maanantai 24. helmikuuta 2014
LOMAA JA LEPOA
Sukulaisten navetassa syntyi toissapäivänä
uutta elämää, kun lehmärouva sai kaksoset.
Me puolestaan saimme iloita syntymästä
herkuttelemalla juusto- eli ternimaidolla,
jota saimme lahjaksi.
Tein heti uunijuustoa ("kuppijuustoa")
ja pellillisen pannukakkua.
Lapsuudessa juustomaito oli arkipäivää,
kun sitä maitotilalla sai vähän väliä,
mutta nykyään se on harvinaista herkkua.
Tämän viikon olen lomalla.
Hiihtämään ei pääse, mutta vesijuoksemaan kyllä.
Ja teatteriin! Huomenna suunnistan pääkaupunkiin
katsomaan Tohtori Zivagoa.
Toivon vaan, että jo melkein kaksi viikkoa
vihoitellut selkäni kestää koko päivän istumisen.
Keittiöremontti alkaa vihdoin olla loppusuoralla.
80-luvun värit saavat väistyä, kun vaaleampi väritys tulee tilalle.
Odotan jo niin, että pääsen pesemään ikkunat,
siivoamaan rakennuspölyn vallassa olevat kaapit
ja levittämään puhtaan maton uudelle lattiapinnalle!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi namm.. uunijuusto on niin parasta ja uudestamaidosta tehty pannari. Oikein mukavaa lomaa ja teatteri reissua :)
VastaaPoistaNamii terni juustua, lipoo suupieliä.
VastaaPoistaVoimaannuttavaa lomaa!
Nam, ternimaidosta tehty uunijuusto ja sen kanssa lakkahillo, voi kun saisi..
VastaaPoistaMaitotilalla minäkin kasvoin, mutta eipä tuota herkkua silloin osannut arvostaa, oli niin arkista.
Mukavaa lomaviikkoa ja Helsingin matkaa!
Kiitos teille! Kyllä täällä lomasta nautitaan täysin rinnoin ja se kuppujuustokin on jo kadonnut parempiin suihin.
VastaaPoistaMukavia viimeisiä talvipäiviä. Pian koittaa kevät ihan virallisestikin!
Olipa houkutteleva kuva uunijuustosta..:)
VastaaPoistaVesi tulee ihan kielelle...
♥♥
Ja hyväähän se oli kuin mikä!
VastaaPoistaIloisia tämän talven viimeisiä ja kevään ensimmäisiä päiviä, Aili Mummo!