maanantai 6. elokuuta 2018

MAAILMANENNÄTYS!

Ja siihen olin lauantaina itsekin osallinen! Jyväskylässä, hotelli Aleksandrassa pidettiin viikonlopun aikana kansainvälinen postcrossingmiitti, johon osallistui yli 100 alan harrastajaa Suomesta, Kreikasta, Venäjältä, Saksasta ja Norjasta (kenties vielä jostain muualtakin). Voisi luulla, että tapaamisessa keskitytään ajatusten vaihtoon ja keskusteluun, mutta vielä mitä: siellähän keskityttiin kirjoittamaan kortteihin nimiä, tarkemmin sanottuna nimimerkkejä, jolla on kirjaantunut postcrossingjärjestelmään. Toki tasainen puheensorina ja naurunpysrkähdyksetkin täyttivät kokoushuoneen, mutta ne olivat siis "oheistuote" kirjoittamiselle.

Toisen roska voi olla toisen aarre. Ilmaisia kortteja oli jaossa satamäärin.
Jokaiselle etukäteen ilmoittautuneelle oli varattu oma miittikassi, joka sisälsi kivoja yllätyksiä. Sanomattakin lienee selvää, että kassista löytyi kynä, postimerkkejä ja kortteja, mutta myös kiva Matkakertomuksia-kirja. Ehkäpä jätän sen todella omia matkakertomuksia varten, mikäli reissuja on tulossa.
 

Sydämestä löytyvät osallistujien nimimerkit.

Jokaiselle osallistujalle oli varattu myös nimimerkillä varustettu kirjekuori, jossa omat, matkaan lähtevät kortit kulkivat allekirjoittajalta toiselle. Mahtaa vastaanottaja yllättyä monista nimimerkeistä kortissaan! On kunnia-asia, jos sattuu saamaan miittikortin ja tällä kertaa varsinkin täältä maailmanennätystapahtumasta. Itse laitoin matkaan parisenkymmentä korttia ja toivon kaikkien menevän perille.Heillä, jotka kokoontuvat usein miitteihin, on mukana oma kirjanen tai "vieraskirja", johon voi kirjoitella tervehdyksiä ja jättää oman osoitteen, jos haluaa saavansa kirjan omistajalta joskus kortin.

Tarpeellista rekvisiittaa, joilla voi koristella kortteja. Jotkin postcrossaajat ovat jopa hankkineet leimasimen omalla nimimerkillä. 😊 Minä allekirjoitin perinteisellä menetelmällä ja kyllähän se jo loppuillasta tuntui ranteessakin. Liekö ehdin kirjoittaa tervehdyksen yli tuhanteen korttiin?

Iltapäivällä nautimme lounasta ihastuttavassa Asemaravintolassa, mutta jatkuihan se korttien kirjoittelu sielläkin. 😅


Moni vastaanottaja löytää kortistaan myös ihastuttavia postimerkkejä.


Tottakai yhteiskuvakin otettiin. Kuvan lainasin Finpostcrossingin Instagram-sivulta. Aika komea joukko meitä kortteiluun hurahtaneita ihmisiä, vai mitä?

Mutta miten ihmeessä tämä homma toimii ja mihin kaikki korttien lähettäminen perustuu? Tarkempaa tietoa postcrossingista saa esimerkiksi täältä.

22 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen harrastus.
  Onneksi olkoon ME:stä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika hurahtanut tähän harrastukseen. Kortteja on mukavaa lähettää ja vielä mukavampi saada. :)
   Kiitos vaan: hauskaa olla mukana tekemässä ME:tä.

   Poista
 2. Olipa komea joukko koolla houkuttelevan ja mielenkiintoisen harrastuksen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Itsekin yllätyin, miten paljon meitä oli. Enemmänkin olisi ollut mukaan tulijoita, mutta tilat pistivät vastaan. Onneksi imoittauduin ajoissa.

   Poista
 3. Olipa mukava tapahtuma teillä, ja tuo postcrossing oli minulle uusi sana. Oli varmaankin mukavaa tavata saman alan harrastajia muista maista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli olla osallisena tuolla. Käväisepä katsomassa, mitä kaikkea postcrossing sisällään pitää. Tämän harrastuksen myötä olen saanut ystävä niin Suomesta kuin Saksastakin. Viime keväänä tapasin harrastuksen myötä tutuksi tulleen Heiken Wittenbergissä.

   Poista
 4. Kiitos, kun sain näin osallistua miittiin -harmi, että reissuni osui samalle viikonlopulle... Mutta reissu ei onneksi ollut harmi ;) Kyllä teitä oli paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Sinua ajattelin kovasti tuolla miitissä ja nimesi vilahti useammassa kortissa, joten joku muukin Sinua ajatteli. :)

   Poista
 5. Onpa teitä paljon siellä... taitaa olla aika mielenkiintoinen harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoinen, vaikkakin vähän hassu harrastus. Kielitaito pysyy yllä ja aina on yhtä kiva lähettää ja saada kortteja milloin mistäkin päin maailmaa.
   Sydämellisesti tervetuloa lukijaksi, Tuta! <3

   Poista
 6. Ihana tuo harrastuksesi, joka tuo elämääsi noin kivoja juttuja niiden korttien lisäksi.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin voi todella sanoa! Olen saanut harrastuksen myötä tutustua upeisiin ihmisiin. :)

   Poista
 7. Joka kerta, kun kerrot tästä harrastuksestasi, minulle tulee halu aloittaa, mutta aina se on jäänyt. Ehkä jonain päivänä aika on kypsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan todella tämän harrastuksen pariin. Olen itse saanut uusia ystäviä, mutta tietysti myös saanut hienoja kortteja ja postimerkkejä ympäri maailman. Kielitaitokin pysyy mukavasti vireessä. :)

   Poista
 8. Tämä tuntuu olevan niitä sos.median mukavia puolia, kun tässä näyttää sekoittuvan sos.media ja "live"media sopuisasti yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Tänään muuten sain postin mukana ensimmäisen miittikortin ko. tapahtumasta. Odottelen vielä toista. Näin nimittäin oman nimeni korttien joukossa, kun niitä allekirjoittelin. :)

   Poista
 9. Ehdin jo miettiä, että miten ihmeessä tämä harrastus oikein toimii. Kiva, kun laitoit tuon linkin, niin asia selvisi minullekin. Todella mielenkiintoista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun halusit katsoa myös linkin, jossa on todella seikkaperäisesti selitetty harrastuksen idea.

   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 10. Ihana harrastus on Teillä. Iso joukko on koolla.
  Postimerkkeily ei vie paljon tilaa, kuin jokin muu keräily/vaihto harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä aika hupaisa harrastus. Kortteja on aina mukava saada ja lähettää.
   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 11. What an incredible hobby, many Congratulations on this interesting event.
  Have a happy weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!