sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

IHAN KUIN STRÖMSÖSSÄ!

Ja niinhän se olikin! Kävimme puolison kanssa Vaasan lähellä olevassa Strömsössä, josta käsin on tehty kotoiluohjelmaa Strömsö jo vuosien ajan. En muista, milloin aloimme yhdessä seurata kyseistä ohjelmaa Yle Fem:lta sunnuntai-iltapäivisin, mutta jäimme kyllä heti koukkuun. Näin kesäaikaan ohjelma on tauolla, mutta uusintoja, mm. Strömsön puutarhassa -jaksoja on toki tullut.

Olikin siis mukavaa käväistä paikan päällä katsomassa, millainen tuo paikka oikeasti on. Alueelle on vapaa pääsy, mutta lauantaisin järjestetään opastettuja, maksullisia kierroksia. Yhtä viihtyisältähän tuo Strömsö vaikutti kuin miltä se myös ohjelmassa näyttää.
Ohjelmassa nikkaroidaan, askarrellaan, tehdään ruokaa ja syödään yhdessä. Ja nauretaan paljon! Suomenruotsalaisten positiivinen asenne ja iloisuus on yksi ohjelman valteista. Tietystihän kaikki, mitä ohjelmassa puuhataan aina onnistuu. Sen johdosta on puolestaan syntynyt sanonta: Ei menny ihan niin kuin Strömsössä, jos omat tekemiset ei onnistu yhtä hyvin.
Oletko sinä koskaan katsonut hyväntuulista Strömsötä?

25 kommenttia:

 1. Olenhan minä katsonut...aina, kun vain on mahdollista ja nyt olen sitä puutarhajuttua katsonut..:) Paikalla en ole käynyt, mutta haluaisin, joskus sinnekkin poiketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä kiva käydä. Sisätiloihin ei tietenkään päästy, mutta vähän kuistilta kurkattiin ikkunasta. Hieno paikka, hyväntuulinen ohjelmasarja.

   Poista
 2. Olen katsonut ja tykkään ohjelmasta. Odotan taas kun palaa tauolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Mekin jo kovasti odotamme uusia jaksoja. Joitain ideoita olen poiminut ohjelmasta, mutta joka tapauksessa sitä on niin leppoisaa katsoa.

   Poista
 3. Minäkin seuraan ohjelmaa säännöllisesti ja viime kesänä pääsin käymään paikan päälläkin. Ohjelma on hyväntuulinen ja mielenkiintoinen ja joskus saan inspiraatiota itellekin askarteluihin. Floristi Ovehan on myös kokkolalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ove Salmela on todella taitava floristi! Googletin hänestä kotimatkalla ja sainkin selville, että hän asuu Kokkolassa ja on voittanut lukuisia palkintoja sidontataidoillaan.
   Oletko käynyt ihan opastetulla kierroksella ja päässyt myös sisätiloihi?

   Poista
  2. En ole käynyt opastetulla kierroksella, enkä siis sisälläkään. Ihan ikkunoista kurkin niinkuin tekin... Viime kesänä eräänä sateisena päivänä huomasin, että Vaasassa paistaa aurinko ja hurautettiin sinne, Raippaluotoon ja Strömsöön maisemiin.

   Poista
 4. Hieno kuvasarja!
  Aikanaan tuli tätä sarjaa seurattua, mutta nykyään vain silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme mieheni kanssa melko uskollisia ohjelman seuraajia. Miestäni kiinnostaa erityisesti ruuanlaitto sekä Jimin nikkarointi, itseäni puolestaan askartelu- ja haastatteluosuudet.

   Poista
 5. Hello Piipe,
  Very nice pictures.
  Shot 8 is very funny. It looks like a bird resort.

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Marco!
   You've seen right: there are lot of birdhouses on the wall. There's a million birdhouses -campaign in Finland this year and in this Strömsö-program they wanted to give their own investment for it. Though I don't know if there's any inhabitants in those birdhouses, but anyway the wall looks very nice.
   Thanks for visiting my blog, welcome again!

   Poista
 6. Joskus olen katsonut. Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Strömsö on todella viehättävä paikka.

   Poista
 7. En ole katsonut, mutta kuvasi ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Vilkaisepa joskus syksyllä, kun uudet jaksot tulevat.

   Poista
 8. Ihana paikka ja kuvat hienoja!
  Sarja on jäänyt, mies tuijottaa samaan aikaan yleensä kaikenmaailman urheilulähetyksiä maksukanavalta. Mutta nyt muistin, sarjaahan voi seurata Yle-Areenalta:)

  Aurinkopäiviä Piipe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!
   Yle Areenalta voi todella katsoa vaikka mitä ohjelmia. Itsekin sitä silloin tällöin käytän. Sinnepä siis Strömsötä katsomaan! :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, MArliska! Valloittava on paikkakin. :)

   Poista
 10. Me tehtiin muutama vuosi sitten naisporukalla retki Strömsön avoimille päiville ja Kristiinankaupunkiin ja tykkäsin kovasti molemmista kohteista. Ohjelmaa tulee seurattua säännöllisen epäsäännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsitte varmaan käymään myös sisätiloissa. Alueenahan se on yllättävän pieni, mutta kompakti. Paljon ovat vuosien aikana ehtineet rakentaa ja nikkaroida tuossa pihapiirissä.

   Poista
 11. Olen katsonut, mutten ole paikanpäällä käynyt. Pitää kyllä joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva paikka, joten kannattaa käväistä tekemässä retki sinne.

   Poista
 12. Voi, en ole tiennytkään että Strömsö sijaitsee Vaasan lähistöllä ja kun siellä päin olemme niin usein käyneet. Kiitos tiedosta, siellä pitää siis ehdottomasti vierailla.
  En seurannut ohjelmaa vakituisesti, joskus satunnaisesti katsoin jonkun osan ja tuo puutarhaohjelma on mennyt ihan kokonaan ohi etten tiennytkään sellaisesta.
  Ihania kuvia ja voi mitä upeuksia siellä kuten nuo linnunpöntöt ja ankkuri :)

  VastaaPoista
 13. Onpa mukavia ideoita kuvissa! Varsinkin tuo linnunpönttöpuu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!