keskiviikko 3. helmikuuta 2016

VUOSIKIRJA

Tämän vapaan aikana olen ehtinyt lukea enemmän kirjoja kuin aikoihin. Toisaalta johtunee myös siitä, että olen radikaalisti vähentänyt television katselua iltaisin, mikä sinänsä on erittäin positiivista.

Vapaan aikana olen saanut tehdyksi jälleen myös oman kirjan. Olen jo vuosien ajan tehnyt Ifolorin kautta valokuvakirjoja matkoista, päivänsankareista, rakennusprojekteista, lasten hoitovuodesta päiväkodissa, muistoista. Viimeisin kirja saapui postin mukana joitakin päiviä sitten ja sen aiheena on päiväkirjanomaisesti koko viime vuosi valokuvina.

Vuosikirjoja on tullut tehtyä jo useampia ja vuosi vuodelta kuvien määrä tuntuu lisääntyvän. Irtokuvia en juurikaan enää edes teetä, sillä lajittelu ja albumiin liimaaminenkin vie oman aikansa.


Oletko Sinä harrastanut samaa?

11 kommenttia:

 1. Tuo on tosi hyvä idea, jota olen usein pohtinut, mutta en ole saanut mitään aikaan. Muutaman päivän olen plarannut vanhoja valokuvia ja totesin, että viimeiset paperikuvat olen teettänyt 2013. Menneen talven lumia siis. Paperikuvia on kuitenkin kiva katsella, joten kuvakirjavaihtoehto on edelleen vireillä.

  VastaaPoista
 2. Vuosikirjoissa muistot pysyvät tallessa ja hyvässä järjestyksessä. Muutaman kirjan lähinnä matkakuvista olen teettänyt. Vuosikirjaa lähinnä luonnosta pitääkin miettiä. Lastenlasten vuosikirjat saan vuosittain lahjaksi...

  VastaaPoista
 3. Tuo olisi kyllä loistoidea, laitankin mietintään...

  VastaaPoista
 4. Tuollaisesta kirjasta olen haaveillut jo vuosia, enkä vieläkään ole saanut sitä tehtyä. Puutarhasta se olisi ihana, samoin meidän matkoista. Äidille ja isälle aioin synttärilahjaksi, samoin siskolle. Jospa se joskus vielä onnistuu...

  VastaaPoista
 5. Valokuvien vuosikirjat on hieno juttu. Kumpa saisinkin sellaisen aikaiseksi. Lapset antavat tosin joka joulu vakiolahjan, lastenlasten jutuista ja vuoden kokemuksista tehdyn vuosikirjan. Kaikkein odotetuin joululahja.

  VastaaPoista
 6. Vuosikirjoissa on ideaa.
  Toivehikasta torstaita!

  VastaaPoista
 7. Valokuvakirjoja on joitakin tullut teetettyä, mutta ei vuosikirjaa. Olen vielä valitut kuvat liimannut albumiin.

  VastaaPoista
 8. Ihana idea. Pitää vaan opiskella tuo kirja teko. Lastenlapsille olen tehnyt jokaiselle oman albuumin jonne tilaan kuvia , nyt pienin 1,5v jo osaa ihastella omia ja serkkujen kuvia.

  VastaaPoista
 9. Oi,oi,oi! Olet ollut ahkera, hienot kirjat!!! Voi kun itsekin saisi aikaiseksi...

  VastaaPoista
 10. Mukava oli lukea vastauksianne. Kokeilkaa ihmeessä, jos kiinnostaa. Omaa kirjan kokoamista helpottaakseni teen aina omat kuvakansiot joka kuukaudelle tietokoneen työpöydälle ja sieltä kuvat on helppo poimia aikajärjestyksessä. Joskus olen tehnyt kirjaa vähitellen melkein koko vuoden ajan,tämän viimeisen tein "rutistuksella" ja se tuntui kyllä olevan myös työläämpää.
  Kirjoissa kuvamuistot säilyvät haalistumatta.
  Leppoisaa perjantaipäivää ihan jokaikiselle! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!