Pieni lintu-blogin haasteena on tällä viikolla kuvata ruoka-aine ja halusin pitkästä aikaa kantaa korteni kekoon osallistumalla haasteeseen.
Pakasteessa on runsaasti puolukkaa, mutta on sitä myös ahkerasti syötykin niin jugurtin, rahkan kuin muiden ruoka-aineiden lisukkeena. Silloin tällöin teen puolukoista myös vispipuuroa ja se saakoon olla tällä kertaa haasteen kohteena.
Viime syksynä puolukkaa oli metsät punaisenaan ja itsekin tuli kerättyä niitä useampi sangollinen.
Nytpä niistä kelpaa keitellä vaikka vispipuuroa. Edullinen, helppo ja kauniinvärinen ruoka valmistettavaksi.
Kun olin aikoinaan aupairina saksalaisessa perheessä, tein heillekin vispipuuroa suomalaisista, kotoa lähetetyistä puolukoista. Puurokuppi tyhjeni hetkessä, sillä koskaan aiemmin "perheeni" ei ollut edes syönyt puolukkaa. Heille se siis oli suorastaan eksoottinen kokemus. 😊
On kyllä ihanan pinkkiä! Pitäisi kyllä tehdä tytöillekin! Oi sinulla on nuo kauniit Luna-kulhot! Hyvää synttäriä sinullekin!
VastaaPoistaKiitos, Teresa kommentista ja vierailustasi täällä! <3
PoistaLuna-kulhot taisin saada yo-lahjaksi joskus kauan sitten ja onneksi ne kaikki ovat vielä ehjiä, vaikkakin olleet kovassa käytössä.
Me keräsimme hirvittävän määrän puolukkaa syksyllä, mutta ne on jo loppu. ;D Poika ja mies syö ahkerasti puolukkaa. Onneksi kaupasta löytyy kotimaisia. :)
VastaaPoistaPuolukka on hyvä marja. Meillä sitä onneksi on vielä runsaasti jäljellä ja riittänee seuraavaan satokauteen asti.
PoistaPuolukkapuuroa ei olekaan tullut tehtyä vuosiin. Kauniin ja herkullisen näköistä, nam.
VastaaPoistaAika harvoin sitä tulee itsekin tehtyä, vaikka se hyvää onkin. Ja kauniin väristä. :)
PoistaVispipuuro on kyllä hyvää. Olipa kiva muistelus tuo, mitä kerroit saksalaisesta isäntäperheestäsi. Ei sitä niin tule ajatelleeksi, ettei se puolukka joka paikassa niin tuttu ole. Ihan viime aikoina ei ole tullut tehtyä itse vispipuuroa, vaan puolukat on päätyneet survokseksi. Nuorimmat eilen teki muffinseja ja siihen taikinaan sitä vähän laittoivat ja ihan hyvää tuli.
VastaaPoistameillä metsämarjoja ja niiden keräämistä pitää niin itsestään selvyytenä, vaikka se ei sitä ole kaikkialla maailmassa. Jälleen yksi kiitoksenaihe Taivaan Isälle!
PoistaOlen ajatellut monta kertaa, kuinka paljon olemme saaneet erilaisia, todella hyviä luonnonmarjoja ym. Luojaltamme tänne kotimaahamme..Ihmeellistä! t.Eeva-Liisa
VastaaPoistaSanopa muuta, Eeva-Liisa! Taivaallinen Isä hellii meitä pohjoisen pallonpuoliskon ihmisiä herkullisilla ja monipuolisilla, aromikkailla metsämarjoilla. Saamme olla siitä niin kiitollisia!
PoistaVispipuuro vie kielen mukanaan - vatsaan:)
VastaaPoistaKiitos ihanasta postauksesta, Piipe!♥♥♥
On se hyvää! Ja niin kauniinväristäkin! <3
PoistaVispipuuro on suurta herkkua. Enpä ole pitkään aikaan tehnytkään, joten kiitos tästä oivallisesta herätyksestä.
VastaaPoistaOlepa hyvä! Aika harvoin sitä tulee itsekin tehtyä, vaikka se hyvää onkin. Jo pelkkä väri piristää!
PoistaVispipuuro on hyvää.
VastaaPoistaEn ole keittänyt vispipuuroa viimeisen vuoden sisällä.
Maukkaat kauniit kuvat!
Kiitos, Liplatus! Olisinkohan minäkään keittänyt vuoden isällä kuin kaksi-kolme kertaa. Nyt vaan rupesi tekemään mieli vispipuuroa ja kun haaste osui sopivaan saumaan, ajattelin osallistua kuvillani.
PoistaVispipuuroa tulee tehtyä harvoin, vaikka se on niiin hyvää!
VastaaPoistaMinullakin on muistoja puuron teko-ohjeesta. Kun olin nuori, meidän naapurin pojalle tuli kaksi poikaa vierailulle Puolasta. He olivat vähän talkoissa naapureilla ja meilläkin ja ihastuivat vatkattuun vispipuuroon todella kovasti. Meidän piti kääntää ohje englanniksi heille ja he halusivat puolukoitakin mukaan!
Olipa ihana muisto! Vispipuuro on todellista eksotiikkaa Keski-Euroopan asukkaille. Ei kai mistään niin aromikkaita marjoja kasvakaan kuin yöttömän yön maassa.
PoistaVispipuuro on kyllä hyvää. Meillä sitä tulee tehdyksi silloin kun lapsenlapset ovat käymässä. Kauniit kuvat!
VastaaPoistaHyvää on ja ilmavaa, kauniin väristä. Maistuu taatusti pikkuisille syöjillekin. <3
PoistaHyvä muistutus vispipuurosta! Täytyypä keitellä, niin saa puolukoita pois pakkasesta.
VastaaPoistaKiitos, Ansu!
PoistaEi muuta kuin vispipuuroa valmistelemaan! :)
Ihan vesi herahti kielelle kuvistasi! Onneksi on puoloja pakkasessa, pitääkin tehdä vispipuuroa viikonloppuna.:)
VastaaPoistaKiva! :)
PoistaNyt vaan vispipuuroa valmistamaan ja puolukat käyttöön!
Vispipuuro on tosi hyvää minä teen aika usein sitä :)
VastaaPoistaSe onkin hyvä ja edullinen ruoka. Tänäänkin olen sitä vielä syönyt.
PoistaNAM!
VastaaPoistaNam,nam! Hyvältä maistuu ja kauniilta näyttää. :)
PoistaNam,nam-tykkään puolukasta.Puuro on kyllä herkkua.
VastaaPoistaPuolukka on hyvä marja. Kelpaa siitä puuroa keitellä. <3
PoistaKiva, kun tulit tänne vierailulle!
Niin herkullisia kuvia, nam! Rakastan puolukkaa ja syön sitä joka päivä <3
VastaaPoistakiitos, SusuPetal!
PoistaWau, syöt joka päivä puolukkaa! No, se onkin superfoodia, terveellistä, suomalaista herkkua. :)
Siitä on ikuisuus, kun olen tehnyt vispipuuroa.
VastaaPoistaPuolukat tulee syötyä kaurapuuron kanssa enimmäkseen, sitten puolukkarahkassa- ja piirakassa.
Mukavaa viikonloppua!
Puolukkarahka on niin raikasta ja ihanaa syötävää. Minäkin teen aika harvoin vispipuuroa, mutta eilen alkoi tehdä mieli ja kun haaste osui sopivasti kohdalle, sainpa aiheesta pävityksenkin. :)
PoistaKiitos samoin!
Herkutteluhöttöä! Aina silloin tällöin pitää tehdä.
VastaaPoistaHyvin sanottu: herkutteluhöttöä! ja sitähän se on, kun vispipuuron oikein kuohkeaksi vatkaa! :)
PoistaNam vispipuuroa!
VastaaPoistaVälillä tulee tehtyä.
Mukavaa lauantai päivää sinulle!