lauantai 13. joulukuuta 2014

KORTTIPOSTIA, osa 2

Jotenkin vanhat joulukortit viehättävät ja osaan korteista minulla liittyy myös vahvoja tunnemuistoja. Itsekään en ole hennonut heittää pois vanhoja kortteja, kenties seuraava sukupolvi sen jo tekee. Olen kuitenkin iloinen, että äitikin oli "hamsteri", sillä nyt nämä aarteet ovat arvokasta katseltavaa.70-luvulla ilmestyi valokuvista tehtyjä kortteja ja aiheena taisivat useimmiten olla kynttilät, kuusenoksat sekä olkikoristeet. Maaseutujoulun ihannointi välittyi selvästi näistä korteista.


 Allaolevat kortit muistan oikein hyvin, sillä nuket oli puettu tontuiksi. Erityisen lämpimästi läikähti sisälläni, kun näin vuosikymmenten jälkeen kortin, jossa tonttunukke nukkuu punaisen peiton alla. Muistan lapsena ihailleeni tuota kuvaa; olinhan innokas nukeilla leikkijä.


Suomalaiset lähettävät tänäkin jouluna n. 37 miljoonaa joulukorttia. Kenties joku muukin tallettaa saamansa kortit, joita voi ihastella ja ihmetellä vuosikymmenten jälkeen.

Kiitän eilispäivän postauksen kommenteista! :)

10 kommenttia:

 1. kertovat omasta ajastaan ja tuovat muistoja mieleen:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä vanhat joulukortit ovat ihania, tulee tosiaan lapsuus mieleen...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania, monet muistuu nyt mieleen.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen kokoelma sinulla!

  VastaaPoista
 5. Minullakin läikähtää lämpimästi sisimmässä, kun katselen näitä kortteja. Kuvasin ne talteen itselleni ja alkuperäiset kortit vein takaisin lapsuuskotini vintille. Omia vanhoja korttejakin kun on tuolla omalla vintillä jo melkoinen määrä, lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta.

  Kiitos Teille kommentoinnista ja kiva, jos ne ovat tuoneet teillekin iloa ja muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Piipe, kivoista joulukorttikuvista;))

  ♥♥

  VastaaPoista
 7. Minullakin on vintissä monta laatikollista kortteja odottamassa löytäjää ehkä vuosikymmenten päästä. Aloitin tämän keräilyn, kun oli niin hauska löytää isoäitini kortteja viisikymmenluvulta. Annikki

  VastaaPoista
 8. Mukavia kortteja menneiltä ajoilta. Tuo kuurakettikortti tuntui tutulta, olisko lapsuudessa sellanen joskus tullut meille kotia. Äitini säilytti myös aikalailla kortteja menneiltä ajoilta....
  Uusista korteista ei saa vanhoja muutakun säilömällä ja vuottamalla, vuos sotalla ku vuotteloo nii kyllä niihin tulloo sitä ajan platinaa ... Joulun jatkoja ja Hyvää Uutta Vuotta. Seppo Leppänen

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista ja hienoa, jos nämä kuvat herättivät muistoja ja saivat hymyn huulille.

  Seppo, uskon hyvin, että äitisi kätköistä löytyy mitä ihanimpia muistoja ja tallenteita. Niinpä, antaa ajan kulua ja viidenkymmenen vuoden päästä tämänjouluiset kortit ovat aarteita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!