sunnuntai 1. lokakuuta 2017

SOINTUVIA SÄVELIÄ JA VALONVILKAHDUKSIA

Eilen päätimme mennä puolison kanssa konserttiin. Käsikelloryhmä Kide piti 10-vuotiskonsertin Kuokkalan kirkossa ja sinne siis suunnistimme.

Kuvittelin olevamme ajoissa paikalla, mutta sisäänhän sai suorastaan jonottaa. Istuma- ja kuvauspaikat löytyivät parvelta,mutta suloiset soinnut kuuluivat hyvin sinnekin, koska Kuokkalan kirkossa on erityisen hyvä akustiikka. Ohjelmistosta löytyi niin Mårtensonin Myrskyluodon Maijaa, Sibeliuksen Finlandiaa ja Valse Tristeä kuin myös Händelin Largoa. Kevyempää musiikkia kuten tangoja soitettiin myös.




Kieltämättä erikoista oli nähdä tangoesitys konsertin keskivaiheilla. Ylistystanssia toki olen nähnyt kirkossa aiemmin, mutta en paritanssia. Hieman jäi ristiriitainen olo. Tanssimista vastaan minulla ei ole mitään, mutta sopiiko kaikenlainen tanssi, esim. erotiikkaa tihkuva argentiinalainen tango, sakraalitilaan? Asiaa pitänee hieman sulatella...

Konsertin päätyttyä saimme käydä katsomassa ja kokeilemassa lähempää näitä upeaäänisiä soittimia. Suurimmat kellot vaativat kyllä jo lihasvoimaa. Ihaillen katsoin konsertin aikana, miten täsmällisesti soittajat hallitsivat kellonsa ja rytmitajuakin pitää olla, kun osassa kappaleita myös rummutettiin kellon reunaan.




 Yhdistimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Viikonlopun aikana Jyväskylä on jälleen kylpenyt valossa. Eilisiltana päättynyt Valon kaupunki -tapahtuma veti kadut ja kirkkopuiston sekä rantaraitin täyteen ihastelijoita ja tietysti mekin halusimme nähdä, millaisia valoteoksia oli tänä vuonna.
Kirkkopuistossa  oli esillä A. Reichsteinin teos They were here. Rautalangoista muotoillut hahmot kunnioittavat Suomen historiaa ja kaupungin 180- vuotista taivalta. Valitan kuvien huonoa laatua. Valotusaika oli niin pitkä, että käsi ehti täristä ja kohteen muodot himmenivät.





The forest rises (Annie Mitchell)

Horizontal Interference (Joachim Sługocki)

Näiden väriä vaihtavien pupujen tekijästä ei minulla ole tietoa. Kovasti olivat pienen yleisön mieleen.


Askeleet johtivat vielä Tourujoen rantaan. Sieltä löytyi mm. Girandole (Timo Kokko).



Teräksiset joutsenet lensivät Ylistönsillan alla ( Riikka Helminen ja Sari Linna).



Keskustan tuntumassa saimme vielä ihailla jättimäistä jääkarhua (Onur Dinc), joka on ilmestynyt Ilmarisenkadun varrella olevaan kerrostalon seinään. 


Kuukausi vaihtui. Siispä kaikille täällä vieraileville toivottelen lempeää lokakuuta! 






38 kommenttia:

  1. Varmasti kiva konsertti. Hienoa taidetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana ja rauhoittava konsertti. Melkein suu ammollaan ihmetyksestä ihailin soittajien taitoa ja täsmällisyyttä.

      Poista
  2. Oletpa saanut kokea monenlaista ihmettä ja kauneutta.
    Mukavaa lokakuuta Kylätielle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin kiva ja monipuolinen aloitus uudelle kuukaudelle. Kaunista lokakuuta Sinullekin, siitäkin huolimatta, että pimeys lisääntyy ja luonto riisuuntuu talvea vasten.

      Poista
  3. Sinulla on ollut mukavia tapahtumia. Onpa upean näköinen tuo Kuokkalan kirkko, en ole koskaan käynyt sisällä. Hieno valoshow! - Mukavaa lokakuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuokkalan kirkko on suhteellisen uusi ja niin upea,ilmava ja kaunis. Viimeksi olin siellä pari vk sitten kummitytön vihkiäisissä.

      Poista
  4. Kiitos näistä! Monilla meidän kirkoilla on oma käsikelloryhmänsä ja esittävät aina numeron tai pari kirkonmenojen aikaan. Musiikki on kyllä kaunista. Hmm... tangoa. Aika mielenkiintoinen ohjelma.

    Upea keksintö tuo näyttely hahmoineen! Näitä kuvia oli ilo katsella.

    Mukavaa lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsikellomusiikki taitaa tulla juurisieltä teiltä päin. Kellot on ainakin valmistettu siellä ja tämä ryhmä on muuten tehnyt yhden keikkamatkan Amerikkaan.
      Jyväskylässä vietettiin jo 12. kertaa Valon kaupunki-tapahtumaa ja se onkin melkoisen hieno juttu.

      Poista
  5. Makeita teoksia ♥

    VastaaPoista
  6. Vau! Jännä tuo kirkko sisältä.Oli varmasti nautittavaa kuunnella mainitsemiasi teoksia hyvässä akustiikassa.
    Valoteokset upeita! Itse pidän eniten tuosta "The forest rises (Annie Mitchell)" teoksesta.Ja nuo joutsenetkin ovat hienot.
    Kiitos, että jaat aina kaikkea mielenkiintoista ja mukavaa alkanutta lokakuuta Sinullekin.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuokkalan kirkko on kyllä ainutlaatuisen hieno, vaikka ulkoapäin on hieman oudon näköinen. Akustiikka on ihan omaa luokkaansa.
      Tuo Mitchellin teos oli jännä, sillä se vaihtoi väriä. Tuli vähän skifi-olo sitä katsoessa.
      Kiitos kauniista sanoistasi! <3

      Poista
  7. Mielenkiintoista ja monipuolista taidetta/kulttuuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsottavaa, koetavaa ja kuunneltavaa sopivassa suhteessa. :)

      Poista
  8. No, voi vitsit...onpa hienoja teoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli siellä upeaa olla kokemassa ja näkemässä erilaisia valoteoksia ja kulkea valojen keskellä. Hieno tapahtuma!

      Poista
  9. Hienolta kuulosti tuo konserttikuvauksesi, ja mielenkiintoinen tuo tangotanssin tuominen kirkkosaliin. Voi olla että tulee järjestäjille jälkikäteen palautetta tuosta! Upeita nuo valoteokset myös. Olispa Jyväskylä lähempänä meitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että tulee palautetta puolesta ja vastaan.
      Jyväskylä on kyllä monipuolinen kulttuurikaupunki. Teidän pitäisi tulla tänne Keski-Suomeen jonain "valoviikonloppuna". Kokemuksena ihan hieno juttu. :)

      Poista
  10. Sulla on ollut upeat taide-elämykset. Ja voi, miten kaunis kirkko.
    Kiitos kovasti ja mukavaa lokakuuta myös itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli!
      Kuokkalan melko uusi kirkko on keskellä kylää (tai torin laidalla)ja aivan upea sisältä. Kannattaa joskus poiketa katsomassa.

      Poista
  11. Jyväskylä on upea kaupunki. Mahtavaa taidetta. Minuakin jäi hieman mietityttämään tuo tangojuttu, sopiiko kirkkoon, vai oliko sen tarkoitus herättää keskustelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Jyväskylä on!
      Kide säesti erästä tangolaulajaa nyt ensimmäistä kertaa ja liekö sitten laulun pariksi oli laitettu tämä argentiinalainen tangotanssiesitys. Varmasti jakoi mielipiteitä, mutta hyvin tuo pari tanssi.

      Poista
  12. Nyt näytti tutulta, Piipe ❤ Käsikelloyhtyeessä on tuttuja, konserttipaikka on tuttu, viime viikkoina pariinkin otteeseen olen ollut, valon kaupunki kaikkine ihanuuksineen on ollut tuhansien ihmisten mielenkiinnon ja kuvauksen kohteena. Kyllä on hienoa ❤ Ja ihanat kuvat sulla ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle, jos kelle Kuokkalan kaunis kirkko on tuttu. Meidänkin pari ystävää soittaa yhtyeessä!:)

      Kiitos sanoistasi!

      Poista
  13. Ai niin ja tanssista on mullakin mielipide... Kyllä sopii! Olen nähnyt monenlaista tanssia, afrikkalaista, liturgista ja myös paritanssia. Seurakunnan työntekijöiden esittämänä. Alttarin edessä, Luojaa ylistäen ja hänen kunniakseen. Ei ole salama iskenyt ❤ Minun mielipiteeni, ei tarvitse olla samaa mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan salama tämän takia iske kehenkään. :)Luoja on suuri.
      Viimeksi näin afrikkalaista ylistystanssia Laukaan kirkossa ja se tuntui ihan hyvältä. Johtuneeko omasta rajoittuneisuudesta, että tämä paritanssi kuitenkin herätti ristiriitaisia tunteita. Tanssin mielelläni oman puolison kanssa (ja käyn edelleen laviksessakin; jee, ihana harrastus) enkä miellä tanssia synniksi. Tango kirkossa tuntui vaan vähän oudolta.

      Poista
  14. Onpa todella kaunis se kirkko sisältä! Ulkoa ei niinkään :) Minusta tango on hienoa (varsinkin argentiinalainen) ja erotiikka kuuluu elämään, mutta ei minusta kirkkoon... Mutta jos jonkun muun mielestä se on ok, niin annan heidän pitää mielipiteensä... Nuo valoteokset ovat upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkko on todella kaunis ja rauhoittava sisältä. Olen kanssasi samaa mieltä, että erotiikka kuuluu elämään, mutta ei välttämättä kirkkoon esitettäväksi. Tanssista toki pidän ja upeasti tanssittu tango on hienoa.

      Poista
  15. wau, näyttäviä! Mukavaa lokakuuta myös sinulle!

    VastaaPoista
  16. Tuollaisia kelloja soittimena en ole ennen kai nähnytkää, enkä osaa oikein kuvitella, millaista on kuulla sillä soitettua musiikkin. Soitettavat kappaleet vaikuttivat mielenkiintoisilta. Jänniä nuo valotaideteokset. Tulee ihan mieleen, että vaikuttaakohan maisema tylsältä sitten kun valot on sammuneet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Youtubessa on muutamia kellovideoita, mutta niiden äänentoisto ei anna oikeutta livenä kuultavalle musiikille. Hienolta musiikki nimittäin ihan oikeasti kuulostaa.

      Poista
  17. Upeita kuvia. Kivoja nuo tuollaiset valotaideteokset. Mukavaa lokakuuta Sinulle! Kurkistelin blogiasi muutenkin ja aivan mielettömän upeita kuvia olet ottanut <3 Jäänkin seurailemaan lukijana, mitä teille kuuluu :) Olet myös tervetullut mukaan Maatiaiskanasen Elämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maatiaiskanasen Elämää! Kiva, kun tulit lukijaksi! <3

      Poista
  18. Vau! Olipa paljon nähtävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Valon kaupunki-tapahtuma on aina niin mykistävän hieno!

      Poista
  19. Beautiful photos!! I love to hear bell choirs! I can not play it but it's enjoyable to listen to it. I love Finland and hope someday to go for a visit even if for a short time.
    Thanks for sharing!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello Angela! Thaks for visiting my blog and welcome again! Have a nice evening and many lovely days for your life!

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!