sunnuntai 3. toukokuuta 2020

KIPUAMISTA, KAPUAMISTA

Voi, miten upea päivä eilen olikaan! Aurinko paisteli ja tuuli taisi käydä etelästä. Puolenpäivän aikoihin keitettiin termospulloon kahvia ja pakattiin eväät reppuun. Sitten suunnattiin mökkimaisemiin. Seuraksemme saatiin vielä veljeni ja hänen vaimonsa ja mihinkäs sitä suomalainen paljon muuta nyt menee kuin metsään?

Tässä metsässä emme ole koskaan aiemmin olleetkaan. Elämäni ensimmäistä kertaa taisin nähdä myös visakoivuja .



Nousimme jyrkkää vuorenrinnettä yhä ylöspäin. Välillä piti ihan vetää henkeä ja pysähtyä samalla tarkastelemaan luonnon ihania yksityiskohtia:




Kenen viehättävä pieni koti täällä on ollut?

Metsäpeuranko kakkapaikka?

Nyt välillä katse ylös! Tiheän ja osin vaikeakulkuisen metsikön läpi päästiin jo aika korkealle ja tuttu järvihän se puiden takaa näkyi pilkottavan. Vedet ovat viimein vapautuneet jääkannestaan.

Ja kun katseen kohotti vielä korkeammalle, saattoi havaita kuusten latvassa runsaasti pulleita, komeita käpyjä. Lumilämpäreille oli puolestaan satanut lukemattomia kuusensiemeniä. Pikkukuusia siis odotettavissa!



Päätimme vielä mennä vähän matkan päähän Pikkuvuorelle, jonne oli huomattavasti helpompi kiivetä.




Jännä, miten näin lähekkäin olevilla vuorilla on hyvin erilainen kasvillisuus. Jälleen sain kuvattavksi uudenlaisia yksityiskohtia.
Koivulla on naavaparta,


Kalliota värittävät rahkasammaleet, jäkälät ja kanervat,



punatorvi- hirvensarvi- ja pallerojäkälät. Luonnon täydellistä värien harmoniaa!





Luontaisia tienviittojakin löytyy. Mennäänkö etelään, pohjoiseen, itään vai länteen?


Mentiin ihan huipulle asti ja sieltähän se sama järvi jälleen pilkotti.

Vuorelta laskeuduimme laaksoon. Toinen seinämä olisi jo vaatinutkin kalliokiipeilijän taidot ja hyvät näppivoimat puhumattakaan huimapäisyydestä. Sen verran hikistä hommaa kallioilla kapuilu oli, että päivän päätteeksi palattiin mökille saunomaan. Puoliso uskaltautui pulahtamaan 6-asteiseen veteen. Minä odotan suosiolla lämpöisempiä vesiä, ennen kuin heitän talviturkin.



31 kommenttia:

  1. Katselin silmät pyöreänä noita metsä maisemia, miten tuo on niin tutun tuntuinen metsä, ihan samanlainen kuin tuossa meidän lähellä oleva puolukkametsä, kalliot ja jyrkänteet ja vanhat harmaat puut, miten voi olla samanlaista, mutta enhän tiedä mistä päin tuo kuvaamasi metsä on ? Joka tapauksessa ei voi kun ihailla Jumalan antamaa kaunista luontoa meidän ihailtavaksi ja marjat ja sienet nautittavaksemme, kun luonto herää kuin unesta, sydän ja sielu yhtyy kiitokseen lintujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sanoistasi, Piritta! Onpa aika hauska yhtymäkohta! Asustelen Keski-Suomessa. Jos Sinäkin näillä main, otapa yhteyttä sähköpostitse. Osoitteen löydät blogin oikeasta laidasta. :)
      Ja todella saa olla kiitollinen, miten ihanan maan Jumala on meille antanut asuttavaksi!

      Poista
  2. Oi miten ihana retkireissu teillä onkaan ollut!

    Ihanaa toukokuuta siskonen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Siskonen! <3
      Suloista suven aattoa, toukokuuta Sinullekin! Miten ihanaa on nyt kuunnella lintusten konsertteja ja iloita valoisista aamuista ja illoista.

      Poista
  3. Oih,miten upea,upea kuvakooste metsästä!❤ Kuvistasi löysin kaiken,mitä kaipaan.
    Minulle tuli niin ikävä "oikeaan"rakkaaseen,monivivahteiseen metsään maalla.
    Saan kyllä metsäntunnun näistä kotipaikan lähimetsistäkin,mutta se "villi luonto"kokemus jää hieman vajaaksi kun kerrostaloja pilkistelee puiden välistä.😊
    Kaikki kauniit sammaleet,naavat ja jäkälät!
    Tuo kuva sammaleisesta kannosta,jossa taustalla siintää puiden lomasta peltoa on aivan tuttu näkymä yhdestä kohtaa vaarini vanhassa metsässä.Tuli tunne aivan kuin siinä ollut,kiitos.
    Upea retki ollut teillä!
    Ihanaa sunnuntaita!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanoistasi! Meillä oli ihana retki; kyllä sielu lepääntyi jälleen kerran. Puhelin puolisolleni, josko laitan jo liikaakin metsäkuvia blogiini, mutta hyvä, jos kuvat tuottavat iloa joillekin toisille kuten Sinulle!
      Ihanaa alkanutta toukokuuta! :)

      Poista
  4. Todella upeita kuvia.Koivu vänhkyröineen hieno..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hannele! Nuo visakoivut ovat kyllä persoonallisen näköisiä pattirunkoja. ;)

      Poista
  5. Luulin jo kmmentoineeni, mutta se olikin vastaus sininun kommenttiisi minun blogissani :D Mutta edelleen, hienoja kuvia luonnon taidenäyttelystä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rita!
      Niinhän siinä kävi, ettemme arvanneetkaan lähteä liukastelemaan Hyyppään kallioille. Katsotaan, onnistuuko retki parin viikon päästä.

      Poista
  6. Metsä luo hyvää oloa, myös näin kuvoen välityksellä. Moni-ilmeisessä metsässä olet kivunnut ja kavunnut. Aivan huippu retki. Jospa itsekin muutaman viikon päästä saisin reippailla lumettomassa metsässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan ole jännä juttu, että jo metsäkuvien näkeminenkin rauhoittaa mieltä. Me onnelliset metsäihmiset täällä Suomessa!
      Jspa ne lumet pian hupenevat, kun nyt alkaa olla lämpöasteita reippaasti.

      Poista
  7. Upeat maisemat ja retkireitit teillä!

    Viimeisessä kuvassa minun silmäni näkevät kalliossa kasvot, kahdet kasvot tarkemmin sanottuna. Luonnon taidetta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanoistasi!
      Hauskaa: minäkin näen kalliossa kasvot! :)

      Poista
  8. The plants in Finland are so interesting and surely makes for lovely photos! Hope you are doing well.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Angela! The nature here is really very unique and I'm so happy to live in the country, because it's always so easy to go to a forest or to a beach.
      Stay happy and healthy, Angela!

      Poista
  9. What beautiful forsest photos - the lichens are gorgeous and I have never seen the red tipped ones before, they are very unusual and pretty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Diana! Our nature is so unique and pure. It's such a joy to go to the forest and feel the silence and beauty there.We have so called every mans rights to go to walk, pick the berriers and mushrooms and enjoy in every forest. Of course you're not allowed to take wood (without the owner's permission) or make a fire there. I always feel so good in a forest and that's why I often go there.
      Have a nice week, Diana!

      Poista
  10. Onpa hienot kuvat. Kyllä luonto on moni-ilmeinen ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle sanoistasi! Suomalainen luonto on kyllä monimuotoinen ja ihana minä vuodenaikana tahansa.

      Poista
  11. Kiitos sanoistasi!
    Suomalaista luontoa ei kyllä kyllästy kuvaamaan ikinä.
    suloista toukokuun jatkoa Sinullekin!

    VastaaPoista
  12. Teillä on ollut hieno retki. Ja varmaan aika raskas. Voin vain kuvitella kuinka kuvissa kalliot ja vuoret näyttävät matalammilta ja joissakin kuvissa oli aika paljonkin korkeuseroa.

    Yksi talviturkki teidän perheessä heitetty! Multa olisi jäänyt myös heittämättä.

    Kiitos taas luontoretkestä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kukkuloille nousi todella pisti sykkeet vauhtiin. Välillä oli tasattava hengitystä, että saattoi jatkaa matkaa, mutta kyllä nousut kannattivat. Oli ihanaa olla luonnossa jälleen kerran. Minulle se on todella henkireikä.
      En pidä kiirettä sen talviturkin heittämisen kanssa. Kylmät vedet eivät todellakaan houkuttele, hui!
      Ihanaa viikkoa Sinulle, Johanna!Take care!

      Poista
  13. Ihan mielettömän upeat retkimaiset teillä, näitä kuvia piti katsoa pitempään. Mukavaa viikkoa Piipe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! 💖Maisemissa ei tosiaan ole valittamista. Kiva tuolla oli samoilla eikä tungosta ollut kuten nyt monissa kansallispuistoissa.
      Aurinkoista viikkoa Sinullekin! Rajoituksia on varmaan purettu teilläkin, niin myös Suomessa lähiviikkoina.

      Poista
  14. Tuli yks kaks mieleen että käyn täällä ennen nukkumaan menoa, kuule minä asun Turussa, ehkä et ole käynyt blogissani, mainitsen siellä vähäväliä Turun, mutta olisko niin että kaikki metsät sit muistuttavat toisiaan, luulin oikeesti että tuo on sama metsä kuin täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä juttu tuo samankaltaisuus. :) Äkkiseltään ajateltuna Keski-Suomessa ja Turun seudulla olisi paljonkin erilaista maastoa.
      Nyt kävin blogissasi ensimmäistä kertaa ja ihastuin kuviin, liityin myös lukijaksi.

      Poista
  15. Huikea metsäretki. Kömmin täällä perässäsi ja ihastelen kauniita ja vaikuttavia näkymiä, ikävöin omaa ikimetsääni ja satumetsääni. Jospa sinnekin vielä pääsen, luultavasti parhaaseen itikka-aikaan, mutta ei ne haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Simpukka!Kyllä metsässä samoaminen virkistää ja piristää ja kummallista kyllä, kuvien katselullakin on virvoittava vaikutus.
      Toivottavasti pian pääset satumetsääsi mieltä virvoittamaan.

      Poista
  16. On ihanaa, kun metsään sentään pääsee näinäkin aikoina! Mekin olemme liikkuneet paljon luonnossa, ja siellä on ihana olla, varsinkin nyt kun on vielä kevät ja luonto herää elämään. Kiitos näistä hienoista kuvista, mukava retki teillä oli varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna Maria, kiitos! Keväinen luonto kutsuu helmaansa. Minustakin on niin ihanaa olla luonnossa, kun lintuset laulavat ja muurahaiset kuhisevat pesillään. Sielu lepää kaiken kauneuden keskellä. <3

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!