sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

TALKOOT

Tämä viikonloppu on mennyt kiinteästi talkoiden merkeissä. Kotikyläämme puuhataan talkoovoimin omaa punttisalia, jota rakennetaan kylällämme olevan pienen seurakunnan omistamaan ulkovarastoon. Kunnostustyöt aloitettiin jo pari vuotta sitten, mutta projekti etenee omalla tahdillaan. Tänään järjestettiin lounas punttisalin hyväksi ja kovasti ruokailijoita kävikin: melkein yhdeksänkymmentä henkeä klo 12 ja 14 kattauksissa.


 Vaan eipä lounaan järjestäminen noin suurelle joukolle synny ihan itsestään. Hankkeen puuhanainen jakoi mainokset postilaatikoihin kuluneella viikolla, ruokatarvikkeita hankittiin talkoilla ja eilen sekä tänä aamuna oltiin töissä hyvissä ajoin. Ja jatkui sitä siivousta ja tiskausta yms. jälkitoimintaa vielä pitkälle senkin jälkeen, kun viimeinen ruokailija oli poistunut paikalta.


                                    Peruna- ja porkkanateatteria riitti eilen moneksi tunniksi.
 Onneksi ruokaa valmistelemaan saatiin myös ammattikokki, joka myös osasi laskea ruuan menekin.
 Kaikki leivonnaisetkin - niin suolaiset kuin makeat - tehtiin talkoovoimin. Yhdessä tekeminen on antoisaa ja vaikka puuhaa oli kovasti, jäi tästä varainhankinnasta hyvä mieli. Ruokailijat kiittelivät kovasti maukkaasta ruuasta ja keittiöönkin kantautui iloinen puheensorina. Olihan tämä samalla myös hyvä sosiaalinen tapahtuma.

4 kommenttia:

 1. On noissa ruokatalkoissa paljon työtä, mutta silti se on hauskaa..:)))

  Oikein leppoisaa viikon alkua sinulle, Piipe.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on: työtä ja samalla hauskuutta. Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Talkootyössä on voimaa ja valmista tulee. Tarvitaan vain muutama puuhaihminen käynnistämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Mitäpä kaikkea sitä jäisikään järjestämättä, jollei olisi talkoisiin innostuneita ihmisiä. Mukavaa meillä oli!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!