sunnuntai 8. syyskuuta 2019

LAUANTAIPÄIVÄN RETKI

Käyn nykyisin todella harvoin Jyväskylän suunnalla, vaikka se tuossa lähellä sijaitseekin. Omalla autolla en sinne koskaan ajele vaan käytän bussia, mutta tänään sentään uskalsin ajaa Vaajakoskelle, kun sinne pääsee kätevästi Leppäveden - yhden Laukaan taajamista - kautta. Samalla saattoi ihailla syksyistä maalaismaisemaa, kun tuuli tuuti kypsää viljaa. Takaisin tullessa pellolle olikin ilmestynyt puimureita. On sadonkorjuun aika!

Vaajakoskella tapasin ystäväni Ritan, johon olen tutustunut postcrossing-harrastuksen myötä. Emme olekaan nähneet toisiamme piiiitkään aikaan, joten tapaaminen oli oikein riemullinen. Ja koska oltiin Vaajakoskella, suunnistimme ensin Pandan makeistehtaalle.



Heti ovella sai pistää suut makiaksi, kun suuresta kopasta sai poimia suklaatia maistiaisiksi.







Tein työtä käskettyä ja täytin herkkupurkin karkkisekoituksella.

Jahka olimme saaneet karkkiostokset tehtyä, suuntasimme virran toiselle puolelle Naissaareen.  Wanha Woimala  oli siinä matkan varrella kanavasulun kupeessa.




Ah, nämä Naissaaren ihastuttavat kyltit!


Kahvihammasta kolotti sopivasti, joten kahvillehan sitä sitten piti suunnistaa.


Meillä kameratytöillä riitti kuvattavaa.


Täällä olisi ihanaa istua kesäsäällä, mutta sen verran viileähköä jo oli, että päätimme juoda kahvit ja kirjoitella kortit sisätiloissa.






Pihlajat pukeutuvat syksymekkoon,



vaan on sentään jotain vihreääkin vielä jäljellä.


Patruuna Salvesenin muistomerkki (P. Koskinen, 1984) on oksistojen suojassa.




Takaisin lähtöpaikkaan kierrettiin Wanhan Woimalan editse. Upea rakennus päältäpäin.
Reilut pari tuntia vierähti nopeasti ja oli aika kääntää auton nokka kotia kohti. Kiitos, Rita, mukavasta tapaamisesta!



PS: Sääkin meitä suosi. Ennusteista huolimatta sateenvarjoa ei tarvittu.

16 kommenttia:

  1. Nam, lakua:) Makeistehtaiden kaupoissa on kiva olla; asuin yhteen aikaan lähellä Halvan tehdasta, ja sieltähän piti namut aina hakea.
    Onpa tuo Naissaari kaunis paikka, ihanalta näyttää retkikohteenne:) Mukavaa alkavaa viikkoa Piipe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä herkkua niin monenlaista. No, alle kympillä sentään vaan ostelin karkkia, mutta jopa silläkin määrällä saa suun venhäselle.
      Naisaari on upea paikka herttaisine pikkutaloineen.
      Kiitos samoin: hyvää alkanutta viikkoa Sinullekin! :)

      Poista
  2. Ihana päivä ollut teillä.
    Kauniit kuvat.
    Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein mukavaa oli tavata ja päivittää kuulumisia.
      Onnellista syyskuun viikkoa myös Sinulle! Huomenna nautitaan vielä lämpimästä kelistä.

      Poista
  3. Kiitos tästä, oli hauska päästä kuvien myötä mukaan! Varsinkin kun keväällä kävin itsekin juuri noissa samoissa paikoissa, kun kyläilin ystäväni luona Jyväskylässä! :) Pandan tehtaanmyymälä, Naissaari ja tuo ihana kahvila. Mukavia kohteita kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olipa kiva, että olet käynyt samoissa paikoissa. Naissaaressa on kyllä upea miljöö.

      Poista
  4. Itsekkin ohikulkumatkalla on tullut tuolla Pandan tehtaanmyymälässä käytyä ja herkkuja hakemassa. Silloin ei vielä ollut tuollaista itse täyttöä rasialle, mutta kuulostaa hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käynyt Pandalla varmaan parikymmentä vuotta sitten ja silloin kauppa näytti aika toisenlaiselta. Milloin lie nuo täyttörasialaitteet on mahdettu asentaa? Voi olla aika uusikin juttu. Sinänsä ihan hauska idea. :)

      Poista
  5. Hieno kuvaus päivästämme ❤️ Tulee vähän samanlaista sitten mulla kunhan kerkeen... Mutta NIIIN kivaa oli, Piipeseni ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle mukavasta tapaamisesta. Hyvää alkavaa päivää, ystaväiseni. 💝

      Poista
  6. Sulla oli mainion makea retki, mutta tarjosi myös silmänruokaa:) Huomasin tuon pandan ja tajusin missä se on. Kun runsas kuukausi sitten kävimme länsirannikolla, niin tuohan on yleensä aina toivekohde. Minä tosin istuin niin mennen, kuin tullenkin, autossa odottelemassa toisia, kun siellä kävivät. Mutta jos siellä olisi oikein kunnon salmiakkia, niin sitten minäkin menisin sinne:) Tuo pandahahmo oli muuttunut ja minä tykkäsin tästä nyt enemmän, mutta nuorempien mielestä se entinen oli parempi. Vaajakoskella olemme tykänneet käydä kirpparillakin. Ja Jyväskylää lähestyessä huomioimme aina Kanavuoren, vaikka emme siitä sen enempää tiedä. Sillä vain on niin hauska nimi, joten se on jäänyt mieleen. Mukavaa syyskuuta Piipe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauska juttu, että olet käynyt Pandan myymälän pihassa. Naissaaressa kannattaa vierailla ensi kerralla. Siinä se on melkein Kanavuoren kupeessa. Ihanaa syksyn jatkoa Sinullekin. 😊

      Poista
  7. Olipas makea päiväretki teillä, mukavaa lukea paikoista joissa ei ole itse päässyt käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hensku! Jyväskylä ympäristöineen on ihan mukava paikka. Aika paljon vanhoja rakennuksia on hävitetty, mutta Naissaaressa entisaikain tunnelmaa on vielä jäljellä.

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!