tiistai 1. toukokuuta 2018

JULIA JA ROMEO

Viikonloppuna matkustin pääkaupunkiin ystäväni kanssa. Matka taittui leppoisasti junan kyydissä istuen ja sukkaa kutoen ja pienet torkutkin taisin ottaa, sillä edellinen yö oli jälleen katkonainen.
Helsingissä paistoi lauantaina aurinko ja kaupunki näytti meille kauniit kasvonsa. Ihan umpimähkään emme lähteneet reissuun, sillä olimme jo ajat sitten tilanneet liput Kansallisteatteriin, jonka ohjelmistossa on tällä hetkellä Shakespearen näytelmä Julia ja Romeo. Ja juuri nimeonomaan näinpäin eikä siis Romeo ja Julia! Johtuneeko nimien keikauttaminen toisinpäin siitä, että tässä rakkauskertomuksen versiossa Julia on aloitteellisempi ja räväkämpi kuin herkkä runopoika Romeo?

Kuvakaappaus Kansallistetatterin sivulta.


Näytelmän rooliessa on useita kokeneita näyttelijöitä kuten Sanna-Kaisa Palo Julian imettäjänä, Katariina Kaitue rouva Capulettena ja Kristo Salminen pappina, mutta yhtään vähäisempää roolisuoritusta eivät tee nuoret teatterikorkeakoulun opiskelijat Olli Riipinen Romeona ja Satu Tuuli Karhu Juliana. Karhu hyppäsi Julian rooliin vasta tammikuussa, vaikka muut olivat alottaneet harjoitukset jo marraskuun puolella. Upeasti nuori neitonen kuitenkin suoriutui vaativasta roolistaan ja hänen osaamistaan ovat ihmetelleet myös näytelmän kokeneemmat konkarit.

Laukaasta kotoisin oleva Olli Riipinen Romeona oli aivan loistava! Hän eläytyi rooliin niin vaikuttavasti, että usein kyyneleet karehtivat hänen silmissään ja kyynelsilmin hän otti myös aplodit vastaan. Niin herkkää ja koskettavaa!

No, muuhun Helsinkiin tutustuminen jäikin vähäisemmäksi, mikä ei sinänsä harmittanut yhtään. Syömässä käytiin ja teatterin jälkeen mentiin nukkumaan läheiseen hotelliin.
Pari postikorttia kirjoitin postcrossingystäville.

Ja sunnuntaina juna vei meidät takaisin Jyväskylään sateisesta Helsingistä. Kiva tämmöinen pikapyrähdys pääkaupunkiin!
Ja ps: suosittelen ehdottomasti käyntiä Kansallisteatterissa Juliaa ja Romeota katsomassa! Olin vaikuttunut näkemästäni!


20 kommenttia:

 1. Varmasti hieno tuo Julia ja Romeo! Pikapyrähdykset pääkaupunkiin ovat kivoja - itse tein vastaavan maaliskuun alussa Joutsenlampea katsomaan. Sekin oli upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytelmä ei tuottanut pettymystä; kiitos hyvien näyttelijäsuoritusten. Ja totta: Helsingissä on mukavaa piipahtaa välillä. Meillä on kaunis pääkaupunki.

   Poista
 2. Oiii, teillä on ollut ihana pyrähdys Helsinkiin! Olen hinkunut jo pidempään Kansallisteatteriin, joten olisi korkea aika pistää tuumasta toimeen;) Julia ja Romeo olisi varmasti katsomisen arvoinen elämys. Kiitos vinkistä!

  Suloista toukokuuta siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei muuta kuin lippuja tilaamaan!
   Ihanaista kevätkuukautta myös Sinulle! <3 Tämä aika vuodesta on niin parasta.

   Poista
 3. Oletpa ollut todellisella kultturimatkalla -ihanalta kuulostaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka reissu oli pikainen, kannatti lähteä. ps. Joko kortti tuli perille?

   Poista
 4. Kivoja tuollaiset reissut ja niin hienot kuvat! Tuo Julia ja Romeo on varmasti ollut antoisaa nähtävää! Leppoisaa alkanutta toukokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde! <3
   Suloista toukokuuta Sinullekin! Tämä on niin ihanaa aikaa vuodesta.

   Poista
 5. Varmasti ihana ja elämyksellinen reissu!
  Hienot kuvat, ja tykkään tosi paljon noista lähettämistäsi Helsinki-korteista :)
  Lämmintä ja leppoisaa alkanutta toukokuuta sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku! Tämä reissu kannatti tehdä.
   Suloista, keväisen lämmintä toukokuuta Sinullekin! <3

   Poista
 6. Pikapyrähdykset ovat virkistäviä, vaikka huonot unet varmasti häiritsevät. Tunnen tuon tuskan, kun omat nukkumiseni ovat usein mitä sattuu katkonaista horrostilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, siskoseni! Huonot unenlahjat ovat melkoinen rasite mielelle ja keholle. Olen tosi huono nukkuja. Toissayö meni jälleen kahden tunnin unilla. Ehdin pyöriä sängyssä, lukea kirjaa, käydä syömässä ruisleipää, juosta vessassa. Unen odottaminen on raivostuttavaa, kun tietää, että edessä on työpäivä omine haasteineen.

   Poista
 7. Tuollaiset pikaiset pyrähdykset piristävät elämää.
  Asuisinpa lähempänä vaikkapa Tukholmassa niin kyllä kävisin katsomassa.
  (Meitä o 400 km ensin Tukhomaan)

  Mukavaa Toukokokuuta teille.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin on kolmisensataa km Helsinkiin, mutta junalla matka taittuu leppoisasti.Neljässä tunnissa ehtii kutoa jo melkoisen määrän sukkaa. :)

   Kaunista ja heleää toukokuuta Sinullekin!

   Poista
 8. Mukavia tuollaiset pikavisiitit. Mekin kävimme eilen Hämeenlinnassa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Ja tiedätkö, kun menimme junalla Hämeenlinnan ohi, teimme ystävän kanssa päätöksen tehdä pieni lomareissu kesällä juuri sinne. Aulanko on näkemättä.
   Aurinkoista viikonvaihdetta!

   Poista
 9. Hyviä kuvia olet ottanut pika visitiltasi Aurinkoista alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!