torstai 13. maaliskuuta 2014

KUULITKO LINTUJEN LAULAVAN?


Miten mahtavan keväinen päivä tänään on ollutkaan! Aamulla läksimme lasten kanssa metsäretkelle ja jälleen kerran tulin vakuuttuneeksi, kuinka oivallinen paikka metsä on leikin, liikkumisen ja oppimisen kannalta. Eväätkin maistuivat niin hyvältä puunrungolla istuessa ja metsän ääniä kuunnellessa.Työpäivän päätyttyä pyöräilin kotiin. Koin vielä tarvetta poiketa lähimetsään, sillä kaipasin hiljaisuutta. Nojasin vanhan männyn runkoa vasten ja suljin silmäni. Aistit tuntuivat herkistyvän. Niin myös mieleni. Kyyneleet pyrkivät ihan väkisin silmiin, kun kuuntelin metsän äänimaisemaa ja haistelin kostean sammalen tuoksua. Tuossa hetkessä oli jotain pyhää.                                                                Sain olla sylihoidossa!


10 kommenttia:

 1. Kaunista luontoa.
  Sillä on todella luonnonhelmassa.Lintujen konserttia kuuluu ainakin täällä.
  Hyvää viikonloppua ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, kiitos! Onnellista viikonloppua myös sinne!

   Poista
 2. Hieno asia että siellä on metsä niin lähellä lastenkin retkeillä!
  Kaunista luontoa kuvissa!
  Kyllä metsä on se paikka missä saa rauhan jos mielessä myllertää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseudullla sijaitseva päiväkoti ympäristöineen on melkoinen aarre. Toivon, että lapsille jäisi itämään rakkaus luontoon.

   Ja näin se on: metsässä mieli rauhoittuu.

   Poista
 3. Oli kyllä mahtava aamu, ajattelin aamulenkillä että voiko keväiseen aamuun kuulua kauniimpaa laulua kuin mustarastaan iloinen laulu. Huikaisevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö linnunlaulu keväisin ole jotakin niin huumaavaa! Sitä en koskaan kyllästy kuuntelemaan.

   Poista
 4. Metsä antaa virikkeitä aisteille ja mielikuvitukselle. Metsä opettaa elämänkiertokulkua. Metsä innostaa tutkimusmatkalle. Metsä lohduttaa. Metsä antaa voimaa.
  Aurinkoisia päiviä ja antoisia metsäretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina, hyvin sanottu! Kaikkea tuota metsä tarjoaa niin lapselle kuin aikuisellekin! Mukavia metsäretkiä myös sinulle!

   Poista
 5. Kauniita kevätkuvia. Tiasten ja mustarastaan yhteinen konsertti aamuisin on kyllä hienoa!
  Onneksi meillä on metsä missä rentoutua...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Täällä vasta tiaiset sirkuttavat, joskus kuuluu variksen rääkäisy. Joutsenet tulivat viime viikonloppuna.

   En varmaan osaisi elää ilman metsän puhdistavaa ja uudistavaa vaikutusta. Onneksi lähimetsään pääsee aina, kun siltä tuntuu. Jo lyhytkin vierailu siellä piristää kummasti.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!