perjantai 15. syyskuuta 2017

PÄIVÄKAHVIT ELISABETIN KOTONA

Onneksi lauantaina paistoi aurinko Lontoon yllä.
Päätimme mennä aamupäivällä katsomaan, josko saisimme liput Buckinhamin palatsiin tutustumiskierrokselle. Ja kyllä meitä onnisti: saimme liput ja turvatarkastusten jälkeen pääsimme palatsin ylesölle avoimiin huoneisiin. Kassalla ollut neitokainen halusi tietää kansallisuutemme ja kerrottuani olevamme Suomesta hän ihasteli vierailuamme, koska suomalaisia käy kuulemma todella harvoin palatsikierroksella. Valitettavasti sisätiloissa ei saanut ottaa kuvia, mutta vilahduksen huoneista näkee täältä.

Ennen lippujen hankintaa piipahdimme putiikissa, jossa tietenkin myydään palatsin leimoin ja vaakunoin varustettuja matkamuistoja, kuninkaallisen perheen jäsenistä tehtyjä postikortteja yms.



Jos tässä kannussa haudutettua teetä joisi, tulisko kenties ihan kuninkaallinen olo? 😉

 Vähän muitakin kuin me oli pyrkimässä palatsiin.
Kierroksen päätyttyä pääsimme linnan takapihalle ja nautimme päiväkahvit melkein kuninkaalliseen tapaan. Etupihalle eli paraatipuolelle emme ehtineet piipahtaa.




Vähän arkisempaan tunnelmaan päästiin, kun osuimme näkemään Brexit-vastaisen mielenosoituksen. Tuhansia ihmisiä oli kokoontunut yhteen vastustaakseen Britannian eroa EU:sta. Olihan se melkoista hulinaa ja huutelua, mutta yhteenottoja emme onneksi nähneet. Mielenosoitus vaikutti liikennejärjestelyihin ja moni bussi jäi pysähtymättä seisakkeille.






Hyde Parkin kohdilla odottelimme sopivaa bussia, mutta lopulta pakko oli siirtyä maan alle ja mennä metrolla keskustan tuntumaan. Lauantain aurinkoinen vapaapäivä oli houkutellut massoittain ihmisiä kaduille ja sekaan mekin sukelsimme. Väenpaljous suorastaan pyörrytti maalaiskylän hiljaisuuteen tottunutta kulkijaa.






Pakolliset kuuluisat kohteet kuvattaviksi: Big Ben, London Eye ja Westminster Abbey.





Oyster-kortin avulla pääsimme liikkumaan edullisesti pitkin ja poikin. Bussiajelun riemua tuntien ajoimme vielä Notting Hilliin. Liekö olet nähnyt ihanan romanttisen elokuvan Notting Hill? Kuvauspaikkoja emme metsästäneet, mutta ihastuttavia ja niin perin englantilaisia talorivistöjä oli ihan pakko kuvata. 



Aika lähellä Notting Hilliä on kaunis ja rauhallinen Kensington Garden. Sinnepä siis bussilla!











Sunnuntaina noustiin jälleen siiville ja jätettiin hyvästit Lontoolle. Nyt lento onnistui lähtemään ajallaan ja koti-Suomessa oltiin iltapäivällä. Pienessä ajassa ehdittiin nähdä niin paljon. 
Aika näyttää, vieläkö joskus palaan tämän suurkaupungin kaduille.


35 kommenttia:

  1. Olipa siellä paljon nähtävää, varmaan saisi kulumaan minta päivää. Minulle jäi mieleen tuo kahvila. Ajattele, jos Elisabet olisi tullut oikeasti rupattelemaan kahviseuraksi. Siinä saattaisi mennä kahvipulla väärään kurkkuun 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urakoimme kahdessa päivässä hurjan määrän nähtävyyksiä, mutta varmasti siellä näkemistä riittäisi vaikka viikoksi jos kahdeksikin.
      Olisipa todella mennyt kahvi väärään kurkkuun, jos itse kuningatar olisi vaivautunut turistien keskelle kaffetta juomaan. Tällä hetkellä hän taitaa olla kesäasunnollaan. :)

      Poista
  2. Tahdon myös tommosille kahveille ❤♔♛
    Ostitko kortteja? ❤♔♛
    Niin paljon kaikkea ihanaa ❤❤❤
    KIITOS kuvamatkasta, Piipe ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvit maistuivat oikein makoiselle. Arvasin, että sinäkin ihastuit mukavannäköiseen mukiin. Kortteja ostin (joista toivottavasti sinäkin saat yhden lähipäivinä), mutta en tästä myymälästä.

      Kiitos, kun tulit kuvamatkalle mukaan. :)

      Poista
  3. Kiitos kun sain olla mukana kuviesi myötä Lontoossa.
    En ole koskaan siellä käynyt.

    VastaaPoista
  4. Upeita matkakuvia!
    Paljon olette ehtineet näkemään.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari! Todellakin ehdittiin nähdä ja kokea paljon kahden päivän aikana.
      Kaunista syyskuun viikonloppua Sinullekin!

      Poista
  5. Mahtava kuvasaalis. Ovatpa doubledeckerit muuttuneet sitten meikäläisen nuoruuden ❤️ Tykkäsin aikanaan kovasti kun niistä pystyi tarvittaessa luontevasti poistumaan aukinaisesta takakulmasta kun bussi pysähtyi liikennevaloihin, eikä tarvinnut odottaa seuraavaa pysäkkiä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei taida enää onnistua. Kyydistä saattoi poistua vain tietyillä pysäkeillä. Ihailin kuljettajien taitavuutta puikkelehtia liikenteen seassa ja olihan noilla busseilla aika veikeää matkustaa. :)

      Poista
  6. Tuli varmaan kuninkaallinen olo ja ehkä oli pääkin "pöörällä" 🙂. Viikonloppuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä oli pää välillä ihan pyörällä. Onneksi ystäväni osasi liikkua ja suunnistaa kaupungissa erittäin hyvin ja minä kuljin peesissä.
      Ihanaista syksyviikonloppua sinnekin päin!

      Poista
  7. Upeita kuvia!
    Niin paljon kaikkea ihanaa nähtävää ja...ostettavaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!
      Katseltavaa todella riitti ja matkamuistojakin olisi ollut trajolla jos jonkinlaista. Aika vähäisiä määriä kuitenkin toin koti-Suomeen, kun laukkutilaakaan ei ollut paljon.

      Poista
  8. Wau, kylläpä oli hieno matka kuviesi kautta Lontooseen! Olet nähnyt siellä paljon ja monenlaista. Jopa palatsiin pääsit. Teekannu on erittäin kuninkaallisen näköinen :) Brexshit sitten vähän toisenlaista... :) Miltä nyt tuntuu, kun siellä oli se räjähdys eilen, oliko se nyt junassa vai metrossa? Onneksi olit jo kotona. Vaikka eihän niitä sielläkään joka päivä tapahdu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se todella järkytti, kun luin eilen siitä metroräjähdyksestä. Yhden kerran ajettiin metrolla ja silloinkin mietin, miten edelliskerran räjähdyksen aikana tavalliset ihmiset matkustivat tavalliseen tapaan metrolla, kunnes räjähti ja syntyi totaalinen kaaos. Onneksi nyt ei kukaan kuollut, mutta loukkaantuminenkin on tarpeeksi vakava juttu. Meillä oli varjelusta matkassa.

      Poista
  9. Voi mikä kierros! Aivan mahtavasti kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää. Vähän tylsältäkin saattaa kotimaa kaiken tuon jälkeen tuntua, mutta toisaalta kotiin on kyllä kiva reissulta palata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan siellä nähtävää, mutta lopulta oli ihanaa palata kotiin ja tuntea kiitollisuutta tästä oman pienen kylän väljyydestä ja luonnon läheisyydestä. Kaupungissa on kiva käydä, mutta kotona paras.

      Poista
  10. Upea kuvakierros! Palatsin ulkopuolella olen ollut, mutten koskaan sisällä. Kerran Lontoossa ollessa miehen sisar kuskasi meitä autolla ympäri kaupunkia, ja näimme palatsialueen yhtä sivunurkkaa auton ikkunasta. Luulimme aluksi, että kyseessä on vankila, koska siellä oli niin valtavat piikkilankaesteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, minäkin ajattelin, että onko kyse vankilan turva-aidasta, kun bussin ikkunasta näin sen eka kertaa. Kylläpähän tuollainen kuninkaallinen asunto tarvitsee kovat turvajärjestelyt. Eikös joitakin vuosia sitten käynyt niin, että yksi mies oli kuitenkin päässyt livahtamaan palatsiin ja löytyi suoraan kunngattaren makuuhuoneesta seisomasta.

      Poista
  11. Kiitos, oli kiva päästä matkaan kanssasi. Mua vaivaa aina kaukokaipuu, mieli tekisi jonnekin. Sitten muistuttelen että tuo lähin kaupunkikin on vielä koluamatta. Omasta Lontoon -matkastani on aikaa. Tosin nykyisin suorin ja helpoin lento Suomeen on Heathrowin kautta.

    Notting Hill on tuttu leffa. Se oli niitä hyviä aikoja, kun romanttista hömppää osattiin tehdä.

    Kyllä tuo kahimuki näyttää jo kuninkaalliselta :) Teillä oli kyllä aivan mahtava reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Oli kyllä mukavaa hörppiaä kahvia kuningattaren palatsin takapihalla. Ulkomaille on kiva välillä matkustaa, mutta silti oma maa on kaikkein rakkain.
      Nottong Hill on superromanttinen ja ihastuttava elokuva, jonka olen nähnyt useamman kerran.

      Poista
  12. Lontoossa riittää nähtävää. Ei siihen yksi tai kaksi reissua riitä mitenkään.
    Meidän piti toissa syksynä mennä palatsiin, mutta silloin sinne pääsi vain joka toinen päivä ja me olimme portilla tietenkin vääränä päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Sattuipa huono tuuri! Meitä siis todella onnisti, sillä päätimme mennä ihan summamutikassa kysymään, onko lippuja. Kierros sisällä oli mykistävä.

      Poista
  13. Upeita kuvia!! Kiva oli käydä kierroksella kuvin😍Teillä on ollut ikimuistoinen reissu! Lontoo on kyllä ihana kaupunki, niin paljon nähtävää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde! Sulateltavaa riittää varmasti pitkään ja palaan useamman kerran kuvamuistoihin.

      Poista
  14. Mahtava kierros teillä Elisabethin luona:) Ja tosi hienot kuvat . Mukavaa viikonloppua Piipe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! Palatsissa oli kiva käydä kurkistamassa kuninkaalliseen elämään.
      Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua Sinullekin! :)

      Poista
  15. Mielenkiintoista nähtävää! Ehkä minäkin pääsen joskus noita katuja tallaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä siellä todella oli! Toivottavasti joskus pääset Englantiin ja paikan päälle katsomaan näitä nähtävyyksiä. :)

      Poista
  16. Mekin mieheni kanssa olimme juuri elokuussa Englannissa ♥ Me kierrettiin ympäriinsä, käyden niin Lontoossa, Bathissa, Birminghamissa, Exterissä kuin muuallakin. Oikein kunnon road-trip :) Englanti on ihana! Sinne on pakko joskus mennä uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa teillä ollut mahtava kierros Englannissa! Me yritimme ahtaa kahteen päivään niin paljon nähtäää kuin mahdollista.
      Miten osasitte ajaa "vääränpuoleista" liikennettä?
      Kiitos, kun tulit käymään jaa jätit kommentin! <3

      Poista
    2. Hih, oli se kieltämättä hieman haastavaa alussa! Minä itse asiassa en ratin takana käynyt kertaakaan, joten annoin miehen pyöritellä päätään "vääränpuoleisella" ajamisella ja istuin itse kyydissä :D

      Helpotti huomattavasti se, että vuokrasimme automaattivaihteisen auton - mies moneen kertaan sanoi, että se oli todella hyvä valinta, koska ei tarvinnut keskittyä lainkaan vaihteiden vaihtamiseen, vaan kaikkeen muuhun. Jos olisi kaiken muun liikenneruuhkan, uusien /erilaisten liikennemerkkien, hurjien risteysten ja muun lisäksi joutunut vielä väärällä kädellä vaihtelemaan vaihteita, niin olisi ollut huomattavasti vaikeampaa. Tiedämme jatkossakin, että jos menemme Englantiin tai muuhun maahan jossa vasemmanpuoleinen liikenne ja vuokraamme auton, niin ehdottomasti automaattivaihteisto! :)

      Lontoossahan se liikenne oli kaikkein pahinta: sinne "ytimeen" päin ajaessa oli niin hirveät ruuhkat etten ole moisia Suomessa nähnyt ikinä. Sitten kun ajettiin useamman sadan kilometrin päähän, niin oli paljon rauhallisempaa :)

      Mutta oijoi, on se kyllä niin ihana maa ♥

      Poista
  17. Ehdittepä nähdä paljon. Viehättävät mukit sävy sävyyn tarjottimen kanssa ja kovin reiman näköiset hevoset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Matkassa riittää sulattelemista. :)

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!