keskiviikko 3. helmikuuta 2021

TODELLINEN TALVI

 Heleää helmikuuta Sinulle! Päivä on pidentynyt jo kovasti ja aurinkokin näyttäytynyt, vaikka se vähän kostautuu purevina pakkaspäivinä. Mutta en suostu valittamaan vaan ihailen ja kiitollisena katselen talvista luontoa ympärilläni. Maanantaina hiihdeltiin eskareitten kanssa lähimetsässä ja pyysin lapsiakin katsomaan, miten ihanasti lumiset puut kaartuivat hiihtoladun varressa auringon pilkahdellessa puiden oksistojen lävitse. Sillä hetkellä koin olevani niin etuoikeutettu, että saan olla töissä näissä maisemissa!

Alla olevan kuvan otin tänään työkännykällä vahdittuani lasten siirtymistä bussiin koulupäivän päätteeksi. Tämä vanha koulu on suojelukohde ja täällä kävin itse kaksi ensimmäistä kouluvuottani. Kuva ei valitettavasti anna oikeutta  auringonpaisteelle ja herttaiselle näkymälle, mutta lumimäärä näkyy selvästi. Auraustraktoreille on ollut viime päivinä runsaasti töitä.

Eilen töistä tultuani otin pitkästä aikaa kamerani esiin. Jostain syystä ei ole ollut intoa kuvailuun, mutta jokohan into palailee auringonvalon lisääntyessä?

Lunta on maassa ja katolla,



 
Ulkosauna unelmoi kesälöylyistä ja nuokuttelee nyt talvihorroksessa, pihakeinu odottaa saunan löylyistä tulevia nautiskelijoita. Vielä muutama kuukausi ja puiden oksistoissa linnut laulelevat kilpaa,

pihapuut nuokkuvat lumitaakan alla ja näyttävät kauniilta sinitaivasta vasten,

samoin kuin kylätien varren kuusikkorivistö. Parin koiriaan ulkoiluttavan tutun kanssa pysähdyin rupattelemaan kuvausretkelläni. Sekä koirilla että ulkoiluttajilla oli viikset huurteessa. Se hymyilytti.


 
Näillä pakkasilla on syytä laittaa pökköä pesään. Onneksi tuvassamme on leivinuuni, joka lämmitettäessä luovuttaa ihanasti lämpöä vanhan talon asujille. Villasukatkin kelpaavat viluisille varpaille.

                                                                 Pakkasterveisin Piipe 💙





28 kommenttia:

  1. Täältä löytyikin runsain mitoin todella kaunista ja aivan täydellistä talvitunnelmaa ❤︎
    Lunta ja pakkastakin on tällä hetkellä runsain mitoin, mutta eihän se ole talvi eikä mikään, ellei lumi narsku jalkojen alla ja pakkanen nipistele poskia punaisiksi.
    Nyt nautitaan talvesta, sillä kevät kurkkii jo ihan nurkan takana ;)
    Valkeita ja valoisia talvipäiviä sinne sinulle, ja voi hyvin ❤︎


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ollaan kiitollisia näistä kauniista, kirpakoista päivistä. Kaikkialla on nyt niin kaunista.
      Sitä samaa Sinulle, Ansku! Voi hyvin ja pysyttele terveenä! <3

      Poista
  2. On se kaunista, ja nyt on alkanut olla aurinkoisiakin päiviä,kohta räystäistä tippuu vesi kun aurinko alkaa lämmitää. Ihana että on päässyt hiihtämään, ja todennäköisesti saadaan hankiisillakin kävellä kevään lähestyessä, kevättä silti tässä odottelen, kun en noista pakkasista oikein tykkää.Hyvää talven jatkoa sinulle ja kevään odotusta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä valon lisääntyminen ja kirkas auringonpaiste on niin ihanaa! Keväästä minäkin eniten pidän, mutta nyt nautiskelen näistä kauniista ja kylmistä päivistä, hankien kimalluksesta ja lastenkin riemusta, kun he telmivät lumikasoissa.
      Onnellisia ja aurinkoisia päiviä Sinulle, Pirjo! <3

      Poista
  3. Saat asua ja työskennellä ihanassa paikassa!❤
    Kuvissasi näkyy kunnon talvi,ja aurinko vielä auttaa ottamaan niin kauniita ja teräviä otoksia.
    Terkkuja sinne leivinuunin lämpöön,uskon,että tuvassa tuoksuu myös usein kotoisalta,kun leivinuunissa valmistuu herkkuja.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi kiitollinen sekä asuin- että työpaikastani! Maaseutu on niin kiinteä osa minua.
      Leivinuunissa saakin nyt polttaa lähes joka päivä puita. Toki lämmön, mutta myös tunnelman takia. Lauantaina tuoksuu ruisleipä, sillä aion pitää leivontapäivän. Rentouttavaa!
      Suloista loppuviikkoa Sinulle, Mirjam-Matilda! <3

      Poista
  4. Kauniita lumisia kuvia! Kyllä on ihanaa, kun nyt on ihan oikea talvi, ja viime päivinä on nähty jopa upeaa helmikuun aurinkoa. Kyllä niin nautin tästä vuodenajasta, ja sitten aikanaan taas muistakin vuodenajoista. Meillä on kaunis luonto ja ihana vuodenaikojen vaihtelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen näinä päivinä jälleen kiittänyt taivaan Isää siitä, että saamme kokea neljä niin erilaista vuodenaikaa. Jokaisessa on oma viehätyksensä ja rikkautensa.
      Hyvää loppuviikkoa Sinulle,Kirjarikas elämäni! <3

      Poista
  5. Kauniita kuvia. Meilläkin on joka puolella ihanat lumikuorrutukset puissa ja pensaissa. Sanoinkin miehelle ajellessamme etten tykkää talvesta, mutta näin pakkopullana voi kyllä nauttia kauneudesta. Eikä tarvi lumitöiden jälkeen miettiä muuta ulkoilua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eeviregina! <3 Joo, kyllä lumitöitä tehdessä kunto kasvaa. Tosin myönnän, että aika harvoin tulee tartuttua kolaan tai lumilapioon, kun puoliso auraa pihan. Mutta niin kaunista on nyt ja taivaalla paisteleva aurinko lupailee kevään pian saapuvan.
      Hyvää loppuviikkoa Sinulle! <3

      Poista
  6. Totta, pökköä pesään, että lämmintä piisaa. Sinulla on kiva työ, kun voit ulkoilla lasten kanssa työn puitteissa.
    Kiitos pakkasterveisistä. Pakkasjakso on meneillään ja meilläkin toissa yönä revontulet ja -32 astetta. Päivällä aurinko paisteellaan nosti lukemat jo -15.
    Kauniisti on lumi kuorruttanut puut, pellot, katot ja lumitöitäkin piisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on tulisijoja! Minusta on mukavaa aamuisin ennen töihin lähtöä viritellä tulet hellaan, sillä se hohkaa pian suloista lämpöä.
      Huh, meillä ei ole pakkanen kivunnut ihan noihin lukemiin, mutta tällä viikolla on hätyytelty melkein pariakymppiä pakkasastetta. Ensi viikolla luvassa kylmempää.
      Ja totta on, että työssäni lasten parissa on yksi hyvistä puolista se, että voi hiihtää, luistella ja mennä retkelle metsään.
      Onnellista viikon jatkoa, aimarii! <3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Aivan uskomattoman kaunista ollut näinä päivinä! Todellakin nautitaan tästä!
      Hyvää loppuviikkoa Sinulle, Susanna! <3

      Poista
  8. Talvinen luonto on tavattoman kaunis. Auringonpaiste kruunaa kauneuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin uskomattoman kaunis päivä tänäänkin ja päivien selkeä piteneminen ennakoi kevättä! Niin ihanaa!
      Onnellista viikonvaihdetta, Between! <3

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos, Kruunuvuokko ja suloista, aurinkoista viikonloppua Sinulle! <3

      Poista
  10. Kauniita talvisia kuvia. Teillä on todellakin paljon lunta. Nyt saamme nauttia aurinkoisista pakkaspäivistä. Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli A! Lunta on nyt todella paljon ja luonto on niin kaunis. Auringonpaiste on kuin pisteenä I:n päälle.
      Hyvää ja aurinkoista viikonvaihdetta Sinullekin! <3

      Poista
  11. Kaunista.
    Ihanaa, kun päivä on jo pidentynyt, kevättä kohti mennään.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä on pidentynyt jo huimasti joulun ajasta ja tämä ihana auringonpaiste tuntuu pitkän pimeän kauden jälkeen suorastaan huumaavalta. Nautiskellaan tästä kauneudesta.
      Hyvää viikonvaihdetta Sinullekin, Maarit! <3

      Poista
  12. Aivan ihana työympäristö sinulla! Ja kyllä nyt on ollut hyvin kaunista vähän joka puolella. Syksyllä rumimmiltakin näyttävät oksapehkot ovat nyt niin kauniita lumen ja valon niitä koristaessa. Tuo kuusirivistö on kuin meidän lähistöllä olevan tien varrelta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin kiitollinen, että työpaikkani sijaitsee maalaiskoulussa metsikön vieressä. Käymme usein leikkimässä ja oppimassa lasten kanssa metsässä; voisiko parempaa oppimisympäristöä ollakaan?
      Luoja meitä hellii tällä kaikella kauneudella, vai mitä? Siunausta sunnuntaihisi!<3

      Poista
  13. Ihana työpaikka ympäristöineen sinulla! Herttaista helmikuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä unelmaympäristö työskennellä! 💗
      Siunausta helmikuun päiviin! Nautitaan täysillä luonnon kauneudesta ja päivien pitenemisistä. 🤗

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, Annielander! <3
      Hyvää viikonloppua Sinulle!

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!