maanantai 21. joulukuuta 2020

TOIVOLAN VANHALLA PIHALLA

 Tulipa sittenkin käytyä Jyväskylässä ennen joulua! Kaupoissa ei käyty vaan juhlimassa miniämme valmistumista ammattiin sekä samalla nuoren parin kihlautumista. Niin paljon siis aihetta juhlaan!

Ennen kahvitteluhetkeä käväisimme puolison kanssa Toivolan Vanhalla Pihalla. Oi, siellä oli niin jouluinen tunnelma! Pihapiiri on kuin hyppäys menneeseen maailmaan kerrostalojen ja liikenteen keskeltä. Eipä ihme, että se on suosittu käyntikohde.


Tässä rakennuksessa moni on päästänyt ensiparkaisunsa ja nähnyt päivänvalon 1800-1900-lukujen vaihteessa.



Kuparisepän talo on saanut pihaansa lasten koristelemia joulukuusia.

Samoin myös jääveistoksia, jotka harmillisesti nyt sulavat, kun lämpötila pysyy plussan puolella.



Iltapäivän hämärtyessä Piha ja kaupungin valot näyttivät suloisilta. Kello 16 olisi päässyt ulkoilmateatteriin katsomaan Lumiukko-elokuvaa, mutta me läksimme katsastamaan Kaupunginkirkon puiston valotaidetta. Se taitaa ansaita oman postauksensa.


PS: Tänään on Tuomaanpäivä (onnea kummipojallemme Tuomakselle!) ja talvipäivänseisaus. Päivä on lyhyimmillään, yö pisimmillään. Muutaman päivän päästä päivä on jo joitakin minuutteja pidempi!



15 kommenttia:

  1. It was really a nice walk with interesting impressions. I particularly liked the glowing nighttime atmosphere, and I'm glad when the days get longer again, even though you don't really notice it at first.
    Have a good time and stay safe and healthy
    Jutta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke, Jutta! Der alte Hof ist so niedlich und gerade jetzt an der Weihnachstzeit. Ich wünsche Dir frohe Weihnachten und alles Gute zum Neuen Jahr 2021! Bleib gesund! <3

      Poista
  2. Onpa tunnelmallista! Tänä vuonna onkin joulumarkkinat ja muut tapahtumat hakusessa. Meilläpäin peruttiin lähes kaikki. Yksillä messuilla pääsin käymään. No, nyt voikin sitten viritellä omia tunnelmia valoilla ja koristeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo piha on kyllä todella tunnelmallinen ja erityisesti nyt joulun aikaan. Kyllä täälläkin on peruttu paljon tapahtumia, mutta tuolla avonaisessa pihassa sentään uskaltaa liikkua maskit päässä.
      Ihanaa joulua Sinulle! <3

      Poista
  3. Vanha pihapiiri on otettu hienosti uuteen käyttöön. Pitääpä kysyä Jyväskylän seudulla asuvalta tuttavalta, onko hän käynyt tuolla. Luultavasti on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihana paikka. Nykyään varmaan yksi suosituimmista käyntikohteista Jyväskylässä.
      Rauhaisaa joulua Sinulle! <3

      Poista
  4. Vanhojen talojen pihapiirit suljettu lauta-aidoin, joissa portti. Hienoa, että niitä on säilynyt.
    Harmi, että näyttävät jääveistokset sulavat. Näyttää siltä, että kyseessä on "avoimet ovet" ja väki liikkuu harvakseltaan, että tuntuu turvalliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivolan vanha piha on todella suosittu paikka. Onhan se kuin astuisi yli sata vuotta taaksepäin. Kyllä oli Jyväskyläkin niihin aikoihin toisenlainen kuin nyt.
      Minuakin harmitti, että jääveistokset olivat sulaneet, mutta onneksi sentään poron muodon vielä erotti.
      Suloista joulua Sinulle! <3

      Poista
  5. Vanhat pihapiirit luo tunnelmaa sitä vanhan ajan oikeaa elämää taloista huokuu vieläkin lämmin henkäys ja pihapiiritkin olleet toisenlaisia nykyisiin verrattuna vanhassa on sitä jotakin..

    Rauhaisaa Joulua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on tuollainen Toivolan Vanha Piha, jossa voi kiireettä piiphataa ja aitia entisaikain tunnelmaa. Toki puodit ovat auki ostajiakin varten, mutta tällä kertaa tyydyttiin kiertämään vain pihapiiri. Tuo kuparisepän talo on muuten sisältä tosi ihana museo. Jos joskus käyt Jyväskylässä, käväise ihmeessä Toivolan pihassa ja sen rakennuksissa.
      Suloista joulua Sinullekin! <3

      Poista
  6. Kiitos samoin Sinulle, marja-terttu! <3

    VastaaPoista
  7. Tapaninajelulla pyörähdettiin taas kerra perheen kanssa kauniilla ja autiolla pihalla ❤️ Tuo viimeinen kuva ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuortemme kodin parvekkeelta otettu. Asuvat aika mukavalla paikalla! <3

      Poista
  8. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên dịch vụ cho thuê máy photocopy màu hoặc bán máy photocopy màu uy tín, giá rẻ tại TP.HCM và giải đáp máy photocopy nào tốt nhất cũng như link download driver toshiba 456 chính xác.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!