sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Metsä vetää puoleensa. Nyt, kun hirvikärpäsetkin ovat hyytyneet, on metsässä taas mukavaa. Puolison kanssa kävimme tänään etsimässä suppilovahveroita. Niitä löytyi harvakseltaan, mutta muita sieniä oli yllinkyllin. Ihana, monimuotoinen luonto!

Tunnistaako joku, onko tämä kauniin lilanvärinen sieni mahdollisesti limanuljaska?Perjantaina saimme ensilumen, joka kyllä on suurimmaksi osasi sulanut pois. Metsässä lunta on edelleen paikoitellen. Huh, lunta en ihan vielä kaipaisi.


Märkää on!

Saalis jäi heikonlaiseksi, mutta sen verran sentään löydettiin, että päivälliseksi syötiin sienikeittoa.                                                       Lempeää lokakuuta Sinulle!

Kuva eiliseltä: auringonpaiste sai vaahteralehdet hehkumaan kultaisina.

22 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia syksyisestä metsästä! Itse en tunne sieniä juuri ollenkaan. Tänään minäkin kuvasin tuollaisia kannossa rykelmänä kasvavia sieniä, ne ovat hauskan näköisiä. Täällä ei ole vielä tullut lunta eikä räntää, mutta eilen satoi vähän aikaa rakeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet ovat mielenkiintoisia ja hyvin kuvauksellisia. Itsekin tunnen sienet aika huonosti, mutta tatit, kanttarellit ja suppilovahverot olen oppinut erottamaan ja niitä myös syömään. Kiitos puolison!

   Poista
 2. Kauniita ruskan värejä luonnossa nyt:) Ja sieniä, kaipaan vähän tuota sienien keräilyä, täällä joudun "poimimaan " sienet marketeista, Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Piipe:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin hyvä ruska myös Keski-Suomessa. Olen onnellinen, että täällä voi vielä huoleti poimia sienet metsästä ja valmistaa niistä herkullisen aterian.
   Hyvää viikon jatkoa Sinullekin Israelin auringon alle. :)

   Poista
 3. Meilläkin vielä pakastimessa joku pieni pussukka tyttärien keräämiä sieniä. Sienten keruusta saa kyllä hyvän palkan työlleen, kun katsoo mitä pienet rasiat kaupassa maksaa! Sinä sait vielä mukavan kuvasaaliin samalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole muuten tainnut koskaan tarkistaa, paljonko sienistä joutuu maksamaan kaupassa. Herkkusieniä olen tainnut joskus kauan aikaa sitten ostaa.
   Kiits, Metsäntyttö ja mukavaa viikon jatkoa Sinullekin.

   Poista
 4. Hienoa, että löysitte sieniä. Uutisissa sanoivat, että tänä vuonna on surkea sienisato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän laihanlainen oli meidän suppilovahverosaaliimme, mutta jotain sentään löydettiin. Eilen puhuin koulun emäntämme kanssa ja hän kehui löytäneensä sangollisen suppiksia Viitasaaren suunnalta. Voi siis olla paikkakuntakohtaista, miten sienet kasvavat.

   Poista
 5. Kiitos syysfiiliksistä ja lempeän lokakuun toivotuksista.
  Sienimaastosi näyttävät monin verroin runsaimmilta, mitä täällä. Minä en montakaan sientä löytänyt täällä, jossa tuli lunta eka kerran viime yönä hieman. Sulanut sekin vähä jo pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aimarii! Sieniä on kyllä runsaasti, mutta ei ihan hirveästi niitä syötäviä yksilöitä. Koivunkantosientä en tosin ole koskaan maistanut. Sehän voisi olla ihan herkullista.

   Poista
 6. Kiitos kovasti ihanista metsäterveisistä!<3 Kaipaan niin jo metsään itsekin!
  Minusta tuo näyttää violettiseitikiltä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Violettiseitikki
  Limanuljaska on selkeästi limainen lakin pinnalta ja enemmän harmaa.Tuo jalkatuppikin viittaisi seitikeihin,vaikken nyt mikään sieniasiantuntija ole itsekään. :)
  Saas nähdä saadaanko me yhtään suppista kun seuraavan kerran mennään maalle.No, ainakin kerään suolasieniä.
  Mukavaa lokakuun jatkoa Piipe!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tiedosta! Käväisenpä lukemassa tuon wikipedian tekstin.
   Pidän peukkuja, että löydätte suppiksia ja suolasienitarpeita mummolan maisemista. Hyvää viikon jatkoa Sinulle! <3

   Poista
 7. Vielä löysin yks päivä kanttarelleja ja orakkaita, kukaan ei ollut poiminut,niin ne oli isoja, suppiloita on runsaasti, mutta en erik.tykkää niistä, niin saavat jäädä metsään, täytyy jotain askartelu materiaalia vielä käydä, tuo kenkien vierellä olis haaparousku, kaunis syksyinen kuva vaahterasta ja kaunis on metsäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, Pike!
   Kanttarelleja on meillä päin löytynyt tosi vähän. Metsä on sellainen aarrearkku, että sieltä löytyy herkkuja sekä askartelumateriaalia, polttopuuta ja luonnonrauhaa. Metsä on ihana paikka!

   Poista
 8. Kaunis ruska teillä siellä, vaikka ensilumikin on jo satanut. Meillä ei onneksi vielä ole lunta maahan asti päätynyt, mutta pari kertaa ilmassa on leijaillut valkoisia hiutaleita. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska on nyt todella upea. Tosin lehdet ovat tipahtaneet tämän kuluneen viikon aikana. Luonto valistautuu talveen.
   Siunattua syksyä Sinulle ja antoisaa lomaa (mahtaako olla sama viikko kuin meillä?)!

   Poista
 9. Whau !!! Amazing how Finland has all kinds of mushrooms! Around here none! If we want mushrooms we have to get to the grocery store and there isn't a variety! Love this!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes endeed! We have lot of different muhsrooms and I'm so glad that we have a possibility to collect them free because of the everyman's right. We eat mushrooms every now and then and my husband makes so tasty food about them. This morning we were in a forest again but this time we didn't find any eatable mushrooms. Anyway it was lovely to be in a forest and listen to the sound of silence.
   Have a nice and blessed week, Angela!

   Poista
 10. Wonderful autumn photos.
  I love forest. There are unique forests in your country.
  Hugs:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! That's true: we have plenty of wonderful forests in Finland.
   Have a nice day! <3

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!