sunnuntai 24. lokakuuta 2021

MUISTOJA JA LENKKEILYÄ

 "Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas..."

Tämä virsi tuli mieleeni, kun katson juuri nyt ikkunasta sinistä taivasta ja valkeaa maata. Ikkunasta näkyy  Suomen lippukin, jonka viritin aamulla YK:n päivän kunniaksi. 

Tämä päivä on myös vanhempieni hääpäivä. Jos he eläisivät, juhlittaisiin jo 68. hääpäivää. 24.10.53 äiti oli 18-vuotias morsian, isä kymmenen vuotta vanhempi. Nuoret vihittiin Äänekosken kirkossa ja häät pidettiin kotikylän nuorisoseurantalolla, jonne kokoontui paljon väkeä: sukua, ystäviä, naapureita. Häälahjaksi saivat mm. ruokailuastiaston, luupäiset ruokailuvälineet ja hetekat. Isä ja äiti ehtivät viettää yhdessä avioparina 42,5 vuotta, kunnes kuolema heidät erotti. 40-vuotishääpäivää juhlittiin isolla porukalla (mutta ihan omalla perheellä)  yllätysjuhlina. Kuopuksemme oli silloin vajaa 1/2-vuotias ja kuvissa papan sylissä. Liehukoon lippu myös heidän hääpäivänsä kunniaksi!

Aamulla mittari näytti -7 astetta. Aurinko kohosi hiljakseen, kiirettä pitämättä ja kun vihdoin tuli valoisaa, lähdin lenkille raikasta ilmaa hengittelemään. Puhelimen otin mukaan ja napsin kuvia matkani varrelta, joten kävelytahti ei päätä huimannut. 😉 Päätin kuitenkin, että nautin kauneudesta enkä hikilenkistä.

Alkumatkasta näin lätäköitä jäätyneenä. Joka vuosi tämä tämmöinen jaksaa ihastuttaa. Teki mieli hypätä jään päälle ja kuunnella sen mukavaa ritinää, mutta sitten tyydyin kuvaamaan . Jospa lapsenlapsi päiväkävelyllä saa ilon särkemisestä. Elämystä sekin!

Miten pakkanen osaakin tehdä taidetta kauniisti?

 
Hiusjäätä rapaojan reunalla ja jäähelmiä koivunoksissa.

Pihlajanmarjoillakin lumikuorrute. Vielä riittää tilhillä syötävää.

Kanervat ja muu pikkukasvillisuus lumen peitossa. Uinuvatko tyytyväisinä?


Hiljainen oli tämä kylätie kulkea ja kuunnella. Kiitollinen mieli tästä kauneudesta!


PS: Eilen kaivoin ensimmäistä kertaa jouluista musiikkia esiin. Oli jo ihan pakko kuunnella vähäsen englantilaisia joululauluja.

24 kommenttia:

 1. Siellä on jo lunta. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen päivä oli tosi kaunis, mutta tänään mentiin taas vesisateen puolelle.
   Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

   Poista
 2. Oli raikasta nähdä jo hiukan talvisempaa tienoota,kuin mitä täällä meilläpäin!
  Kaunista luonnontaidetta!
  Kunnioitettava yhteinen aviotaival ollut vanhemmillasi.♥️
  Minäkin aina aloitan Frank Sinatralla joululaulut.😊
  Säästän ne tunnelmalliset,kotimaiset lähemmäksi aattoa,jolloin mieli on jo hiljentynyt jouluun.
  Mukavaa lokakuun loppua Piipe!♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ihasteltavaa eilen! Tänään harmaata ja sateista, joten ei ihan niin upeaa kuin vuorokausi sitten.
   Minäkin kuuntelen niitä kotimaisia joululauluja lähempänä juhlaa.
   Onnistunutta aloitettua viikkoa Sinulle! <3

   Poista
 3. Oih, siellä jo niin kauniit ja talviset maisemat ❤︎
  Meidän vanhin lapsenlapsi, juuri 5 vuotta täyttänyt tyttärenpoika hyppeli tänään Santalahdessa jäätyneissä vesilammikoissa ja pikkusisko (2v) nauroi vieressä vatsa kippurassa :D Tehtiin kävelylenkki merenrantamaisemissa, jonka päätteeksi paistettiin makkarat ja paahdettiin vaahtokarkkeja nuotiolla. Myrskyn ja sateiden jälkeen tuntui taas ihan erityisen ihanalta, kun saatiin nauttia upeasta, aivan tyynestä ja aurinkoisesta päivästä.
  Tuo mainitsemasi virsi sopii mitä parhaiten tähän kauniiseen liputuspäivään ❤︎
  Oikein hyvää huomenna alkavaa lokakuun viimeistä viikkoa sinulle ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä ollut mahtavan onnellinen päivä lastenlasten kanssa! Ihanalta kuulosti!
   Kiitos samoin Sinulle! <3

   Poista
 4. Kaunista on 🥰.

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Miten hienoja kuvia olet taas ottanut.Teillä on sitten jo aika talvisen kylmää, täällä vielä helteistä, mutta yöllä onneksi vain vähän yli 20 astetta nyt, mikä on paljon mukavempaa kuin kesällä..Kaunis taival oli vanhemmillasi. Minunkin äitini oli samanikäinen naimisiin mennessään, ja isä yli 10 vuotta vanhempi. Tänään on kyllä erittäin harvinaista mennä naimisiin niin nuorena. Kaunista tulevaa viikkoa sinulle Piipe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael!
   Äsken ajelin töistä ja auton mittari näytti +7 astetta. Koko päivän on tihuutellut ja aika pimeä päivä on ollut.
   Eipä todellakaan enää juuri avioiduta noin nuorena kuin vaikka 50-luvulla. Itsekin olin ehtinyt täyttää jo 26 vuotta, kun menin naimisiin. Meilläkin on jo 33 aviovuotta takana. Vuosikymmenet ovat vierineet hurjaa vauhtia.
   Hyvää alkanutta viikkoa Sinullekin sinne Israelin lämpöön! <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko ja onnellista alkanutta viikkoa!<3

   Poista
 7. Kaunista!
  'Maa on niin kaunis' on lemppari joululauluni.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MaaritKoo!
   Tuo virsi lämmittää niin kovasti mieltäni ja sen sanat koskettavat.
   Kiitos samoin Sinulle! <3

   Poista
 8. Pitkän yhteisen taipaleen saivat vanhempasi elää. Syksyn tullen edesmenneet rakkaat tulevat usein mieleen. Mieheni kuoleman vuosipäivä on 31.10 ja siitä tulee jo 15 vuotta. Isä ja äiti myös molemmat jo poissa tästä elämästä. Niin kauniita luontokuvia sinulla. Minäkin kävelin tänään metsätietä, aurinkokin pilkahteli ja rauha laskeutui mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Beata! Kyllähän vanhempani saivat elää pitkän yhteisen elämän ylä- ja alamäkineen.
   Pitkään olet ollut jo leskenä. Puolison kuollessa tulee varmaan suuri tyhjiö, mutta elämä kantaa ja surusta selviää varmaan vähitellen.
   Hyvää lokakuun viimeistä viikkoa Sinulle! <3

   Poista
 9. Miten erilaista on elämä ollut tuolloin vanhempiesi hääpäivänä ja kuitenkin niin samanlaisin, rakkaudentäyteisin tuntein vietetty juhla.
  Lumi puiden oksilla on aina kaunista, etenkin kun sen näkee ensimmäisen kerran talven alkaessa. Tässä vaiheessa tuntuu vielä uskomattomalta, että kohta täälläkin on lunta ja pakkasta 7 astetta ja siitäkin vielä yli ;) Nyt tuntuu, että pelkkää märkää ja pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä elämä todella oli erilaista vanhempieni avioituessa. Äiti oli Karjalasta tullut siirtolainen, johon isä rakastui kotikylällään. Äiti taisi olla 16-vuotias, kun alkoivat seurustella, välillä erosivat, mutta kuitenkin lopulta halusivat aloittaa uudestaan ja se johti avioliittoon. Neljä lasta syntyi ja nyt suku on siitä kasvanut melkoisesti. Olemme kaikki sukupolvien ketjussa.
   Ensilumi on todella kaunista ja aina sitä ihastelee, varsinkin, jos aurinko saa kaiken kimaltamaan.
   Hyvää lokakuun viimeistä viikkoa Sinulle! <3

   Poista
 10. Kauniita kuvia! Kyllä pakkanen osaakin tehdä lätäköistä upeita taideteoksia. Ja lumi kuorruttaa ihanasti oksia ja varpuja. Viikonloppuna oli tosiaan kaunista, kun oli valkoinen maa ja sininen taivas. Minäkin otin vähän kuvia. Nyt on taas harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna!
   Harmaita päiviä on olluttuon pakkaspäivän jälkeen ja kaikki lumi on tipotiessään. No, ehtii sitä vielä tulla, kunhan talveen päästään.
   Hyvää alkavaa marraskuuta ja lokakuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 11. Oi, miten kaunista jäätaidetta!
  Täällä meillä päin sataa vettä joka päivä melkein, mutta viikonlopuksi on luvassa vähän aurinkoakin. Eilen illalla kaivoin jo valotähden ikkunalle, kun oli niin synkkää ja sadetta, mutta joululauluja en vielä ole kuunnellut. Pian ehkä niitäkin...
  Mukavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 12. Minä pidän myös Maa on niin kaunis- virrestä. Muistot palaavat aina sitä kuunnellessani. Mainiosti sitä sopii hyräillä kauniina päivänä ja miksei muulloinkin.
  Jäätaide on ihastuttavaa. Kyllä pakkanen on mestaritaiteilija. Talven meininkiä on meilläkin. Ensimmäiset lumet jo aurattu ja järvet lammet jäätyneet. On kylläkin tulossa lämmin jakso, kestis tämä eka talvi sulaa.
  Omat vanhemmat ovat usein ajatuksissamme, eikä vähiten merkkipäivien aikaan. Omien vanhempieni häät olivat myös pimeimmän syksyn aikana, marraskuun 4:s, mutta siitä on kauan, jo 76 vuotta.
  Lämpimät ajatukset vanhemmillemme.

  VastaaPoista
 13. Tänään kävin tokmannilla jotain ostamassa, niin siellä soi Last christmas joululaulu ja muitakin joululauluja, että aika aikaisesti soittavat, aina vain aikaisemmin aloitetaan joulujutut.

  VastaaPoista
 14. Average Salary of WordPress developer in Delhi India
  So, let's talk about what is WordPress and how much you earn from WordPress Projects in India. So, if we talk about as a freelancer the average salary of WordPress developer depends on the No of projects he/she handling in a month.

  E-mail Marketing Guide For Beginners - See Everything You Need To Know
  E-mail Marketing Guide - A Valuable Web Promotion Tool With High Efficacy Rates.

  Email marketing: 4 golden rules for increased sales
  Email marketing is one of the most effective methods of promoting your business.
  Indicatively, it is worth mentioning that by the end of 2023, over 237 billion emails will be sent on a daily basis !! Amazing like that !!!

  6 reasons why you need email marketing
  You will occasionally hear many views on Email Marketing. Others will tell you that now with the GDPR email marketing is a waste of time.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!