sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

KEVÄTPYÖRÄILYLLÄ

 Mitenkähän viime vuosi vilahti ohitse niin, etten pyöräillyt lainkaan? Tänä aamuna aurinko kuitenkin houkutteli pyöräretkelle. Siispä kaivoin autotallin vintiltä Tunturini, putsasin sen ja annoin renkaille ilmaa. Koska kylällä on nyt upeat pyörätiet, mikäpä oli polkiessa! Vastatuuli tosin antoi vähän vastusta, mutta olipa ihanaa ajella pitkästä aikaa. Vähän väliä pysähdyin ihastelemaan kevään etenemistä. Peipposet, västäräkit ja lokit sekä kuovit säestivät polkijalle tahtia.

Matkan varrella purot virtasivat valtoimenaan niin, että kohina kävi.


 Leskenlehdet koristivat pyörätien pientareita.

 Mutta on sitä luntakin vielä reippaasti jäljellä. Ihan heti eivät hanget taida huveta katvepaikoissa. Varjojen viiruttamat hanget olivat ihastuttavia.


Enää ei tarvita maitolaitureita alkuperäistarkoitukseen, mutta kylällä asuva taitava puuseppä rakensikin viime vuonna tämän suloisen maitolaiturin ohikulkijoiden iloksi. On se söpö!

            

Koska minulla oli kunnon draivi päällä, polkaisin Tikkakosken lentoasemalle asti. Ylikulkusillalta katsottuna uusi moottoritie on tässä kohdin melkoisen hulppea  lentokoneiden varalaskupaikan takia.



Kuin huomaamatta kilometrejä kertyi reilun 15. Huomenna voivat pakarat ja reidet "kiittää" suorituksesta. Jee, pyöräilykausi avattu!





21 kommenttia:

  1. Onnittelut huimasta pyöräilyurakasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin olin yllättynyt, miten hyvin jaksoin polkea "kylmiltään". Olipa mukavaa pitkästä aikaa.

      Poista
  2. Kivat kuvat pyöräretkeltä. Huikea pyöräilykauden avaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit! Hyvin kulki pyörä loistavassa kevätsäässä. :)

      Poista
  3. Hieno suoritus!👍🏻
    Voi noita nostalgisia maitolaitureita!Sellainen oli meilläkin maalla pihatien päässä.Muistaakseni joka päivä maitoauto haki maidon(ellei sitten sunnuntaisin ollut kylmäaltaassa navetan maitohuoneessa,en muista tarkalleen).Laituri oli myös ihana pikku mökki minun ja sisareni leikkeihin kesäisin.Ihania aikoja.Tonkkakärryt ovat meillä vieläkin ahkerassa,muunlaisessa käytössä,ne samat,joihin pieninä pääsimme tonkkien sekaan kyytiin,kun vaari kuskasi maidon laiturille.😊
    Nautinnollisia kevätpäiviä Piipe!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, niin samanlaisia muistoja lapsuudesta - jälleen kerran ! Ei ihme, että olet sielunsisko! <3
      Ihania keväisiä päiviä Sinullekin!

      Poista
  4. Mukavaa että teillä hyvät pyörätiet, ja hieno suoritus:)
    Teillä vielä lunta ja samalla leskenlehtiä, mutta pian varmaan lumetkin jo sulavat pois. Mukavaa uutta viikkoa Piipe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! Kyllä lunta on katvepaikoissa vielä aika paljon, mutta hulppeasti hanki on sulanut niissä kohdin, jossa on aurinko kunnolla paistanut. Suomen kevät! <3
      Hyvää ja aurinkoista viikkoa Sinullekin!

      Poista
  5. Talven jälkeen pyöräily on vaan niin kivaa varsinkin, kun aurinko paistaa. Minulla on 7-vaihteinen Tunturi ja olen jo ajellut pari lenkkiä ja keräillyt tarakan koriin tölkkejä pientareelta. On se vaan kumma, että edelleen niitä viskotaan luontoon. Kauniita kuvia ja nostalginen maitolaituri. 🙋‍♀️😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yllätyin,miten mukavaa polkeminen onkaan pitkän tauon jälkeen. Minuakin harmittaa, että tien pientareilta löytyy niin paljon roskaa. Nuo alumiiniset limsa- ja kaljatölkit ovat jopa vaarallisia joutuessaan silputuksi vaikka niittokoneessa. Eräskin lehmä on kuollut syötyään heinää, jossa on teräviä tölkinkappaleita. Ei sitä roskaaja ymmärrä, miten isoa vahinkoa voi tulla.
      Hatunnosto Sinulle, että olet kerännyt roskia pyörälenkillä. Täytyy ottaa muovikassi seuraavalla kerralla mukaan. Kävelylenkeillä olen usein poiminut roskia ja erityisesti tölkkejä.

      Poista
  6. Olipas upea pyöräilykauden avaus! Joskus minullakin on jäänyt vuosi tai kaksikin välistä, ettei ole tullut yhtään pyöräiltyä, mutta juuri äsken testasin ennakkoon saamaani "äitienpäivälahjaa" eli sähköpyörää, joten toiveissa ja tavoitteissa on tulevana kesänä pyöräillä enemmänkin.
    Teillä päin näyttää olevan lunta vielä melkoisesti ainakin varjopaikoissa, eikä se meiltäkään ole täysin vielä hävinnyt. Mutta kohta on toukokuu ja muu luonto pistää lumet lujille. Norjanangervossa oli jo mukavan kokoiset lehdenalut tänään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sähköpyörästä ja turvallisia kilometrejä! <3 Puoliso haaveilee myös sähköpyörästä.
      Huh, nyt ei tunnu kovin keväiseltä, kun räntää satelee ja on harmaata, mutta kylä ne kelit vielä lämpenevät ja silmut puhkeavat meillekin.
      Hyvää Walpuria!

      Poista
  7. Onnittelut reippailustasi. Kiva retki ja pyöräillen näkee maisemat toisella tapaa, kuin autosta.
    Minullakin on pyörä, mutta parhaillaan tie on niin kelirikkoinen ja rapainen, että pyörä saa olla vajassa vielä.
    Maitolaituri on söötti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii! <3
      Mukavaa vappua ja viikonloppua Sinulle!

      Poista
  8. Hei Piipe!

    Lämpimät onnittelut, voitit blogini ripelankasukka-arvonnassa vaaleanpunaharmaaraidalliset sukat kokoa 39-40! Lähetäthän postiosoitteesi sähköpostiosoitteeseen: luonnonluomaa@outlook.com, niin pääsen lähettämään sukat sinulle.

    Ihanaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olipa ihana yllätys! Iso kiitos jo etukäteen, Susanna! <3

      Poista
  9. Hieno suoritus!
    Mietin, että pitäisikö minunkin napata autotallin seinää koristava pyöräni käyttöön?
    Tuo maitolava on hurmaava.
    Ihanaa toukokuun jatkoa Piipe <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, vasta nyt huomasin kommenttisi. ;) Pyöräily on kyllä niin mukavaa. Viime sunnuntaina tein 20 km:n pyöräretken. Takaisin tullessa oli tosin ankara vastatuuli, joten töitä sai polkiessa tehdä.
      Suloista toukokuun loppua ja alkavaa kesää! <3

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!