keskiviikko 22. helmikuuta 2017

KYLMÄÄ, KAUNISTA, KOSKETTAVAA

Ihan ensiksi haluan kiittää Teitä edellisen postauksen kommenteista ja osoittamastanne mielenkiinnosta! 😊 Ja todellakin sen verran kylmää LumiLinnassa oli, että toppahousut eivät olleet ollenkaan liikaa. Työntekijöillä täytyy olla hyvä kylmänsietokyky. 
Ravintolan seinille on kaiverrettu kuvia suomalaisista, jotka tunnetaan myös ulkomailla. Kasvonsa seinälle ovat saaneet mm. nykyinen ja edelliset presidentit, Tove Jansson, Jorma Uotinen, Ville Haapasalo, Alvar Aalto ja Jean Sibelius.
                                       Myös Sibelius- monumentti on mallinnettu jääteoksena.


 
Tästä jäälasista ei voi nauttia kuumia juomia. 😉


 Kappelista löytyy kaunis Suojelusenkeli- veistos. Hartaushetkiä pidettiin sunnuntaina kaksi kertaa, mutta emmepä osuneet juuri siihen aikaan paikalle.

 
Lumihotellin lisäksi on mahdollisuus yöpyä myös näissä lasimajoissa ja ihailla kattoikkunan kautta vaikkapa revotulien leikkiä taivaalla.


32 kommenttia:

 1. Upeat kuvat Kemin Lumilinnasta. Eipä tarvitse ihmetellä miksi kohde on niin suosittu, hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli! Luulenpa, että Kemin kaltaiselle paikkakunnalle LumiLinna on täysosuma, vaikka se onkin vain osan aikaa vuodesta matkailukohteena. Ulkomaalaislla ja myös meillä suomalaisilla riittää ihasteltavaa lukuisissa yksityiskohdissa.

   Poista
 2. Onpa todella taidokkaita veistoksia! Muistan meidän käynnistämme sen, että vaikka olin varustautunut ihan kunnon tamineilla, meinasi naama ja otsa jäätyä!
  Mies kuvasi pyhäkoulua siellä kappelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää siellä todella oli ja kiittelin mielessäni moneen kertaan, että varasin toppahousut sekä villatakin talvitakin alle. Kädet olivat vähän kovilla, kun kuljin ilman hanskoja kuvaamisen takia.
   Ihanaa, että kappelissa pidettiin pyhäkouluakin! <3

   Poista
 3. erittäin mielenkiintoinen paikka!
  Nyt täytyy lisätä unelmiin yöpyminen lasimajassa ja toiveisiin, että sinä yönä revontulet räiskyisivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa todella elämys yöpyä tuollaisessa lasimajassa ja katsella revontulten leikkiä taivaalla. Hyvä, että Kemissä on satsattu myös tällaiseen eksoottiseen yöpymismahdollisuuteen.

   Poista
 4. Ompa kauniita veistoksia. Olen kerran käynyt, vuosi taisi olla 2012. Pitääkin nyt harkita uudelleen, kiitos vaan vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, VeeKoo! :)
   Kohta linnassa pitäisi päästä käymään myös kesällä, sillä tavoite on, että vuonna 2018 rakennetaan pysyvä lumilinna. Mielenkiintoista!

   Poista
 5. Tosi kaunis linna. Olen myöskin käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katsomassa silloin päivityksesi linnakäynnistäsi ja katsoin kuvasi vielä uudestaan. Hieno paikka!

   Poista
 6. Kylymän näköstä, mutta kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää oli niin sisällä kuin ulkona, jossa purevuutta lisäsi myös kipakka tuuli, mutta silti linna oli niin näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olen iloinen, että pääsin käymään siellä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todella ihan uskomattoman upeaa jään ja lumen taidetta. On siinä mahtanut tunti jos toinenkin vierähtää noita tehdessä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Sanattomaksi veti minutkin välillä. Hieno, upea matkailukohde ja todella eksoottinen niille, jotka tulevat niistä lämpimistä maista, joissa lunta ei näy koskaan.

   Poista
 9. Upean näköistä. Olisi hienoa käydä tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kokemus se olikin ja suosittelen käyntiä siellä. Luulenpa, ettei kukaan kävijä tule katumaan.

   Poista
 10. Onpa upeaa! Nuo lasimajat onkin ihan uusi juttu, voisi olla hieno kokemus yöpyä, ainakin revontuliaikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Itsekin haaveilin siitä, miten hienoa olisi yöpyä tuollaisessa majassa revontulia kattoikkunasta katsellen. Ehkä nimittäin yöpyisin tuollaisessa mieluummin kuin lumihotellissa.

   Poista
 11. Lisää hienoja kuvia <3 Kerran olen piipahtanut... Tykkäisit varmasti myös Lappeenrannan hiekkalinnoista -oletko kenties käynytkin? Lämpimämpää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! Ja aivan varmasti tykkäisin myös hiekkalinnoista. Lappeenrannassa olen käynyt ehkä kerran elämässäni, mutta niitä kaupungin hiekkalinnoja ei silloin vielä ollut. Pitääpä lisätä unelmalistaan. :)

   Poista
 12. Tuli mieleen , että onkohan työntekijöillä kylmän työn lisä. No, on ainkain kaunis työpaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, olisikohan palkkalisä todella mahdollista? Työpaikka on upea ja hyvä, että linna työllistää porukkaa. Nuoria työntekijöitä näytti ainakin osa olevan, liekö kesä- eikun talvityöntekijöitä. :)

   Poista
 13. Tuo kaikkion hienoa niin hienoa taidetta. Ikävää, että kestää vain talven ajan. Joka vuosi uusi Linna. Itse kävin viime talvena Ylläsjärvellä Lumilinnataidetta ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemin LumiLinnan sivuilta luin, että v. 2018 on tarkoitus rakentaa pysyvä lumilinna, mikä kuulostaa uskomattomalta, mutta lienee mahdollista nykytekniikalla. Ajattelinkin linnan taidetta katsoessani, että harmillista, kun ne sulavat pois kesän tullessa.
   Ylläsjärven lumilinnasta en ole tainnut vielä kuullakaan. Onko sellainen myös tänä vuonna?

   Poista
 14. Hienoja kuvia!
  On kyllä upeasti tehty lumitaidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Kyllä tuollainen lumi- ja jäätaide on mykistävää. :)

   Poista
 15. Hieno lumilinna ja sanattomaksi vetää täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli melkein sanaton olo, kun kiersin linnaa ja ihastelin taidokkaita lumikaiverruksia.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!