keskiviikko 24. tammikuuta 2018

TUISKUTTAA

Tänään on ollut melkoisen kova tuiskupäivä. Kiva, että kovimmat pakkaset hellittivät, mutta toisaalta sään lauhtuminen toi tullessaan tuiskutuulet. Autoilu ei ole lempparihommiani ja tänään ajaminen tuntui entistä haastavammalta pääteiden iljanteisuuden ja lumipyryn takia. Työpäivän jälkeen pistin kädet ristiin, että olin selvinnyt ehjin nahoin kotiin. Kotimatkalla näin yhden auton ajautuneen syvälle lumipenkkaan, nokka kohti tulosuuntaa. Oli tainnut heittää melkoiset piruetit jäisellä tiellä, kun auton takarenkaat olivat korkealla ilmassa. Onneksi loukkaantumisilta oli kuitenkin taidettu välttyä, kun kaksi miestä näytti istuvan autossa odotellen hinausapua.

Kotipiha oli melkoisen pöpperöisessä kunnossa ja hädin tuskin pääsin ajamaan auton talliin, mutta onneksi appi tuli hetken päästä auraamaan pihaa.

Tosin lunta tuiskutti aina vaan lisää...


Pistin tulet hellaan ja kiehautin kahvit. Tämmöisinä päivinä niin rakastan elävän tulen luovuttamaa lämpöä!

Tuiskupäivän piristys oli postin mukana tulleet kortit. Kiitos, Rita,

kortista ja suloisesta leskenlehtipostimerkistä 💛 !

Kiitos, postcrossing-miittiläiset sekä Jacqui from China, thank you, 谢谢。 Xièxiè.!
 Postcrossingkortti Kiinasta Suomeen matkasi kaksikymmentä päivää.

Tämmöisen talvipäivän päätteeksi on taivaallista mennä saunan löylyihin!

28 kommenttia:

 1. Tuijottelin sinun tuleesi ja huokasin syvään. :) Kyllä olisin itsekin nauttinut aidon tulen katselemisesta tänään, kun tuolta pöppöröstö kotiuduin töistä.
  Tuulesta ja tuiskusta huolimatta tämä oli ihanan kotoisen lämminhenkinen postaus.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen loimotusta on niin suloista katsella. Hellalla pyöräytin myös päivällisen, joten tuli vähän säästettyä sähkössäkin.
   Kiitos, ihana Mirjam-Matilda! <3

   Poista
 2. Kivoja kortteja! On se muuten postillakn säässä kuin säässä toimittaa posti perille. Vaikka olen kyllä lukenut Suomen postista kaikenlaisia älyttömyyksiä viime aikoina.

  Meillä myös sää lauhtui ja sitten taas kylmeni. Eilen tuulen puuskat olivat sellaisia, että veivät vähän jo mukanaan väillä. Onneksi on taas tasaisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tuulee nyt niin, että kattopellit rämisevät. Myös sivutiet ovat kuin kiillotettua peiliä; niin vaarallisen liukkaat.
   Nostan hattua postinkantajille, jotka joutuvat liukastelemaan näillä keleillä ja ylipäätään säässä kuin säässä.

   Poista
 3. Tänään oli juuri sellainen tuli hellaan-päivä.
  Kivoja kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just jetsulleen! :) Elävää tulta on ihanaa tuijotella ja kaiken lisäksi hella työntää nopeasti lämmintä viilenneisiin huoneisiin. :)

   Poista
 4. Ajattele, minä en ole käynyt kahteen päivään ulkona ollenkaan! Yritän parannella tätä flunssaa, kun perjantaina olis hammasleikkaus edessä. Meilläkin tuiskuttaa siihen malliin, että traktori käy aamua-iltaa pihatietä auraamassa.No ei tätä "herkkua" ikuisuuksiin kestä, huomiseksi on lupailtu jo vettä. Hirveän vaihtelevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti paranet flunssasta, ettei tarvitse perua leikkausta!<3
   Meilläkin on tänään satanut vettä ja tiet ovat inhottavan iljanteiset. Toivottavasti pysytään pystyssä!Äkkiä säätila todella vaihtui: alkuviikosta paukkupakkasta, nyt vesikeli.

   Poista
 5. Minäkin pelkäsin tänään liikenteessä. Perässätulijoilla saattoi olla hermot vähän kireällä, kun minä hidastelin, mutta en uskaltanut mennä kovempaa. Varmasti rauhoittavaa katsella tulta ja kortteja päivän päätteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla tosi uhkarohkea, jos lähtee kaahaamaan liukkailla teillä. Tänä aamuna sain ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun meinasin menettää auton hallinnan töihin mennessä. Alkoi vaan yllättäen "kirjoittaa" kiemuroita ja vei vähän aikaa, että sain auton taas radalle. Sydän hakkasi niin, että luulin sen tulevan kurkusta pihalle. Autolla ajaminen ei tällä kelillä ole mikään nautinto.

   Poista
 6. Hii, kiva ettei posti jäänyt kiinni kinoksiin :) Tuiskussa olin minäkin (tällä kertaa en Antti Tuiskussa) ja jouduin jättämään pyörän varastoon ja kävelemään työmatkat. Jokohan huomenna olisi pyörätiet aurattu...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. atunnosto urhealle postinkantajalle, joka kiltisti toimitti monta kivaa korttia perille. Ihana, iso kiitos Sinulle! <3
   Turvallisia työmatkoja Sinulle!

   Poista
 7. Ei ole kyllä herkkua olla liikenteessä näillä keleillä! Eilen tuli lunta, tänään tulee lunta. Ajattelin tänä aamuna niitä, jotka auraavat teitä toisten kulkea. Mihin aikaan saavatkin nousta, aamuyöstä aikaisin varmasti. Meillä kävi aura tänä aamuna klo 6, ja eilen illallakin kävi. Itse kauhistelin silti vielä kolattavaksikin jäänyttä lumen määrää. Hauskoja terveisin korttien muodossa olet saanut:) Turvallisia ajokelejä, milloin autolla liikutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan! Joka aamu siunaan itseni matkaan eikä varmasti turhaan. Kiitos toivotuksista, Metsäntyttö! <3
   Auramiehillä (vai -henkilöillä ;) ) riittää nyt hommia, mutta se tietää aikaisia ylösnousuja. Meillä teidenauraaja jyrää ohitsemme jo klo neljän aikoihin, joskus jopa kolmelta.

   Poista
 8. Melkoisia myräköitä on ollut! Tarkkana saa olla liikenteessä. Näillä vilakoilla on kyllä ihana tulen/takan ääressä lämmitellä♥ Kivaa postia olet saanut. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkana saa todellakin olla ja silti voi sattua vahinkoja. Talvikelit ovat autoilijan kannalta kaikkein kurjimpia.

   Ja kyllä: hella ja leivinuuni ovat ahkerassa käytössä näillä keleillä. :)

   Poista
 9. Täälläkin tuiskusi vielä eilen lunta ja ajokeli oli "hieman" haasteellinen. Illalla lämmitin saunan ja pitkästä aikaa päästiin siskon kanssa kahdestaan saunomaan ja kylläpä se olikin rentouttavaa :)
  Tänään sen sijaan vihmoo vettä sekä tuulee niin että peltikatto paukkuu ja ikkunat ritisevät.
  Kiva että posti on kulkenut luoksesi kinoksista huolimatta ;) Esikoiseni, joka asuu myös täällä Kotkassa, sai tammikuun toisella viikolla vielä viimeisen joulukortin joka oli lähetetty jopa niinkin kaukaa kuin Lahdesta :D
  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä oli tuiskukeli koko illan ja tänään piha ja sivutiet ovatkin aivan iljanteella, kuin luistinrata.
   Kylläpä jouluposti on kulkenut hitaasti, vaikka kilometrejä ei ole kummoinen määrä lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Minkähänlaisen reitin kortti on mahtanut kulkea ennen perille saapumista? ;)

   Poista
 10. No onpas sielläkin tuiskuttanut! Täälläkin oli eilen hurja pyrypäivä, tänään taasen aivan vesikeli, kadut ja tiet pelottavan liukkaat ja lumet sulavat silmissä..

  Ja postia Kiinasta asti, ihanuutta! Postcrossing on varmasti antoisaa:)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä tuo säätila vaihtui: alkuviikosta -25 pakkasta, toissapäivänä tuiskutti lunta niin, että oli vaikeuksia ajaa kotiin ja tänään tosi leppeä keli (suorastaan keväinen), mutta sivutiet kuin luistinrata. Huh!
   Postcrossing on kyllä todella mukava harrastus. Vielä ei ole into laantunut. :)

   Poista
 11. Ei ollut kyllä kiva keli! Ihania kortteja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan! Mutta tänään on tuntunut suorastaan keväiseltä.
   Jokainen postcrossing-korti tuo mukanaan paljon iloa. :)

   Poista
 12. Meillä on ollut pari mahdottoman liukasta päivää, joka on näkynyt tuolla sairaalan polillakin melkoisena piikkinä.
  Laitoin aamulla postia hakiessa sellaiset irroitettavat nastajutut kengänkantoihin, vaikka ylitin vain kadun.
  Voin kuvitella miten mukavaa on mennä postilaatikolle tällaisia ihania lähetyksiä hakemaan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä liukkaat tiet kyllä aivan varmasti työllistävät lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Itsekin käytän nastakenkiä, sillä ne ovat ehdottoman välttämättömät.
   Postcrossingkortti tuli myös tänään ja tällä kertaa Saksasta. Kielitaito pysyy harrastuksen myötä kohtuullisessa kunnossa.
   Leppoisaa viikonvaihdetta Sinullekin!

   Poista
 13. Huima talvikeli siellä! Kivoja kortteja ja postimerkkejä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolloin keskiviikkona oli kyllä ihan kamala keli. Tänään näyttää tulevan hyvä sää ja ulkona on jälleen kaunista, kun puiden oksat ovat huurteessa.
   Ihanaa sunnuntaita Sinulle!

   Poista
 14. Sulla on mukavaa piristettä ainaisen lumentulon vastapainoksi. Ihastuttavaa postia, postimerkkeineen. Ja sitten toinen ajankulu, kun vastaat saamaasi postiin.
  Minä koen olevani nipottaja postimerkkejä ostaessani, kun valikoin ja valikoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin voi sanoa!
   Suomessa postimerkkivalikoimaa riittää. Meillä painetaan ihania merkkejä, joten niistä voikin valikoida. :)

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!