sunnuntai 22. marraskuuta 2015

LUNTA!

Maa on nyt niin kaunis! Kaikkialla on suloisen valkoista, sillä lunta tuli eilisen ja viime yön aikaan varmaan reilut parikymmentä senttiä. Ihme kyllä olemme säästyneet toistaiseksi sähkökatkoilta, mutta puoliso joutui tarttumaan kolaan jo heti aamutuimaan.

Oloni oli jo illalla niin jouluinen ja tavoistani poiketen viritin ensimmäiset jouluvalot (vai nykyisin talvivalot?) kuistillemme. Kyntteliköt saavat odottaa kuitenkin ensimmäiseen adventtiin. Kummasti lumentulo siis valostuttaa sekä luontoa että mieltä. Veikkaanpa, että huomenna riittää lapsilla päiväkodissa  intoa lumileikkeihin ja posket hehkuvat punaisina pulkanvedosta. Kurahousut saavat jäädä naulakkoon.

16 kommenttia:

 1. Valkoiset lumikuvat näyttävät niin kivoilta pitkän pimeän jakson jälkeen. Vaan oli hienoa, että oli pitkä, lämmin syksy, saarimökin remontti ehdittiin saada jonkinlaiseen vaiheeseen ja nyt on sanottu näkemiin saarelle.
  Valoisia päiviä toivottelen.

  VastaaPoista
 2. Hups, kaikki näyttää niin talviselta, niin kauniilta. Pehmeältäkin. Sen voin arvata, että lapset tykkää ja on innoissaan.
  Lumiasuinen kuusi on suorastaan kaunotar. Saako se joulukis kynttilät oksilleen?

  VastaaPoista
 3. Ihanat lumiset kuvat! Kyllä on lasten kiva peuhata pehmeässä lumessa.

  VastaaPoista
 4. Ensilumi saa niin isot kuin pienetkin ihmiset iloisiksi ♥.

  VastaaPoista
 5. Lunta, lunta ja paljon. Kaunista on nyt! Upeat kuvat.
  Levollista pyhäiltaa!

  VastaaPoista
 6. Meillekin satoi ensilumen ja ainakin sen 20 senttiä, ehkä enemmänkin. Lumitöihinhän sitä joutui, mutta näin aluksi se ei niin tympeältä tunnu. Jos monta kuukautta saa kolata, ei jaksa enää kuntoilunkaan kannalta kiitellä!
  Ihanasti se lumi valaistutti maisemaa, tuli ihan jouluinen fiilis ja vielä kaiken lisäksi nautin ensimmäisistä joulumarkkinoista kaupungilla. Mukavaa peuhupäivää huomenna työpaikallesi!

  VastaaPoista
 7. Olisipa kiva nähdä nyt niiden kasvot, jotka eivät ole koskaan lunta nähneet :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on hihkuttu ensilumelle ja valkealle maailmalle. Niin kaunista! Lumi toi tullessaan myös joulufiiliksen ja täälläkin on tunnelmaa nostatettu pienillä tuikkivaisilla kynttilöiden lisäksi. Valoisaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 9. Kyllä lumen verhoama maailma on kaunis.

  VastaaPoista
 10. Ihanan lumiset kuvat. Meillä ei ole paljon mitään lunta. Oisko noin 10 cm.

  VastaaPoista
 11. Iso kiitos kaikista mukavista kommenteista!!!
  Aamulla menin 6.30 töihin kävellen ja kuulastelin hiljaisuutta ympärilläni. Oikeastaan nautin pimeydestä ympärilläni. Olo on nyt väsynyt, kun jouduin yllättäen pidentämään työpäivääni ja kotiuduin vasta 9,5 tunnin työpäivän tehneenä. Pistin saunan lämpiämään ja menen ajoissa maate.
  Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille Teille! <3

  VastaaPoista
 12. Oi miten paljon on teillä lunta niin kaunista. Kyllä lumi koristaa maiseman kauniiksi Hyvää viikonloppua ja adventin alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tekee maisemasta niin puhtaan ja suloisen (varsinkin ensimmäinen lumi), mutta nyt ollaan taas siinä pisteessä, että vettä tulee taivaalta ja lumesta on muisto vain.
   Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle, Irma!

   Poista
 13. Lumi vain käväisi maassa ja nyt 1. adventtina sitä ei ole yhtään. Oikein ihanaa adventtia sinulle ja koetahan jaksaa töissä, vaikka pimeä aika varmaan väsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole enää lunta ja kurahousukeli alkoi jälleen päiväkodissakin.
   Kiitos toivotuksista! Kyllä tämä pimeä aika ihan oikeasti koettelee, mutta nytkin istun kirkasvalolampun ääressä ja kerään voimia alkavaan työpäivään.
   Ihanaa kuitenkin, että valmistaudumme jouluun. Suloista adventinaikaa Sinullekin!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!