän joulumielen :D
    Kauniita kuvia olet ottanut ja kiitos kun laitoit niitä tänne meidän kaikkien iloksi! Itsekin viime aikoina keskittynyt kiitollisuuden aiheisiin ja Luojalle kiitos, niitä löytyy paljon ❤︎
    Valoa ja iloa sinunkin joulukuuhusi Piipe ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä kiitollinen useamman tunnin yöunesta. Olen todella pitkään kärsinyt unettomuudesta, mutta nyt tilanne on toistaiseksi hyvä. No, tosin viime yönä heräsin ennen yhtä ja sain unen päästä kiinni puoli viiden jälkeen. Vajaa kaksi tuntia nukuin sen jälkeen. Jospa ensi yö menisi paremmin. Kaamoksen pimeyteen olemme aamuisin pitäneet kirkasvalolamppua päällä ja sen vaikutus on ollut positiivinen.
      Ihanaa, että Sinä olet myös löytänyt kiitoksen aiheita! Näin jatkukoon edelleen. Kiitos Sinulle, Ansku ja suloista joulunodotusta!<3

      Poista
  4. On tavattoman jouluista istua kirkon penkissä ja kuulla veisattavan Hoosiannaa.
    Talvi, Maurikoirakin tykkää ja lapset tietenkin. Talven koristelema luonto on maalauksellisen kaunis. Joka kerran sitä pitää ihailla, kun Luoja on sen meille maalaillut.
    En taida ollakaan yksin projektieni kanssa, kun sinullakin kangas odottaa työstämistä 4 vuotta! Minun ruisolkeni himmelin tekoa varten ovat varisseet liiterin lattialle, jo ne siellä ehtivät olla 6 vuotta!
    Kiitos kiitollisuuspäivityksestäsi ja upeista kuvista. Hyvää oloa joulukuuhusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aimarii! <3
      Joo, kylläpä projektit tahtovat venyä joskus tooosi pitkään. Onneksi nyt iski inspiraatio ja sain ommeltua noita kasseja. Se oli myös todella kivaa puuhaa!
      Luminen luonto on niin kaunis. Pitkään saimme odotella talvea keski-Suomeen. Toivottavasti lumi pysyy joulun yli. Siellä pohjoisesa ainakin! :)

      Poista
  5. Kiitollisuuskirjoitukset ovat aina hienoa luettavaa. Liian usein tulee huomioitua vain ne negatiiviset asiat, vaikka enimmäkseen on aihetta kiitollisuuteen.
    Valoista joulukuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between! <3
      Elämä on valoisampaa, kun etsii kiitollisuuden aiheita ihan pienistä ja arkisistakin jutuista, vai mitä?
      Kiitos samoin Sinulle! <3

      Poista
  6. Mukava lukea tekstejäsi ja katsella kuviasi. Kiitollisin mielin, mukavaa viikon jatkoa 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi, Jaana! <3 Hyvää ja onnellista joulukuun jatkoa Sinulle!

      Poista
  7. Samanlaisia tuntemuksia koin minäkin eilen lapioidessani kaverini kanssa lumia pihasta. Ei tuntunut ollenkaan kurjalta vaan hauskalta, kun pakkaslumi pöllysi. Tänään pakkasta - 20 C ja kultainen pallo tuolla taivaanrannassa hehkuu keltaista valoaan.
    Rauhaisaa joulukuun alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Beate! <3 Kuulostaa niin mukavalta tuo tekstisi! Pakkaslumi on todella kaunista ja mukavan pehmeää. Onpa teillä ollut paljon pakkasta!
      Kiitos samoin Sinulle!

      Poista
  8. Upeita talvikuvia ja tunnelmia.

    Teillä onkin jo kunnon talvi ja lunta <3

    Meilläkin on normaalia kylmempää ja juuri nyt satelee luntakin, mutta harvemmin täällä mitään oikeaa talvea saadaan.

    Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marianna! <3 Pitkään saimme odottaa lunta maahan ja toivon, että se pysyisi joulun yli. Lämpöasteita on ennustettu parin viikon sisällä. Nyt kuitenkin nautin tästä kauneudesta. Kiva saada terveisiä sieltä Norjasta!Suoista joulunodotusta Sinullekin!

      Poista
  9. Tämä oli niin hyvänmielen postaus,sopii kiitollisuusteemoineen niin hyvin joulunodotukseen.
    Kiitos talvisesta tunnelmasta ja ihastuttavista kuvista!
    Todella mukavaa kuulla,että olet nukkunut hyvin,sen arvon tässä iässä ymmärtää niin hyvin.
    Ihania jouluisia kangaskasseja sinulta lähtee muiden iloksi!
    Iloista joulunodotusta Piipe!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mirjam-Matilda! <3 Olipa kauniisti kirjoitettu!
      Hyvää yöunta arvostaa, kun on vuosia nukkunut todella huonosti.
      Suloista joulunodotusta Sinullekin!
      ps. Kävin lukemassa päivityksesi pari päivää sitten ja yritin kahteen kertaan kommentoida, mutta jostain syystä se ei onnistunut. Yritänpä kohta uudestaan.

      Poista
    2. Voi ei! Kävin jälleen yrittämässä kommenttia blogisi päivitykseen eikä se vaan onnistu! Jostain syystä en pysty kirjoittamaan sinne. :(
      Joka tapauksessa kaunis ja koskettava päivitys. Teille on tulossa rauhallinen joulu äidin kanssa. Helene-elokuva on kaunis ja koskettava filmi, joten hyvää elokuvanautintoa Teille!

      Poista
  10. Onpa mukava kirjoitus Piipe:) Ja kauniit kuvat. Teillä on jo ihan kunnon talvi siellä, ja täällä oli tällä viikolla muutaman päivän ajan hieman yli 30 astetta. Suloinen Mauri,koirat ovat niin mukavaa seuraa:) Kiva kuulla että olet nukkunut paremmin:) Kaunis joulukangas kasseille, kaunis joulukortti sekä joulukalenteri:) OIkein hyvää joulukuuta ja joulun odotusta Piipe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! <3
      Kyllä täällä talvelta todella tuntuu ja niin jouluiselta. Äsken kävin viemässä kynttilän pimeälle pihalle ja tuoksuttelin pakkasilmaa. Tuntuipa mukavalle!
      Hyvää joulukuuta Sinulle sinne helteiden keskelle! Eipä siellä nyt toppatakkia ja töppösiä tarvita! :)

      Poista
  11. Ihanat kuvat ja tunnelmat teillä siellä! Oikein hyvää adventtiaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen! <3
      Siunattua adventinaikaa Sinullekin ja koko perheellesi!

      Poista
  12. Oikeasta tulen lämmöstä tulee kaikken miellyttävin lämpö sisätiloihin.
    Kaunista kangasta ja mukavaa, että se pääsi käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on! Nyt lämmitämmekin ihan joka päivä leivinuunia ja hellaa, sillä pakkanen on melko kipakkaa. Tulen rätinäkin rauhoittaa.
      Kiitos Sinulle ja onnellista adventin aikaa! <3

      Poista
  13. Ihana kiitollisuuspäiväkirja, Piipeseni <3 Rita

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!