sunnuntai 11. helmikuuta 2018

MUSEOKÄYNTI

Perjantaille sovin treffit blogi- ja postcrossingystäväni Ritan kanssa. Puhetta meillä riittää, kun on yhteisiä harrastuksia ja muutenkin samansuuntaisia ajatuksia. Molemmat myös työskentelemme lasten parissa, vaikka työasioista ei juuri jutellakaan. Koska kuvauskohteita oli niin monta, päätin jakaa perjantain kuvasadon kahteen eri postaukseen.

Jyväskylässä Kompassi on hyvä paikka tavata ja siitä jatkettiinkin yhteistä matkaa smoothielle minulle täysin tuntemattomaan paikkaan, nimittäin Beans& more - cafe shopiin, jossa myydään sataprosenttisesti kasvispohjaisia tuotteita. Paikka on pieni ja kodikas ja erityisplussana myös erittäin siisti (vessaa myöten), joten toivon nuorille yrittäjille menestystä hankkeessaan. Tilaamani The Brasilian -smoothie oli niin herkullinen ja raikas!
Museoon piti ehdottomasti taas päästä!  Siispä suunnistettiin Suomen Käsityön museoon.


Käsityömuseossa on sekä vaihtuvia että pysyviä näyttelyitä. Tällä kertaa yläkerrassa ja katutasolla  oli esillä Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan Memento - näyttely, Tommi Kuokkasen Sointuja sikarilaatikoista, Nikolai ja Melitina Balabinin  Kaksi sukupolvea korutaidetta sekä Enontekiön Kitti-suvun naisten pukuja ja koruja. 


"Suomen käsityön museon Ikkunagallerian myyntinäyttely esittelee isän ja tyttären - Nikolai ja Melitina Balabinin korutaidetta. Balabinit käyttävät koruissaan useita eri tekniikoita ja materiaaleja. Nikolai tuo näyttelyyn veistoksellisia sormuksia, joiden valmistuksessa hän on käyttänyt hiekkavalutekniikkaa. Melitinaa on jo pitkään kiehtonut kasvikunnan lehdet ja niiden monimuotoisuus. Vuodenaikojen ja hyönteisten muovaamat lehdet muodostavat koruihin herkän ja pitsimäisen pinnan." (http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/18_balabin.htm)
Vuonna 1977 syntynyt jyväskyläläinen lukkoseppä Tommi Kuokkanen harrastaa sikarilaatikkokitaroiden valmistusta ja museossa onkin oivallinen kokelma hänen tekemiään persoonallisia kierrätyssoittimia

Sikarilaatikkokitara on Yhdysvalloista kotoisin oleva, alkukantainen kielisoitin, jonka kaikukoppana käytetään tyhjää sikarilaatikkoa. Varhaisimmissa soittimissa oli yksi tai kaksi kieltä; nykymalleissa on yleensä kolme tai enemmän. Kitaran kaulana on usein toiminut harjanvarren pätkä tai pieni puukappale, josta kielet on kiinnitetty sikarilaatikkoon.(http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/18_sointuja_sikarilaatikoista.htm)                                       Tämän kitaran sisältä löytyy muitakin tykötarpeita.


                                      Maitolaiturin  kitaralla olisi voinut kokeilla sulosointuja.
Vielä kurkistus Memento- näyttelyyn, josta lisää seuraavassa postauksessa.                             Liukasta laskiaista, mutta koetetaan kuitenkin pysyä pystyssä!

25 kommenttia:

 1. todella kauniita koruja! Teillä on ollut kiva päivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole uskomatonta, että pieniin koruihin mahtuu vielä tekstikaiverrusta?

   Poista
 2. Mielenkiintoiselta päivältä kuulostaa, totta tosiaan!
  Ihana tuo lehtikoru.Ja nuo viimeisen kuvan hiihtäjät luuvuorella hienot.
  En ole koskaan edes kuullut sikarilaatikko-kitaroista, onpa upeita yksityiskohtineen.
  Kiitos taas, kun veit katsomaan kaikkea hienoa! :) Mukavaa laskiaissunnuntaita Piipe! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava iltapäivä meillä oli! Jäin taas kerran ihmettelemään, miten paljon luovuutta joillakin on ja vielä taito toteuttaa visionsa. Yksi hyvä esimerkki olivat nämä "kierrätyskitarat".
   Lempeää viikon jatkoa! <3

   Poista
 3. Kivoja tuollaiset päivät! Tuolla museossa onkin vaikka mitä jännää nähtävää! Nuo sikarilaatikko kitarat oli kyllä hauskannäköisiä:) Leppoista laskiaissunnuntaita ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityömuseon anti on aina upea. Käyn siellä useamman kerran vuodessa enkä ole vielä koskaan pettynyt näkemääni.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että Jyväskylässä on tuollainen coffee shop. Joskus tulee Jyväskylässä käytyä kun siellä asuu veljeni. Käsityömuseossa olen käynyt, se on todella tasokas paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisehän seuraavan kerran tuossa pikkukahvilassa. Palvelu oli erinomaista, samoin smoothie. Herkulliselta vaikutti myös ruokalista.

   Poista
 5. Kiitos museon esittelystä Piipe, viehättävä on.
  Ja ihana tuo kahvila:) Teillä oli mukava tapaaminen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kävit katsomassa päivitykseni! Meillä oli Ritan kanssa oikein hauskaa yhdessä. :)

   Poista
 6. No nyt on tutun näköistä ❤ Ja tuo viimeinen kuva ❤ Odotan innolla jatkoa ;)
  Kiitos kivasta perjantaista ❤ Ja ihanaa viikkoa alkavaa ❤
  Kiitos myös lahjasta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jään odottelemaan kuvasatoasi. <3
   Kiitos itsellesi mukavan letkeästä iltapäivästä! Hyvää Ystävänpäivää! <3

   Poista
 7. Kiitos esittelystä. siellä onkin paljon nähtävää. Oli varmasti teillä mukava matka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityömuseossa on aina kiva käydä. Vaihtuvat näyttelyt pitävät mielenkiinnon yllä.

   Poista
 8. Teilläpä on ollut mukava päivä blogiystävän kanssa. Tuollainen piristää kyllä mieltä, pikainen irtiotto arjen rutiineista. Nuo lehtikorut ovat kerrassaan kauniita. Jyväskylä muuttuu koko ajan. Viimeksi käydessä (kohta 6 vuotta) oli erilaisia kauppoja ja kahviloita. Pitäisi taas poiketa ja ihmetellä. Kiitos näistä kuvista ja tunnelmista.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Jkl:ssä pienliikkeet vaihtuvat nopeasti. Valitettavasti keskustassa on myös paljon tyhjiä liiketiloja ja kaupanteko siirtyy suurten ostoskeskusten yhteyteen. Tämä pikkuinen vegaanipaikka oli kyllä kiva tuttavuus. Poikkean sinne joskus uudestaan.
   Suloista viikon jatkoa myös Sinulle!

   Poista
 9. Upeita kädentöitä! Teillä ollut mukava perjantaipäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityömuseossa on aina niin kiva käydä enkä ole kertaakaan pettynyt. Siellä järjestetään aina upeita näyttelyitä.

   Poista
 10. Kiva kaupunkipäivä.
  Vau noita kitaroita.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitarat olivat kyllä käsittämättömän hienosti tehtyjä. Hyvää uusiokäyttöä.
   Onnellista viikon jatkoa!

   Poista
 11. Mielenkiintoinen museoreissu! Voi että, jos vain muistaisin tuon kahvilan, kun taas vierailen Jyväskylässä ensi kesänä, minun lempikesäkaupungissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä on kyllä kiva ja sopivankokoinen kesäkaupunki. Käväise ihmeessä Beans& Moressa. Pikkupuoti löytyy aika läheltä Kompassia, Asemakadun varrelta eli Kompassilta suoraan ylöspäin kohti kaupungintaloa.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos, Unelma!💝 Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua Sinulle.

   Poista
 13. Upeita koruja.
  Mielenkiintoista nähtävää museossa.

  Kiitos museo esittelystä.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!