maanantai 15. syyskuuta 2014

KEHON JA MIELEN KUNTOUTUSTA

 Viime viikon vietin kaukana kotoa Härmän kuntokeskuksessa. Hain alkutalvesta Aslak-kuntoutukseen ja ilokseni sain paikan kuntoutusryhmään. Kymmenen eri puolilta Suomea olevaa keski-ikäistä naista tutustui toisiinsa liikunnan, ryhmätöiden, luentojen ja vapaa-ajan aikana. Huonetovereiden kanssa kikateltiin, vaihdettiin ajatuksia ja kerrottiin eletystä elämästä jo ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kulunut viikko herätti monenlaisia positiivisia ajatuksia ja kannusti kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja tai chista intervallijuoksuun.  Toivon saaneeni kuntoilukipinän pysyäkseni edes jonkinlaisessa fyysisessä ja henkisessä kunnossa työurani loppuun saakka ja sehän kuntoutuksen tarkoitus onkin.
 
              Joulukuussa matkustan uudestaan Härmään. Silloin maisema näyttää jo toisenlaiselta.

9 kommenttia:

 1. Varmasti antaa voimia tuo kuintoutus, saa uusia ideoita omaaan hyvinvointiin ja samanhenkistä seut´raa, mikäpä sen parempaa onkaan.

  VastaaPoista
 2. Kun pääseen liikunnan makuun ja iloon, ei mikään pysäytä:)

  VastaaPoista
 3. Kulunut viikko oli hyvä, vaikka vähän katkonaisesti nukuinkin. Toivon saaneeni kipinän liikuntaan ja ainakin ideoita eri liikuntamuodoista. Hyvään oloon jää varmasti ajan tullen koukkuun.

  Lempeää syysviikkoa Teille!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää jatkoa liikunnallisille- ja muille harrastuksillesi, Piipe;)

  VastaaPoista
 5. Kiva että tuotti tulosta.
  mukavaa kuntoilusyksyä sinne .

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä kuntoilukärpäsen puremaan!
  Antoisia päiviä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kannustavista viesteistä, Aili Mummo, Sylvi ja Tarina!

  Mukava lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu paikka minulle tuo Härmän kuntokeskus, jossa käymme joskus uimassa. Olin itse 15 vuotta sitten Aslak- kuntoutuksessa ja vaikutus kantaa vielä nytkin. Koin suurena ylellisyytenä pääsyn siihen, kun ei ole tottunut saamaan mitään ilmaiseksi. - Poljin pari päivää sitten Vaajakosken mäkiä ja kävi kyllä kunnon päälle, pakko myöntää että piti välillä taluttaa pyörää. Siellä sitä on kuntopyörää ulkoilmassa!

   Poista
  2. Hei Annikki! Kiitos kommentista. Minäkin toivon, että kuntoutus ajaa asiansa ja pääsen liikunnan iloon kiinni. Minun oli ensimmäisenä päivänä vaikea iloita sielläolosta, sillä ajattelin työtovereitani, jotka ovat työnsä ääressä ja minä lenkkeilen kauniissa syssäässä työaikana. On vaikea ajatella vain itseään ja omaa jaksamistaan. Minustakin kuntoutukseen pääsy on todella ylellisyyttä.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!