Enpä juuri ole meneillään olevia olympialaisia seurannut. Avajaiset olisin katsonut, ellei minulla olisi ollut samaan aikaan muuta menoa. Joitain huippuhetkiä näin toki uutisista.
Totta vai ei, mutta esikoinen kertoi lukeneensa englanninkielisiltä nettisivuilta, että avajaisten olympiarenkaiden ohjelmoidusta avauksesta huolehtinut henkilö maksoi epäonnistumisestaan hengellään. Siis siitä, ettei yksi renkaista auennutkaan. Näinhän se taisi Ville Haapasalokin huulena heittää avajaisia selostaessan. Toivottavasti uutinen ei pidä paikkaansa!
Suomi järjesti kesäkisat Helsingissä vuonna 1952. Sattumoisin äitini oli niihin aikoihin pääkaupungissa lapsenlikkana eräässä perheessä ja niinpä hänellekin kustannettiin liput kisakatsomoon. 17-vuotias neitonen (yläkuvassa vasemmalla, alakuvassa toinen vasemmalta) pääsi hoitolastensa kanssa kahdesti stadionille ja yhden kerran messuhalliin, jossa järjestettiin vapaapainiottelut.
Oli siinä varmaan maalaistytöllä ihmettä kerrakseen!
Ennen kisoja äiti oli myös olympiasoihdun kantajan airueena, kun soihtu kulki kantajan kädestä käteen halki Suomen. Soihdunkantajasta airueineen on tallessa valokuvia, mutta ne ovat lapsuuskodissani. Onneksi äiti myös talletti yhden pääsylipuista. Jotain muistoa on siis vielä olemassa meilläkin Suomen ainoasta olympiakisaisännyydestä.
Ihanoita muistoja sinulla siellä...Itellä tullee melekein vaan lätkää katottua :)
VastaaPoistaOn ne ihania muistoja. Voi vain kuvitella äidin tuntemuksia ja kokemusta, kun sai olla paikan päällä.
PoistaMielenkiintoisia muistoja sinulla siellä! Kiitos jakamisesta :) Ilmeisesti se sivusto, jolla tämä uutinen olympiarenkaan mokaajan kuolemasta oli, on jokin "vitsisivusto", joka kehittää kaikkia uutisia. Ei kyllä kamalasti naurattanut, kun olisi voinut hyvin kuvitella olevan totta :(
VastaaPoistaTäytyy sanoa, että "vitsi" oli huonolla maulla varustettu. Vakavilla asioilla ei pitäisi leikkiä, mutta se on hyvä, jos uutinen oli ns. ankka.
PoistaOih, siellä on ollut Alavuden pukua päällänsä. Kotikuntani.
VastaaPoistaTuota pienintä, äidin pikkusiskon pukua minäkin monet kerrat käytin lapsena. Kankaat kutoi sekä äitini että tätini. Entisaikaan kansallispuvun käyttö oli yleisempää ja usein käytetty juhlapuku.
PoistaNostalgisia muistoja oi. Ja hurmaavat kaunokaiset kuvissa!
VastaaPoistaToivottavasti tuo olympiarenkaan mokaajan uutinen ei pitänyt paikkaansa..
Jotenkin tuntuu siltä, että entisaikaan naiset olivat NAISIA pukeutumista myöten.
PoistaNiin, toivottavasti uutinen oli "ankka".
Oli Suomessa muitakin kaunottaria kuin Armi Kuusela:)
VastaaPoistaKiitos muistojen jakamisesta, Piipe; hyvää ystävänpäivää sinulle! ♥♥
Minusta on niin nostalgista katsella vanhoja valokuvia, joissa naiset olivat luonnonkauniita, nätisti pukeutuneita, naisellisia.
Poistahyvää ystävänpäivää Sinullekin!
ihastuttavaa muistojen havinaa.
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää!
Hyvää ystävänpäivää myös Sinulle!
PoistaOnneksi vanhoja valokuvia on runsaasti jäljellä ja äiti ehti ennen kuolemaansa kirjoittaa muistojaan paperille. Muutoin nämäkin olympiakesän muistot olisivat hävinneet unholaan.