lauantai 31. maaliskuuta 2018

LANKALAUANTAIN HIIHTORETKI

Miten ihana ja kaunis kevätpäivä tänään olikaan! Siispä sitä ei kannattanut ihan kokonaan tuhlata sisälläoloon. Olin hoitamassa kummipoikani lapsia mummolassa ja varasin myös sukset mukaan. Kälyni sivakoi aamutuimaan kymmenen kilometriä ja hänen saavuttuaan takaisin lähdin  veljeni kanssa hiihtolenkille.  Kamerakin otettiin mukaan, joten hiihtäminen sujui verkalleen, kun vähän väliä piti pysähtyä kuvaamaan kauniita maisemia ja kuuraisia oksistoja. Leppoisa tahti oli oikein mukavaa ja siinä samalla ehti jutella elämänmenostakin. Edellisestä yhteisestä hiihtoretkestä on tainnut vierähtää vuosikymmeniä.


Kevätaurinko alkoi jo mukavasti lämmittää, mutta katvepaikoissa kuura kuorrutti oksia vielä pitkään. Miten ihanalta tuntuikaan hiihtää siinä kauneudessa. Jos asuisin vaikka Afrikassa, en voisi nauttia talvisesta maisemasta ja pakkasen punaamista poskista. Otin tästä hetkestä kaiken ilon irti ja nautin sydämeni pohjasta maaliskuun viimeisen päivän auringonsäteistä ja kaikesta kimalluksesta, joka hangella hohti.


Taivaalla purjehti poutapilviä kuin kirkkaina kesäpäivinä. 💚

 Serkkuni (joka on intomielinen hiihtäjä) pitää ladut huippukunnossa, joten mikä meidän oli sivakoidessa. Jäällä uskaltaa vielä toistaiseksi hiihtää.


Tähän telkänpönttöön on enää turha odottaa asukkaita.

Jäällä ja pellolla oli mukava seurata muidenkin siellä liikkuneiden jälkiä.



Halusin vähän kokeilla myös umpihankihiihtoa. Tosin syy oli se, etten uskaltanut laskea tiukkaan mutkaan kaartavaa alamäkeä. Yksi reitin varrelle mäenlaskussa sattunut pyllähdys riitti minulle.




Huomenna on huhtikuu ja ensimmäinen pääsiäispäivä. Siispä Sinulle toivotan riemullista pääsiäistä, Kristuksen ylösnousemusjuhlaa!



32 kommenttia:

  1. Kauniita hankikuvia! Meilläkin tuota lunta olisi vielä riittävästi ja latu kulkee melkein talon nurkalla, mutta kun hiihto ei huvita niin ei huvita...Onneksi aurinko jo paistaa päivät pitkät, saisi lumet sulaa sukkelaan. Mukavia pääsiäispyhiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole himohiihtäjä, mutta eilen oli todella mahtavaa hiihdellä aurinkosäässä ihan omaan tahtiin. Suksi suihki sukkelasti ja mielikin oli aurinkoinen.

      Poista
  2. Hyvät on teillä siellä hiihtoladut,kylähän tuolla on kivaa sivakoida. Ja kun viellä ihana auringonpaiste. Minäkin olen hiihdellyt ja nautiskellut ihanasta raikkaasta ilmasta ja luonnosta.Toivottelen Sinulle Hyvää Pääsiäistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan ole nyt mahtavat ulkoilusäät?
      Onnea, Irma, eilisen nimipäivän johdosta!

      Poista
  3. Upeat kuvat ja niin kivoja tuollaiset hiihtoretket♥ Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde! Veljen kanssa oli mukavaa hiihdellä auringon lämmittäessä selkää ja suksien luistaessa erinomaisesti.

      Poista
  4. On teidän kelvannut hiihdellä velipojan kanssa!Kaunista on oksilla ja ympäristössä.
    Jäin noita jälkiä tutkimaan,mitkäköhän eläimet siinä jäniksen lisäksi ovat menneet.😊
    Kelopönttö on kaunis, mutta tuskin enää käyttökelpoinen.Jos ei sitten joku pikkulintu ota uusiokäyttöön ja rakenna katolle pesäänsä.😊
    Kiitos Piipe ja ihanaa pääsiäistä ja huhtikuun ensimmäistä!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meillä mukavaa!:)
      Yhdet ovat oravan jäljet ja jäällä arvelisin menneen ketun, vaikka askelten reitti vähän mutkitteleekin. Rannoilla oli ihan hirveän paljon metsäpeurojen jälkiä. Lienevät käyneet jälttämässä puiden runkoja ja syömässä silmuja.
      Kenpä tietää, jos vaikka joku pikkulintu tekisi pesänsä pöntön katolle. :)

      Poista
  5. Siellä onkin vielä paljon lunta.
    Kiva, kun monena päivänä aurinko on paistanut.
    Eilenkin oli tosi upea ilma. Tänään on taas pilvinen päivä.
    Hyvää pääsiäisen jatkoa!🐣🐥❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä paistoi eilen ihan koko päivän aurinko pilvettömältä taivaalta ja oli ihanaa lenkkeillä metsässä. Tänään näyttää harmaalta ja taitaa olla iltapäivällä se luvattu lumimyräkkä tulossa. Vähän hirvittää, kun kuopus on tulossa Rovaniemeltä tyttöystävän kanssa ja joutuvat ajamaan kurjassa säässä.

      Poista
  6. Kyllä tuolla passaa hiihdellä. Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä todellakin! Maisema on hieno ja keli oli kohdillaan. :)

      Poista
  7. Parasta ja kauneinta aikaa, kevät, lunta ja aurinkoa..
    No, meillä etelässä ei ole enää hiihtämiseen paljon lunta, mutta lisää ois tulossa maanantaina, ei olis kylläkään väliä enää.. :)
    Mukavia pääsiäisen jatkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keski-Suomessa lunta riittää ja toivoisin sen jo pikkuhiljaa sulavan. Tämä on yksi runsaslumisimmista talista tällä vuosikymmenellä.
      Mukavaa toista pääsiäispäivää Sinullekin!

      Poista
  8. tosi kivalta näyttävä hiihtoretki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kiva retki kaikin puolin. Isoveljen kanssa oli mukavaa hiihdellä pitkän tauon jälkeen.

      Poista
  9. Oi miten kauniita kuvia kauniilta retkeltäsi ❤ Itse en jaksa hiihtämisestä innostua... Lapsena se oli parasta huvia ja omien lasteni kanssa myös hiihdin paljon. Nyt ei tee mieli ladulle vanhoilla välineillä, rapakunnolla himohiihtäjien tulpaksi... Kotini lähellä on todellinen ammattilaisten ura. Into laantuu heti alkuunsa, lapset he vielä ymmärsivät, mutta täti pysykööt muualla... Siksi en hiihdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä välitä, en minäkään menisi himohiihtäjien laduille. Maalla saa hiihtää omaan tahtiin ja sanoin veljellekin, ettei edetä verenmaku suussa. Sitä se ei todellakaan sitten ollut. Vähän väliä pysähdyttiin kuvaamaan (yli 100 kuvaa ;))ja viiden kilsan matkaan upposi 1,5 tuntia. Tänä talvena olen hiihtänyt ehkä n. 20 km yhteensä, joten en voi ainakaan rehvastella pitkillä hiihtomäärillä. Mutta oli meillä mukavaa! <3

      Poista
  10. Oi että miten ihana hiihtoretki! Upeita kuvia olet ottanut ♥
    Hohtavat hanget, mahtavat maisemat, hyvää seuraa ja vielä luistavat sukset, niin eipä ihme että sivakointi maistuu :)
    Kaunista ja keväistä alkanutta huhtikuuta sinulle Piipe ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku! Oli meillä tosi kiva hiihtoretki. Sielu ja mieli lepäsivät kauniissa maisemissa ja D-vitamiinia sai taivaan täydeltä.
      Suloista huhtikuuta Sinullekin! Jospa ne lumet hupenisivat vähitellen.

      Poista
  11. Kyllä nyt on ollut kauniita, kirkkaita päiviä. Sinulla on ollut ihanat hiihtomaisemat. Umpihankihiihto näyttää rankalta! :)

    Ihanaa, siunattua pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihania päiviä saatu viettää tämän pääsiäisen aikaan. Umpihankihiihto olisi varaan tosi rankkaa, jos sitä pitäisi tehdä pitkään ja suksetkin pitäisi olla varmaan silloin vähän leveäpää mallia.
      Siunattua 2. pääsiäispäivää Sinullekin ja suloista huhtikuuta! <3

      Poista
  12. Teillä on vielä hyvät hiihtokelit siellä:) Oikein hyvää pääsiäisen aikaa Piipe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Keski-Suomessa on lunta vielä reilusti ja tänään taitaa valitettavasti tulla lisää. Helsingissä on jo peruttu lähes 40 lentoa huonon sään takia.
      Kiitos samoin, Jael! <3

      Poista
  13. Upea hiihtosää.
    Riemullista pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ei ole voinut parempaa säätä toivoa!
      Kiitos samoin, Maarit! <3

      Poista
  14. Upeat hiihtokelit ja hurmamaisemat! Täälläkin on nautittu aurinkoisesta pääsiäisestä täysin palkein.

    Suloisia huhtikuun hetkiä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko saa niin iloiseksi! Ja nytkin paistaa aurinko ja toivottavasti edes vähän sulattaa eilisen lumituiskun jälkiä.
      Ihanaa, suloista, hellyttävää huhtikuuta, Hannah! <3

      Poista
  15. Ihanat kuvat ja ihanat tunnelmat! Tämä on juuri sitä Suomea, jonka muistan. Umpihankihiihto oli kivaa. Varsinkin jos hanki kantoi edes vähän. Ja nuo jäniksen jäljet. Muita en sitten vissiin oppinutkaan tunnistamaan, mutta jäniksen jäljet sitten sitäkin paremmin.

    Mun toive on päästä vielä joskus hiihtämään aurinkoisille keväthangille. Mieluiten järven jäälle. Siinä olisi tunnelmaa.

    Ihanaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järven jäällä olikin niin mukavaa hiihdellä, siellä kun ei ole nousuja ja laskuja. Pellolla laskiessa pyllähdin komeasti ja se tuntui illalla jäsenissä. Olin niin kiitollinen lauantain hiihtoretkestä: sää oli mitä parhain ja veljen kanssa oli mukavaa jutstella ja ottaa valokuvia. Sepä on meidän molempien harrastus. :)

      Kaunista ja lämmintä huhtikuuta Sinulle, Johanna! <3

      Poista
  16. Piipe, blogissani on haaste sinulle ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!