lauantai 21. syyskuuta 2013

LAUANTAI

 Kovin on kostea tämä syyskuinen lauantai, mutta eipä hätää: nyt lämmitetään ja ajellaan kosteutta pois nurkista! Puoliso viritti jo aamusta lämpökeskuksen uuniin tulet. Monta kuukautta olemme saaneet lämpimän käyttöveden keväällä asennettujen aurinkopanelien( klick) avulla, mutta nyt siis siirrytään vähitellen puunpolttoon lämmitysmuotona.Viritin tulet myös leivinuuniin. Viime viikonloppuna lämmitin uunia ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen ja tietystihän se työnsi melkoisesti savua sisään,vaikka esilämmitin hormia. Tänään tuli syttyi jo iloisesti!Lauantain lämpimäisiä on odotettavissa pikapuoliin. Teen mahla-nokkossämpylöitä (klick) ja vien niitä myös tuliaisiksi miniämme syntymäpäiville. Ihana miniäntekeleemme täyttää juuri tänään 21 vuotta!

       HYVÄÄ, LEPPOISAA, VOIMIA ANTAVAA VIIKONLOPPUA TEILLE JOKAISELLE!

10 kommenttia:

 1. Oi Piipe, mitkä kuvat! Sinulla on siellä leppeät puuhat ja oltavat. Leivinuuunikin! Tulen loimussa on jokin mystinen taika, ikiaikainen rauha. Tulin jokin aikaa sitten saunomasta, ja olipa suloista kuunnella löylyn lämmössä puiden rätinää ja katsella kajastuvaa loimotusta. Pieni suuri onni:)

  Iloa ja ihania synttäreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, on elävässä tulessa jotain mystistä ja rauhoittavaa. Minäkin olen semmoinen tuleen tuijottaja. Iltasaunassa kuunneltiin puolison kanssa hiljaa kiukaan puiden rätinää ja oltiin vaan. Laitoin kynttilän palamaan saunaan ja katselin sen lepattavaa liekkiä. Verenpaineet laskivat, hiljaisuus ja saunan lämpö hoitivat. Voiko elämältä paljon muuta toivoa?
   Lempeää sunnuntaita Sinulle, Hannah!

   Poista
 2. Ihanaa on leiviuunia lämmittää syyskoleilla:)
  Eilen lämmitti mieheni tuvanuunin, mukavaa oli!
  Onnittelut miniällesi, Piipe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä: on tosi ihanaa lämmittää leivinuunia, koska siitä leviää niin mukava lämpö koko taloon. Talvisin leivon siinä tosi paljon, samoin teen uuniruokia. Tuleepa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

   Poista
 3. Meillä alkoi tänään takkakausi myös. Tässä vaiheessa vuotta siinä on vielä jotain aivan erityistä hohtoa. Leivinuuni olisi kyllä loistava asia. Meillä on vain varaava takka. Onneksi siihenkin saa sellaisen ritilän johon voi laittaa padan porisemaan. Mutta leipominen ei siinä onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkatuli on ihana tunnelmanluoja ja antaahan se lämpöäkin. Puilla lämmitys antaa jotenkin ihan erilaisen, pehmeän lämmön.

   Mukavaa syyskuista viikkoa Sinulle!

   Poista
 4. Loistavaa ja lämmittävä takka/leivinuunitulta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tarina! Mikäpä se syksyisinä, pimeinä päivinä ja iltoina paremmin lämmittää kuin elävä tuli?

   Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

   Poista
 5. Onko ihanampaa kuin takkatulen loimu koleana päivänä tai iltana . Kiva tunnelma huokui kuvistasi tänne saakka. Mukavaa että löysin tänne ja tervetuloa lukemaan myös omaa blogiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, SH -HOUSEkoti ja olipa mukavaa, kun tänne "eksyit" ja liityit lukijaksikin. Tutustun ajan kanssa blogiisi, sillä nyt lähden uusimaan passiani. Lomamatka odottaa ensi keväänä!

   leppoisaa loppuviikkoa Sinulle!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!