sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

LÄHI-IDÄN MATKAILUA, osa 3: ISRAEL, TIBERIAS YMPÄRISTÖINEEN

 Tullimuodollisuuksien jälkeen päästiin siirtymään Israelin puolelle ja lyhyen ajomatkan jälkeen poikkesimme eräälle Kibbutsille ostamaan mausteita sekä teetä. Aah, mitä kaikkea ihanaa siellä olikaan! Osa matkamuistoista löytyi tästä myymälästä.

Matkan ainoa sateinen aamupäivä osui sunnuntaille, jolloin teimme laivamatkan Gennesaretilla. Toisaalta eipä se haitannut, sillä pilvet väistyivät vähitellen ja ilmakin raikastui. Sadehan on aina tervetullutta kuivilla alueilla.Autuuksien vuorella aurinko paistoi jo lähes pilvettömältä taivaalta.

Maanantaina päästiin polskimaan Sahnen ihanassa luonnonpuistossa. Vesi oli 28-asteista ja pienet pusukalat kävivät hoitamassa jalkojamme. Sahne on kuin paratiisi maan päällä!

 Erämaa on saatu kukkimaan ja vihertämään tehokkaiden kastelujärjestelmien avulla. Appelsiini-, banaani- ja avokadoviljelmiä oli valtavilla alueilla.Tiberiassa herkuteltiin erilaisilla salaateilla sekä monipuolisilla jälkiruuilla. Israelissa voi muuten ihan turvallisin mielin juoda hanavettäkin!

Tulethan  kuvamatkalle vielä huomennakin? Menemme Jerikon ja Kuolleenmeren kautta Jerusalemiin.


5 kommenttia:

 1. Kerrassaan hienoja reissukuvia. Onkin varmasti ollut hieno reissu :)

  VastaaPoista
 2. Tuohon lämpöiseen veteen, pusukalojen seuraksi olisikin ihana pulahtaa :)) Hienot kuvat jälleen mahtavasta reissustanne, kiva, kun matka jatkuu...

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, kiitos!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Kivaa seurata matkaanne! Ja samoja paikkoja mekin ollaan kierrelty vuosien varrella. Minä käytän kyllä aina pullovettä matkoillamme Israelissa, kun joskus on mennyt parin viikon loma pilalle sairastaessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun olette olleet kuvamatkalla mukana ja jättäneet kommentit tänne. Niitä on aina ilo lukea!

  Eeviregina, totta, että omat riskinsähän veden juonnissa suoraan hanasta on olemassa, mutta me emme ole ainakaan sairastuneet yhdelläkään Israel-matkallamme, vaikka olemme juoneet "raakaa" vettä. Jordaniassa joimme ainoastaan pullotettua. On kamalaa, jos loma menee pilalle mahataudista!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!