sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

JÄRVILINNA

Viikko sitten maanantaina vietin ylimääräistä vapaapäivää ja käväisin ystävän kanssa Järvilinnassa Laukaan Vihtavuoressa. Enpä tullut katsoneeksi etukäteen aukioloaikoja ja tietysti kävi niin, että sisänäyttelyyn ei päässyt kurkistamaan, mutta tokihan pihapiirissäkin riitti katseltavaa.

Olga Malytcheva: Into

 Mongolialaisen Lkhagvadorj Dorjsurenin upeat hiekkaveistokset.
Tapani Kurttila: Ilvespesue                                                                                                                

Taitavasti taottu, mutta kuka on tekijä?


Rantaheinikossa tähyilee kaino merenneito ulapalle. Liekö sukua pienelle merenneidolle? Taiteilijan nimeä en patsaasta löytänyt, mutta kaunis ja taidokkaasti tehty se on.
                     

Luonnontaidetta laiturilla: onkohan tämä lokinmuna tullut hylätyksi?

Kesän aikana aion vielä käydä katsomassa sisätilan näyttelyn. Onko Järvilinna Sinulle tuttu paikka?26 kommenttia:

 1. Sehr schön die Skulpturen.

  Noke

  VastaaPoista
 2. Onko veistoshiekka jotain erityishiekkaa ja mahdetaanko siinä käyttää jotain sidosainetta?
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostakin, että hiekkalinnan /-veistoksen päälle suihkutetaan lopuksi puuliiman ja veden seosta, joka antaa kovetuttuaan suojakalvon sateita vastaan. Nerokasta.

   Poista
 3. Ei ole, mutta nautin suunnattomasti sinun hienoista kuvistasi. Upeaa taidetta ja muutenkin, wau mikä miljöö!
  Kyllä kesä-Suomesta löytyy mielenkiintoisia paikkoja.Oikeastaan harmi, että suurin osa turisteistamme näkee vain Helsigin seudun, kaikella kunnioituksella toki Helsinkiä kohtaan.
  Mukavaa alkavaa kesäkuun viimeistä viikkoa (apua.. ;)! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirjam-Matilda! Helsingissä on yllin kyllin kaunista ja mielnkiintosta nähtävää, mutta onhan niitä myös muualla päin Suomea. Harmillisen vähän esimerkiksi Järvilinnassa taitaa käydä matkailijoita, vaikka siellä on usein hienoja näyttelyjä ja pääsisi itsekin tekemään taideta esim. grafiikkapajassa.
   Totta tosiaan: kesäkuu vetelee viimeisiään. Huh! Onnellista viikkoa Sinullekin!

   Poista
 4. Voi miten hienot kuvat ja upeannäköinen paikka! En ole ennen tuosta paikasta kuullutkaan:) Vaan että voi olla huippuhienoja hiekkaveistoksia, tuntuu niin käsittämättömältä että hiekasta voi tuollaisia luoda..on niissä varmasti työtä:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hiekkkaveistokset ovat tosi hienoja. Muutama vuosi sitten Järvilinnan pihassa oli puolestaan jääveistoksia ja upeita nekin olivat.
   Kiitos samoin sinne päin onnellista kesäkuun viimeistä viikkoa! <3

   Poista
 5. Järvilinnassa olen muutamia kertoja käynyt, mutta olisi kyllä aika käydä uudestaan ❤ Aivan kuten lupasit: nähtävää, kaunista sellaista, riitti, vaikka et sisälle tällä kertaa päässytkään ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä vielä käydä katsomassa sen sisätilan näyttelynkin, jahka pääsen kunnolla lomalle (peräti kaksi vk lomaa). Siellä on Lapista kertovaa taidetta.

   Poista
 6. Miten joku voi tehdä noin upeaa taidetta hiekasta? Jotenkin kamalaa, jos taide katoaa ison vaivan jälkeen. Serkkuni puhui juuri Vihtavuoresta, mutta Järvilinna on ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hiekkataiteilijalla pitää olla silmää ja taitoa löytää hiekkakasasta erilaisia hahmoja. Valmiin työn päälle suihkutetaan vesiliimaseos, joka kovettaa pinnan ja sen veistoksen säilymään myös rankkasateissa.

   Poista
 7. Upean näköinen rakennus tuo Järvilinna, ja muutenkin kaunista.Ja todella hienoja nuo hiekkapatsaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvilinna on todella kaunis rakennus, vaikka sillä vähän kurja historia onkin. Muistaakseni toimi aikoinaan poikakotina.
   Taidemesenaatti Kauko Sorjonen osti ja kunnosti sen jossain vaiheessa ja nyt se toimii upeana taidekeskuksena. Toivottavasti vaan kävijöitä riittäisi.

   Poista
 8. Upeita veistoksia! Ihan uusi paikka minulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jaksan ihmetellä, kuinka jotkut osaavat veistää hiekasta tuollaisia taideteoksia. Käväisepä lukaisemassa Järvilinnan historiasta (linkistä), sillä se on mielenkiintoinen ja monivaiheinen.

   Poista
 9. The sculptures are lovely. Very talented people. Love those old buildings, such great details.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The sculptures are really amazing.Some years ago there were also some icesculptures and they were also so beautiful. You'll find some photos about them from here: http://kylatiella.blogspot.com/2013/02/jaaveistoksia.html

   Poista
 10. What a beautiful place. Thanks for sharing these beautiful photos.
  I especially loved the building and the sculptures.
  Have a happy weekend
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Maria, for your nice words! This beautiful place is quite near us(about 28 kms)and I visit it about 2-4 times a year.
   I also wish you a happy, sunny sunday! <3

   Poista
 11. Eipä ollut entuudestaan tuttu, mutta kiitos sinun, nyt tiedän tästä upeasta paikasta jo aika paljon :)
  Hiekkaveistoksia olen käynyt ihailemassa Saimaan reissuillamme Lappeenrannassa. En voi edelleenkään käsittää miten kukaan voi luoda hiekasta jotain noin hienoa.
  Toivotaan että tuolla Järvilinnassa riittää kävijöitä. Oikein mukavaa heinäkuun ensimmäistä viikkoa ♡

  VastaaPoista
 12. Kaunis paikka tuo Järvilinna. Nimikin on niin sointuva. Paikka ei ole tuttu ja taitaa olla ensi kerta kun siitä kuulen. Nuo hiekkaveistokset ovat upeita! Aina täytyy ihmetellä miten toiset osaavat. Ihan uskomattomia.

  Äkkiä googlailin Järvilinnan ja se vaikuttaa juuri sellaiselta paikalta, jossa kesällä, ja miksei muulloinkin, pitäisi pistäytyä. Veneenkin saisi vuokralle. Ja kiva, että näyttelyihin on vapaa pääsy.

  Maurille terveisiä jos vielä hän siellä teillä majailee!

  VastaaPoista
 13. I like such places full of old stuff. Wonderful buildings, amazing and very interesting sculptures. The pig is quite funny. :D Very nice photos.
  Have a nice day, greetings. :)))

  VastaaPoista
 14. I admire your photographs. I will be happy to meet your country.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!