maanantai 2. kesäkuuta 2014

PIKAPYRÄHDYS BERLIINIIN

 Sain järjestetyksi vapaapäivän perjantaille ja lensin ystäväni kanssa pikavisiitille Berliiniin. Kaupunki on hyvin kiehtova lähihistoriansa puolesta, joten halusimme koluta erilaisia nähtävyyksiä sekä entisen Itä-Saksan että Länsi-Berliinin puolelta.

Ensin ajeltiin metrolla Check point Charlielle, joka oli aikoinaan  rajanylityspaikka länsipuolelta itäpuolelle. Ja suunta oli siis vain yksipuoleinen, sillä itäsaksalaisethan eivät päässeet ollenkaan länteen. Ne, jotka yrittivät paeta erilaisin keinoin länteen, menettivät usein henkensä.


 Trabant-auto oli Itä-Saksan oma automerkki, melkein paperinkuorista tehty, mutta silti maan kansalaisten unelma-auto. Nykyisin Trabanteilla voi ajaa "safariajoa" Berliinin kaduilla.

U-Bahn eli maanalainen metro on kätevä tapa siirtyä nopeasti paikasta toiseen. Verkosto on laaja ja hyvin merkitty, joten liikkumisen kanssa ei ollut ongelmia. Welcome Berlin- kortin hankittuamme pääsimme ajelemaan julkisilla kulkuvälineillä pitkin poikin. Koska metroliikennettä on Berliinissä ollut jo toistasataa vuotta, olivat vanhat asematkin upeita katsella.

 KaDeWe, Kaufhaus des Westens, on Euroopan suurin tavaratalo. Tavaran- ja ruuanpaljous sai melkein pyörryksiin.

 Aleksanderplatzilla oleva Maailmankello oli yksi DDR:n maamerkeistä.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche tuhoutui pahoin 2. maailmansodan pommituksissa. Nyt siitä on jäljellä torso kirkontorni sekä joitakin mosaiikkimaalauksia sekä kirkkoon kuuluneita esineitä.

Berliner Dom sentään säilyi kutakuinkin ehjänä. Kirkko oli uskomattoman upea sekä sisältä että ulkoa. Taustalla näkyy tv-torni, entisen Itä- Berliinin ylpeys.Eläintarhassa vierähti useampi tunti, eikä ihme, sillä Zoologischer Garten on yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista.

Berliinissä ei voi olla törmäämättä erilaisiin karhuihin, joten niitä bongailinkin kolmen päivän aikana runsaasti.


Berliini on ainutlaatuinen, mielenkiintoinen kaupunki, jonne on helppo lentää Helsingistä. Suosittelen!


5 kommenttia:

 1. Hieno ja kiintoisa kuvasarja! Kiitos kuvamatkasta:)

  VastaaPoista
 2. Piipe, kiitos kivasta matkasta Berliiniin ♥♥
  Eipä ole tullutkaan siellä käytyä...
  Hyvää kesäviikkoa sinulle & Co! ♥♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos Teille kommentoinnista, Sussi ja Aili-mummo! <3

  VastaaPoista
 4. Paljonpa olettekin pikamatkalla ehtineet nähdä.
  Meidän Berliinin käynnistä onkin jo vuosia. Asuntoautolla kierreltiin Eurooppaa.
  Mies kävi aikoinaan Berliinissä juuri muurin murtumisen jälkeen. Muistoja, muistoja.
  Niin paljon olisi katsottavaa joka puolella!

  VastaaPoista
 5. Voi että, tuntuu haikealta katsella näitä Berliini-kuvia, sillä vaikka paljon matkallani näin, paljon jäi myös näkemättä. Useimmat kuvaamistasi paikoista näin vähintäänkin vierestä, mutta sisälle en tällä kertaa ehtinyt. Berliini siis ansaitsee toisenkin matkan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!