sunnuntai 28. tammikuuta 2018

ON SITÄ LUNTA!

Viime yönä tuli lisää lunta. Hyvä juttu, sillä sivutiet eivät ole enää iljanteiset eikä tarvitse varoa jokaista askelta.  Metsätie kutsui kävelijää ja kamerakin pääsi mukaan. Olipa ihanaa olla luonnon keskellä! Vain yksi vastaantulija, jonka kanssa tervehdittiin, muutoin hiljaisuutta ja lintusten sirkutusta. Joko lie kevättä enteilee?

Kuvauksen kannnalta sää on valitettavan harmaa ja kuvat sen mukaiset.

Tien varrella olevat rankapinot uinuvat paksun lumivaipan alla

samoin kuin hiekoituslaatikko. Kieltämättä tylsä kuvakulma, mutta halusin ikuistaa lumipeitteen paksuuden. On sitä lunta!

Voi, miten nautin hiljaisuudessa kävelystä! Välillä ihan pysähdyin ja pistin silmät kiinni. Tällaisesta saan energiaa.

Aivan kuin joutsen kaartelisi taivaalla pitkiä siipiään oikoen. Huomaatko oksassa samaa vai onko minulla liian vilkas mielikuvitus?

Timanttejakin löysin! Enpä niitä kuitenkaan taskuuni kerännyt. 😄
                                     Lempeää sunnuntain jatkoa Sinulle! Hyvää alkavaa viikkoa!

PS: Sydämellisesti tervetuloa lukijoiden joukkoon, Kruunu Vuokko!

32 kommenttia:

 1. No onpas teillä lunta! Meillä jo laski lumikinokset aika tavalla, kun parina päivänä ripsi vettä. On sita kuitenkin vielä ihan riittävästi ja suojana kasveillekin. Tiet ja pihat ovat vaan niin liukkaita, ettei paljoa huvita lenkille lähteä. Minäkin ulkoilutin kameraa tänään - autolla! Kuvailin vanhoja taloja myöhempää postausideaani varten. Eipä näkynyt aurinkoa täälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli viime yönä jälleen lisää, joten kyllä maa on valkoisena ja reilusti vielä. Aurinko pysyttelee piilossa, mutta on se vaan ihanaa, miten päivä on jo pidentynyt. :)

   Poista
 2. Kuljin taas erittäin mielelläni kanssasi näissä kuviesi rauhallisissa talvimaisemissa. <3
  Olen tänä talvena päätynyt siihen tulokseen, että suuret kuuset ovat kauneimmillaan talvella, kun niiden oksilla on lunta.Tuo ensimmäinen kuvakin on niin kaunis ja graafinen juuri tästä johtuen.Ihan kuin olisi mustavalkoinen kuva.Upeita timantteja olet myös löytänyt.Ja kyllä tuossa yhdessä kuvassa minunkin mielestäni selvästi joutsen lentää. Jaan kanssasi hyvän mielikuvituksen. :)
  Kiitos Piipe,rauhaisaa jatkoa sunnuntain iltaan ja mukavaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä,hyvä, Mirjam-Matilda: näit joutsenen niin kuin minäkin! :)
   Lumiset puut ovat kyllä niin kauniita ja kuvauksellisia.
   Leppoisaa tiistai-ehtoota. <3

   Poista
 3. Kyllä on nuo lumiset talvikuvat ihania Kyllä niitä rakastaa valtavasti Meillä on samallaisia lenkkipolkuja niin rauhallisia saa yksikseen siellä seisoskella ihailla kauniita metsä maisemia. Mukavaa sunnuntai-iltaa Piipe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiset puut ovat tosi kauniita. Eikös vaan ole rauhoittavaa kävellä metsässä hiljaisuuden keskellä?
   Leppoisaa tiistai-iltaa!

   Poista
 4. Kauniit kuvat olet saanut. Se lumen pehmentämä hiljaisuus on ihan erilaista kuin mikään muu. Taisi olla vuosi 2006, kun meillä satoi niin paljon lunta että se hiljensi ja pehmensi koko tienoon ja silloin vasta ymmärsin sen suomalaisen talven syvimmän olemuksen :)

  Kauniit timantit.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kyllä pehmentää niin maisemaa kuin äänimaailmaakin. Lunta tuli taas viime yönä lisää, joten kaunista on!
   Hyvää viikonjatkoa Sinullekin, Johanna!

   Poista
 5. Upeat lumiset kuvat:) Voi kun voisit lähettää sitä tänne minun nurkilleni edes päiväksi. Pohjoisessa oli nyt lunta, mutta se taisi jo sulaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilomielin lähettäisin Sinulle vaikka kontillisen lunta! :)Sitä tuli viime yönä ja tänään päivällä lisää. Talvi on parhaimmillan ja kauneimmillaan.

   Poista
 6. On se merkillistä, että Suomessa (vaikka pieni maa onkin), lumen määrä vaihtelee niin kovasti. Meillä on vain pieni kerros lunta ja siellä noin upeat maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskellä Suomea lunta on runsaasti, joten kaunista ja puhtaanvalkeaa on. Lumenmäärä vaihtelee todella paljon eripuolilla Suomea.

   Poista
 7. Tuollaista samaa kuuluu minullekin. Lumentulo on ollut valtaisaa. Mutta eikö vaan, luminen maailma on kauniimpi harmaana päivänäkin, kuin lumeton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tekee maiseman niin kauniiksi. Pitkästä aikaa Keski-Suomessakin on luminen talvi ja hiihtämäänkin pääsee hulppeasti.

   Poista
 8. Kauniit lumiset kuvat! Täällä ei oikein lumikuvia ole päässyt napsimaan:)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Luminen maisema on vaan niin ihanan levollinen ja todella kaunis ♥
  Hienoja timanttejakin onnistuit kävelyreitin varrelta löytämään :)
  Luonnossa tulee vastaan jos jonkinlaisia hahmoja, milloin puiden oksistoissa, kannoissa ja kivissä, joskus pilvissäkin. Enemmän näkee ja kokee kun kulkee silmät ja mieli avoimina ;)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa kuvattavaa riittää ja mielikuvitus saa siivet, kun vähän ympärilleen katselee. Nuo jäiset timantit ovat "löytö".:)
   Ihanaista viikon jatkoa Sinulle! <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Lunta todella riittää ja kuvattavaa sen myötä. :)

   Poista
 11. No onpa todellakin lunta! Aika samanmoisia lumikerroksia löytyy täältäkin. Ja oma utuisen kaunis, levollinen tunnelmansa on myös noissa valkeanharmaissa kuvissasi. Luonto on kyllä mitä parhain voimantuoja, ihanasti kuvasit tätä!

  Timantteja myös alkavaan viikkoosi siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah! <3
   Nyt on luonto melkoisen mustavalkoinen, kun aurinko pysyttelee piilossa, mutta kaunista, niin kaunista on. Ja päivä on jo huimasti pidentynyt. Ihanaa!
   Suloista viikkoa Sinullekin! <3

   Poista
 12. On sitä nyt yllin kyllin. Kinokset alakavat paikkapaikoin katujen risteyksisä olla niin korkeita, että vaikeuttaa autolla ajamista, ku joutuu kurkkimaan että tulleeko sitä autoo sieltä kinoksen takkaa. Pari kuukauttta niin eiköhän se sitte ala katoammaan pikkuhilijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä. Aamuisin on vähän hankalaa kurvata tielle, kun ei ole näkyvyyttä lumipenkkojen takia. Tänään on satanut 20-30 senttiä lunta lisää.
   Mutta kevättä kohti mennään. Ihanaa!

   Poista
 13. Ihania talvikuvia♥ On se vaan kaunista kun on tuota lunta maassa, niin ihanan valkoista ja valoisaa! Tämä talvi onkin ollut vähän mukavampi kun on ollut enemmän tuota talven tuntua:) Kaunista on luonnon luoma "timanttitaide"♥ Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde! Totta on, että luminen maisema on sanoinkuvaamattoman kaunis. Nyt olemme saaneet nauttia todellisesta talvesta. Edellisvuosina on ollut niin vähän lunta, mutta nyt sitäkin enemmän.

   Suloista lauantain iltaa Sinulle! :)

   Poista
 14. Talvinen timantinmetsästys on mukavaa puuhaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas tänään tuli bongattua lisää timantteja. :)

   Poista
 15. Lunta on runsaasti, kaunis valkoinen talvi. Ihania kuvia!
  Olet löytänyt upeita jääkoruja.
  Täällä suli lumen pois, mutta nyt on jo satanut uuden runsaan lumen. Heti valaistui mukavasti.

  Rentouttavaa viikonloppua Sinulle! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liplatus! Nyt kannattaa kulkea silmät auki, niin voi bongata mitä upeimpia jäätimantteja tai lumitähtiä.
   Kiitos samoin! <3

   Poista
 16. Marvelous photos of the Wintertime and landscape in Wintertime in your home. So beautiful to see lots of snow in your photos. Our Winter is warm and grey so far.
  Best, Synnöve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Synnöve! We really have lot of snow and the nature is so beautiful. Especially today when the sun was shining the whole day.
   Have a nice weekend!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!