perjantai 8. huhtikuuta 2022

HUHTIKUU HUMAUTTAA???

 Tavallisesti huhtikuun sää on jo aika lupaava ja lumia sulattava, mutta tällä viikolla on kyllä saanut tuntea takatalven voiman. Meilläpäin lunta on tullut yhteensä varmaan puoli metriä ja teiden pinnat ovat olleet vaarallisen jäiset. Parina päivänä on ollut sellainen olo, että olisipa mahdollisuus etätöihin vaan eipä se alallani oikein onnistu.

Lapset sitä vastoin ovat ottaneet ilon irti uudesta lumesta! He ovat kahlanneet reisiä myöten lumessa ja muistuttaneet suurin piirtein lumiukkoja hangesta kömpiessään. Eskarin pihaan on talven aikana kasattu useamman metrin korkuinen lumivalli ja tänä aamuna lunta oli kasassa jälleen lisää; kiitos tehokkaan kiinteistönhoitajan. Vähän sydän kylmänä olen katsellut lasten kiipeilyä ja leikkiä, mutta onneksi vahinkoja ei ole sattunut. En halua olla koko ajan varoittelemassa, sillä kiipeily kasvattaa kuntoa ja kehonhallintaa. Lasten on saatava nauttia lumesta!

Alla olevat kuvat otin eilen lasten lähdettyä eskarista. Pidän niin kovasti tästä maalaismaisesta kouluympäristöstä. Tässä puukoulussa - joka nyt on suojeltu kohde , mutta käyttökiellossa - aloitin oman koulutieni vuosikymmeniä sitten. 



Kevät ja jääpuikot lämpökeskusken katonrajassa.


 
 
Sulavatkohan nämä lumet toukokuun loppuun mennessä?


Tai jos sittenkin? Aurinko-veitikka tekee kuitenkin sulattavaa työtään!



ps. Vielä yksi hellyttävä kuva maalaiskoulun arjesta helmikuulta:


Vielä haluan liittää koskettavan musiikkivideon, joka on julkaistu tänä aamuna. Lähetysyhdistys Kylväjän kauttakin voi osallistua Ukrainan sodassa kärsivien auttamiseen. Itse en pysty kuuntelemaan tätä kyyneltymättä. Varsinkin, kun alussa ja lopussa laulaa pieni 5-vuotias ukrainalaistyttö paikallista lastenlaulua.



                                                               Hyvää viikonloppua Sinulle!💚



14 kommenttia:

  1. Niin kaunis kappale,kiitos kun jaoit.❤ Itku tuli tämän mielettymyyden,ja siihen kompensoituneen toivon ja rakkauden edessä.

    Pienet lapset eivät kärsi pitkittyneestä kevään alkamisesta.😊
    Pitäisi ottaa oppia heidän taidostaan nauttia hetkestä.Itsellä alkaa tehdä jo tiukkaa jaksaa odottaa vihertyvää kevättä.
    Jos minulta kysyttäisiin,toivoisin kaikille lapsille tuollaisen maalaismiljöisen kasvupaikan ja koulun.Aivan ihanalta näyttää!
    Mukavaa pääsiäisen odotusta Piipe!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä miettii usein, miten erilaisissa olosuhteissa maailman lapset elävät. Toistaiseksi Suomen lapset saavat olla turvassa, nauttia lumesta ja leikistä ja samaan aikaan muualla maailmassa tilanne on täysin toinen. <3
      Minullekin tämä lumimäärä riittäisi ja varsinkin ne liukkaat, iljanteiset tiet.
      Voi Mirjam- Matilda, kyllä minäkin niin toivoisin lapsille enemmän pienempiä kouluyksiköitä. Tämä kyläkoulu opettaa lähes sataa lasta, mutta jotenkin olemme kuin suurperhe: eskarit huomioidaan hienosti, lapset tervehtivät aikuisia melkein omaehtoisesti, tunnelma on positiivinen ja työilmapiiri hyvä. Olen niin kiitollinen, etää saan työskennellä tässä työyksikössä.
      Ihanaa Palmusunnuntaita Sinulle! Meillä kävi jo pikkuinen, rakas virpoja, joka hienosti osasi lausua virpomalorun. <3

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja ihana tuo potkukelkkakuva! ❤ Täälläkin satoi tällä viikolla aivan valtavasti lunta, mutta eilen satoi jo vettäkin ja lumi alkoi sulaa. Aikansa se varmaan vie, mutta aina se kevät on sieltä tullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo potkukelkat koulun nurkalla ovat jokatalvinen, hellyttävä näky. Pakostakin tulee hyvä mieli, kun niitä katsoo.
      Kyllä se kevät etenee, vaikka koville ottaa.
      Ihanaa Palmusunnuntaita Sinulle! <3

      Poista
  3. Potkukelkkarivistö on tosiaan hyvin epätyypillinen täälläpäin asuvalle :)
    Hyvää viikonloppua sinullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potkuriparkki on todella suloinen näky maalaiskoulun pihassa.
      Lempeää Palmusunnuntaita Sinulle! <3

      Poista
  4. Kiitos ihanasta musiikkilinkistä! Laulu oli entuudestaan tuttu, mutta tämä versio uusi. Erittäin ajankohtainen.
    Ihana työympäristö sinulla kyllä on! Eiköhän nuo lumet sula muutamassa viikossa, kun sopivasti sataa vettä ja aurinko paistaa välillä.
    Siunattua palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laulu on minullekin ennenstään tuttu. Tehty joskus 90-luvulla ja Simojoen haastattelun mukaan tehty Viron itsenäisyystaistelun johdosta. Tämä video on niin liikuttava ja olen katsonut sen itsekin jo useampaan kertaan.
      Siunattua Palmusunnuntaita ja Pääsiäisen aikaa!<3

      Poista
  5. Kiitos musiikkilinkistä.
    Hyvää palmusunnuntaita sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit ja hyvää Palmusunnuntaita Sinullekin! <3

      Poista
  6. Huhtikuu on etelämmässä ja miksei jo keskellä osaa maatakin selkeästi keväisen oloinen kuukausi, mutta poikkeukset tässäkin. Meillä ja pohjoisemmassa huhtikuu on vielä selkeä talvikuukausi.
    Lapset nauttivat, aikuisille jatkuva lumentulo tietää lisätyötä. Meille tuli myös reippaasti uutta lunta ja edelleen sataa.
    Ehkä sinun pihasi on sula jo toukokuun alussa. Musiikkivideo oli koskettava. Suurin osa maailmaa toivoo tuon kauhean sodan loppumista.
    HYvää pääsiäisviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lapsille lumi on aina nautinto. Tänäänkin he hyppivät, kierivät, laskivat mäkeä, kahlasivat ja leikkivät kauppaa lumessa. Ihanaa hetkeen heittäytymistä!
      Lumet sulavt varmasti jossain vaiheessa niin siellä pohjoisessa kuin täällä meillä Keski-Suomessa. Tänään meillä näkyy jo enenevässä määrin paljasta maata ja vesi lorisee.
      Rauhaisaa pääsiäisviikkoa Sinullekin! <3

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!