tiistai 19. toukokuuta 2015

NAAPURISSA: TÜRIN KUKKAMARKKINAT

Helatorstain aikoihin poikkesin ystäväni kanssa naapurissa, Virossa. Joskus viime keväänä näin eräässä blogissa jutun Türin kukkamarkkinoista ja hetihän siitä pälkähti päähän ajatus, että josko minäkin sinne joskus pääsisin. Ja pääsinhän minä!
Tilasimme alkuvuodesta matkan ja torstai-aamuna aikaisin sitten hyppäsimme bussin kyytiin. Matka oli kaikin puolin hyvin järjestetty. Tosin juuri perjantaina, Türin päivänä, sataa tihuutteli ja oli muutenkin koleaa, mutta sille asiallehan matkanjärjestäjät eivät voi mitään. No, ei se kauheasti tahtia haitannut, vaikka välillä vähän palelikin.

Tässäpä Teillekin matkatunnelmia:

 Parkkipaikalla oli varmaan toistakymmentä suomalaista linja-autoa, jotka olivat purkaneet sisuksistaan alan harrastajia ja muuten asiasta kiinnostuneita. Hauskinta oli, että törmäsin alueella  erääseen oman kotikylän innokkaaseen puutarhaharrastajapariskuntaan, jota en juuri kylänraitilla tapaakaan. He ovatkin jo vakiintuneita kukkamessujen kävijöitä.
Kovasti kojujen välissä kierteli kansaa, vaikka perjantai on kuulemma hiljainen päivä varsinaiseen viikonloppuun verrattuna. Mitenkähän tuonne edes olisi enää sekaan mahtunut, jos vierailupäivä olisi ollut vaikka lauantai? Kaikenlaista ihanaa kukkaa, mukulaa ja siementä oli ihan häkellyttävän paljon.


  Tosin mahtui sekaan myös muunlaista myyntituotetta kuten kuivattuja kaloja ja käsintehtyä saippuaa. Jälkimmäisestä pöydästä tuliaisiksi tarttui ihanaa ruususaippuaa.

Ystäväni osti vielä rasiallisen mansikkamaistiaisia ja niillä herkuteltiin illalla hotellilla. Kotiin viemisiksi lähti yksi upea kukka-amppeli, muutamia siemenpusseja sekä kukanmukuloita sekä tietysti näitä kuvia. Ja olenpa taas yhtä elämystä rikkaampi; ei siis mikään turha reissu!

7 kommenttia:

 1. Olisipa ihanaa päästä joskus tuonne! Taitaapi olla vaan aina kiireinen sesonki alkanut työpaikalla, joten haaveeksi jää. Olisi kyllä kiva käydä muutenkin kesäaikaan Eestissä, onhan se kaunis kaupunki meren rannalla ja varmaan löytyisi joitakin puistojakin.

  VastaaPoista
 2. Piti lukea kuvien katselun jälkeen uudelleen, että milläs kyydillä siellä on oikein käyty. Linja-autoon varmaan mahtui kaikki mukaan tarttunut :)

  VastaaPoista
 3. Minä olin pari vuotta sitten ystäväni kanssa syksyllä samaisilla markkinoilla, oli kyllä mukava reissu.

  VastaaPoista
 4. Nyt tuli mansikoiden mieliteko. Ostaisin myös ruususaippuaa.

  VastaaPoista
 5. Kivasti olit kuvia saanut mukaasi Türistä, paljon siellä oli tavaraa mutta minä palelin ja jäi kamera sitten laukun taskuun turhankin paljon. Hieno postaus näistä kukkamarkkinoista, jonne on joka kevät päästävä aina uudelleen. Jotenkin vuosi vuodelta kori vaan suurenee että mukaan mahtuu, ja kaljakärry on paras konsti taimien kuljettamiseen markkina-alueella. Nytkin päätin olla hyvin valikoiva, mutta niin vain ostin jopa tomatintaimet (eri lajeja) ja kasvihuonekurkun taimet kaikkien kukkien lisäksi!

  VastaaPoista
 6. Komea matkakertomus Viroon! ♥♥

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!