tiistai 28. joulukuuta 2021

JOULUKUU

 Joulukuu on lopuillaan ja pian ollaan jälleen uuden edessä. Olin pitkästä syksystä aika väsähtänyt, vaikka tunnen myös kiitollisuutta, että pysyin terveenä koko eskarin syyskauden. Väsyminen on vienyt voimia, joten en saanut aikaiseksi edes joulutoivotusta tänne blogiin. Nyt kun voimat ovat palautumassa, päätin istahtaa koneen ääreen ja tehdä takaumaa tähän vuoden viimeiseen kuukauteen.

Eskarilaisten kanssa riitti monenmoista puuhaa. Minulla on innokas ryhmä, joten ehdimmekin tehdä kaikenlaisia toiveaskarteluja, opetella uusia joululauluja ja harjoitella juhlaohjelmaa, joka tosin meni videona vanhemmille, kun juhlaa ei saanut järjestää. Joulukalenteria availtiin päivittäin ja etsittiin tontun jättämiä qr-koodeja, joiden takaa avautui erilaisia jouluun liittyviä tehtäviä ja videoita. Itse nautin ajasta ihan täysillä. Sisäinen lapseni riemuitsee aina lasten riemusta ja jännittävästä odotuksesta.Toivottavasti en koskaan kadotakaan tätä kykyä.

Vaan olipa sentään jotain uutta ja ihmeellistä odotettavissa myös perhepiiriimme! 7.12. syntyi esikoisemme perheeseen pieni poika ja nyt olemme kahden lapsenlapsen onnelliset isovanhemmat. 💖💖

Kuva: A.T.

Isosisko on niin hellän huolehtivainen, suukottelee ja silittelee veljeä tuon tuosta. Mummunkin sallii vähän aikaa pidellä pikkuveikkaa sylissä, mutta sitten haluaa mieluummin paikan itselleen. Aattona vauva kävi mummulassa ensimmäistä kertaa, mutta nukkui kopassaan koko illan autuaan tietämättömänä joulutohinoista. Ensi vuonna tilanne on jo toinen.

Isosiskon kanssa leivottiin pipareita juuri ennen vauvan syntymää ja kuusi koristeltiin yhdessä aatonaattona. Meillä molemmilla oli niin mukavaa. Totesi itsekin: "Oli kiva koristella".


Kylällämme järjestettiin jouluvaellus 18.12. ja sinne me isovanhemmat lähdimme lapsenlapsen kanssa. Pappispariskunta oli tehnyt vaellusreitin pihapiiriinsä ja läheiseen metsikköön. Navetassa saatiin ihastella oikeita kanoja ja pupuja, metsässä päästiin paimenten kedolle ja Jeesus-lapsikin nukkui seimessä pimeässä tallissa. Mieliinpainuvin kokemus 2-vuotiaalle taisi olla poniajelulle osallistuminen. Siitä puhuttiin pitkään vielä jälkeenkinpäin.

Kävijöitä oli toistasataa, joten tilausta tällaiselle vaellukselle oli ihan selvästi. Ensi vuonna uudestaan, jos Luoja suo!


Pakkasta ja lunta on ollut riittämiin, kuin "entisaikain jouluina". Luonto on ollut valtavan kaunis kimaltavine hankineen ja lumisine oksineen. Aurinko on paistanut yllättävän monena päivänä, vaikka kyllähän päivän pituus on vielä aika vähäinen. Talvipäivän seisaus on kuitenkin takanpäin ja valoa koti mennään. Ihanaa!

 Linnuille olen kantanut syömistä. Säälittää niiden palelevat varpaat. Toisaalta on kiva katsella niiden lentopyrähdyksiä ja kuunnella sirkutusta.Hanna Sumarin (Suomen kauneimmat joulukodit-ohjelmasta) innoittamana tein "sytykemuffinsseja" ja annoin niitä joululahjaksikin. Koska kynttilänpätkiä aina jää käyttämättä, ne saivat uuden elämän sytykkeissä. No, tosin sulatan kynttilänjämiä muutenkin ja teen niistä ulkotulia. Niitä olen poltellut pimeinä iltoina.Kortit laitoin ajoissa postiin ja paljon kortteja myös saimme. Jokainen kortti ilahdutti, samoin lukuisat WhatsApp-viestit.

Joulu meni rauhaisasti. Puolison vanhemmatkin uskalsivat tänä vuonna tulla jouluaterialle ja meitä oli koolla neljä sukupolvea. Joulumuistelmat saivat jatkoa. Edellisvuosien muistoja luen joka joulun aikaan. 

Uusi vuosi on pian edessä. Onneksi emme tiedä tulevaa, mutta toivon ja rukoilen sydämestäni, että me jokainen saisimme hyvän, onnellisen vuoden, korona hiipuisi, tavallinen elämä astuisi tilalle. Siispä 

                                          HYVÄÄ, SIUNATTUA UUTTA VUOTTA 2022!28 kommenttia:

 1. Hienoa kuulla, että voimasi ovat palautumassa. Kyllä tämä korona-aika on lisännyt henkistä taakkaamme, ja todella monet ovat uupuneet kasvaneen kuormituksen takia.
  Mekin vietimme monen muun lailla jo toisen joulun kahdestaan kipparini kanssa. Tällä kertaa lapsenlapset olivat jouluviikolla altistuneet päiväkodissa ja ovat edelleen karanteenissa kotona.
  Upeasti toteutettu tuo jouluvaellus. Meillä oli päiväkoti tehnyt valaistun tonttupolun, joka sai suuren suosion, eikä ihme. Ihan mahtavaa miten ihmiset jaksavat nähdä vaivaa ja ilahduttaa erityisesti lapsiperheitä, sekä meitä isovanhempia toki myös :)
  Voi miten ihanaa, että saitte viettää yhdessä perhejoulua ja miten ihanaa, että teistä tuli nyt kahden lapsenlapsen isovanhemmat ❤︎❤︎ Sydämelliset onnittelut teille kaikille pienestä pojasta ❤︎ Voi sitä vauvan tuoksua, tuhinaa ja suloista silmiin tuijottelua, miten valtaisa voiman ja ilon lähde pieni lapsi voikaan olla!
  Kiitos Piipe kauniista postauksesta ja oikein hyvää sekä siunattua uutta vuotta 2022 myös sinulle ja kaikille rakkaillesi ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku, kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Korona on vienyt monella tapaa voimia ja lisäksi minulla alkaa jo ikäkin painaa. Niin paljon kuin työstäni pidänkin, en enää työpäivän jälkeen palaudu niin helposti kuin nuorempana. Tämäkin on vähitellen alettava hyväksyä. Isovanhemmuus tuo kyllä kosolti iloa ja onnea elämään.
   Kiitos! <3

   Poista
 2. Kiitos näistä iloisista joulukuulumisista ja kauniista kuvista! Ihanaa, että saitte lapsenlapsen juuri joulun alla ❤ Lämpimät onnittelut teille! Siellä eskarissa lasten riemun ja odotuksen seuraaminen on varmasti myös mukavaa. Samoin joululeipomiset oman lapsenlapsen kanssa. Siunattua tulevaa vuotta 2022 sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi, Kirjarikas elämäni!<3
   Toisen lapsenlapsen syntymä näin joulun alla vei väistämättä ajatukset myös Seimen Lapseen. Hän syntyi niin toisenlaisissa olosuhteissa.

   Poista
 3. Was für ein schönes Fest und auch die wunderbare Begebenheit mit der neuen Enkelin bringen Freude !
  Wir haben auch mit der Familie gefeiert und hoffen sehr, dass es nächstes Jahr wieder leichter werden wird.
  Liebe Grüße aus Deutschland
  Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielen Dank für Deine nette Worte, JuttaK! <3
   Alles Gute zum Neuen Jahr 2022! Hoffentlich bleiben wir alle gesund!

   Poista
 4. Ihanaa kuulla kuulumisiasi!

  Tuokoon uusi vuosi mukanaan lepoa ja palautumista. Valo lisääntyy onneksi ja jokainen aurinkoa pirskahteleva hetki voimaannuttaa ainakin minua ja saa hyvän olon hymyn huulille. Toivottavasti sama resepti toimii sinullakin 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Susanna! <3 Olipa kauniisti kirjoitettu!
   Kevät ja sen mukanaan tuoma valo antaa minullekin aina voimaa. Siksi kevät onkin lempivuodenaikani. Voimaannuttavaa uutta vuotta Sinullekin! <3

   Poista
 5. Hyvä kuulla että voimat ovat palautumassa sinulle.Paljon onnea toisen lapsenlapsen johdosta , ja oikein hyvää loppuvuotta sekä tulevaa vuotta 2021 Piipe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Jael! <3 Vaikka työni on erittäin antoisaa, se on myös voimia vievää. Ikä taitaa alkaa jo painaa harteita...
   Voi, olen niin kiitollinen näistä kahdesta mummun ja papan kullannupuista. He ovat valtava lahja meille!
   Kaikkea hyvää ja kaunista tulevalle vuodelle, Jael! <3

   Poista
 6. Ihana joulukuu-kooste! Ymmärrän tuon innostuksesi eskariryhmän kanssa - itsekin nautin koulussa joulun ajasta ja lasten innosta. Tuollaiset jouluvaellukset ovat kyllä hienoja ja erityisesti näin korona-aikana kivoja, kun voi toteuttaa ulkona.
  Oi, onnea jälleen lapsenlapsen syntymän johdosta!
  Siunattua loppuvuotta ja uutta alkavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos lämmittävistä sanoistasi ja onnitteluista, Hitunen! <3
   Oli kyllä kiva osallistua jouluvaellukselle; bonuksena tietysti, ettei tarvinnut rajoittua korona takia. Sääkin meitä silloin suosi.
   Olkoon tuleva vuotesi myös siunattu kaikin tavoin! <3

   Poista
 7. Aivan ihania joulukuun muistoja kuvin ja sanoin! Ja paljon onnea pienen lapsenlapsen syntymän johdosta, paras joululahja ikinä 💕 Nämä kaksi koronavuotta ovat syöneet energiaa, epävarmuus on niin suurta. Yritetään kuitenkin kulkea luottavaisina tulevaa kohti. Tervettä ja onnellista uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, riitta k! <3
   Pikkuinen poikavauva on todella oikea, rakas joululahja meille ja tietysti vanhemmille ja isosiskolle.
   Toivokaamme terveempää uutta vuotta! <3

   Poista
 8. Ihana joulukoistepostaus ♡ Hyvä, että olet saanut levättyä ja voimasi ovat palautuneet. Onnea pienokaisen perheelle ja isovanhemmille ♡ Tervetuloa maailmaan! Mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja mahtavaa uutta vuotta 2022!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, TarjaK! <3
   Työrupeama vei yllättävän paljon voimia, joten loma tuli tarpeeseen. Onneksi sitä on mahdollisuus pitää.
   Onnellisempaa ja terveempää uutta vuotta meille kaikille! <3

   Poista
 9. Oli mukava lukea joulukauden kuulumisiasi. Lämpimät onnittelut pikkuisen vanhemmille ja isovanhemmille!
  Olemme jälleen matkalla kohtia valoa ja uusia tuulia. Oikein hyvää Uutta Vuotta 2022 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sanoistasi ja onnitteluista, Between! <3
   Ihanaa, että valo lisääntyy päivä päivältä. Kevättä jo kovasti odottelen, mutta sitä ennen vuosi vaihtuu. Toivottavasti onnellinen ja hyvä meille jokaiselle! <3

   Poista
 10. Sinulla on hieno työ. Lapset ovat innostuneita esittämään ja askartelemaan kaikkea kivaa ja olet varmaan suurenmoinen eskarin ope. Selvä se, että kaikki työ, mihin panostaa koko sydämellään myös kysyy voimia. Joulun henki hoitaa väsymyksen pois.
  Paljon onnea toisesta lapsenlapsesta, jonka syntymä on suurenmoisin joululahja. Voin hyvin kuvitella niitä onnen ja ilon tunteita, mitä koet lastenlastesi seurassa.
  Vielä muutama päivä tätä vuotta ja siirrymme uuteen. Toivottavasti parempaan, kuin nämä kaksi edellistä ovat olleet. Ehkä korona alkaisi viimeinkin kadota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, kiitos kauniista sanoistasi ja onnitteluista. Edes korona ei himmennä sitä iloa, mitä tunnemme lapsenlapsen syntymästä ja ensimmäisen lapsenlapsen kanssa puuhailusta. Onneksi asuvat tuossa kivenheiton päässä, että melkein päivittäin nähdään.
   Työni on parhaimmillaan niin suloista, vaikka myös vaativaa. Ikä kai alkaa jo painaa, kun niin jo tunnen väsyväni herkemmin. Mutta yhtä kaikki: kiitollinen olen siitä, että voin puuhailla lasten kanssa ja nähdä heidän oppivan, kasvavan ja kehittyvän.
   Kaikkea hyvää ja kaunista Sinunkin uuteen vuoteesi! <3

   Poista
 11. Ihanaa uutta vuotta sinullekin!
  Lasten riemu on niin tarttuvaa, että itsekin tuntuu hyvältä elää tuttuja kuvioita lapsen silmin. Sinulla on kiva ammatti, kun nautit siitä ja lasten kanssa olemisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia sanoistasi, Sartsa! <3
   Lasten riemu nimenomaan tarttuu! Meillä on eskarissa paljon hymyhetkiä ja naurua. Silloin viihdymme kaikki ja oppiminenkin onnistuu. :)

   Poista
 12. Aivan ihana postaus kaikkineen!❤
  Onnea pienokaisen syntymän johdosta,liikutti nuo pienet varpaat.
  Ja isosiskon pulleat pienet kätöset touhuissaan.
  Uskon,että työsi on suuri ilo pienten lasten kanssa,joskin vie voimiakin.Pienten lasten kanssa ollaan niin aidon äärellä.
  Kauniita sytykkeitä olet tehnyt!😍
  Kiitos tästä kuluneesta vuodesta täällä blogimaailmassa Piipe,ihanaa uutta vuotta ja sitä henkilökohtaista juhlaa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sanoistasi, ihana Mirjam-Matilda! <3
   Emme tunne toisiamme, mutta blogi-poluilla on ollut hyvä taivaltaa yhdessä. Se jatkukoon myös tulevana vuonna! Kiitos siis Sinullekin näistä blogikohtaamisista!

   Poista
 13. It is very important to have good thoughts in mind to write a beautiful post, and your mind seems very clear, only then you have written such a beautiful post, this post is worthy of praise, the praise of this post will be less. Gurugram Girl Number

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind words! <3
   Have a nice, happy and healthy new year 2022!

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Taitaapa olla uusi esimieheni tuo kanalan & pupulan isäntä :)
  Ihania joulujuttuja todellakin sulla <3 Minunkin sisälläni asuu jouluinen lapsi. Ja onnea: nyt et ole enää yksinkertainen mummu ;)
  <3 Rita

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!