keskiviikko 13. syyskuuta 2017

LONTOON SUMUSSA

Jo viime keväänä varasimme lapsuusystävän kanssa matkan Lontooseen, kaupunkiin, joka on minulle tuttu vain elokuvista, lehdistä ja tv-sarjoista. Silloinpa en vielä tiennyt mitään työpaikan vaihdosta, mutta onneksi uusi työnantaja oli suopea ja myönsi lomaa matkalaiselle.

Valitsimme mahdollisimman halvat lennot ja hotelliyöpymisen, joten budjettikin pysyi kohtuullisena. Matkasimme Helsinkiin jo keskiviikkoiltana  ja yövyimme näissä "sukkuloissa" lentokentällä, sillä lennon oli määrä lähteä aikaisin torstai- aamuna. Harmillista, että aamulla tulikin tekstiviesti, joka kertoi lennon siirtyvän iltapäivälle. Lopulta pääsimme nousemaan siiville vasta puoli viiden aikaan, joten suunnitelmat menivät hieman mönkään ja yksi päivä käyttämättä määränpäässä.

 Emme kuitenkaan antaneet asian masentaa mieltä. Pääasia, että päästiin perille, löydettiin hotelli ja purettiin matkatavarat.
Uusi aamu valkeni sateisena ja harmaana. Bussilla ajelun sijaan kävelimme paljon Lontoon kaduilla ja ehdimme havainnoida monenlaista asiaa englantilaisesta elämänmenosta: vilskettä, vilinää, punaisia busseja, postilaatikoita ja puhelinkoppeja mutta myös vihreitä keitaita kaupungin keskellä.






 Harrods'n tavaratalo oli yksi käyntikohteista. Olipa se melkoinen paikka! Egyptiläisittäin koristeltu alakerta oli mykistävä ja poikkeuksellinen. Dianan ja Dodi Al - Fayethin muistopaikka on edelleen paikoillaan ja kaikesta päätellen suosittu kuvauskohde.






"Herkkua on siinä monenlaista".

Käväisimme myös suuren suuressa Hamleys- lelutavaratalossa, sillä halusin viedä eskarilaisille tuliaisia. Yhden kivan Karhuherra Paddington-palapelin löysin ja se pääsikin heti maanantaina hyvään käyttöön.




Bubit, englantilaisten olohuoneet (ainakin miesten) olivat ulkoapäin kauniisti kukkasin koristeltuja. Voihan olla, että myös sisällä on viihtyisää, mutta eipä tullut poikettua yhdessäkään bubissa.


Lontoossa riittää musikaali- ja teatteriesityksiä joka lähtöön. Kuuluisimmat kuten Thriller tai Les Miserables ovat pyörineet vuosikausia täysille katsomoille. Ystävän ehdotuksesta mekin tilasimme etukäteen liput Amerikkalainen Pariisissa -musikaaliin, joka oli kyllä huikea kokemus. Kyseisen musikaalin olen nähnyt pari kertaa elokuvaversiona, mutta hienoa oli nähdä myös live-esitys.


Musikaalin päätyttyä oli lievää jännitystä ilmassa, kun piti pitkään etsiä oikeaa bussipysäkkiä. Huh, löytyipä se lopulta ja pääsimme lähelle hotelliamme Viktoria Stationille. Niin oli ensimmäinen päivä "pulkassa" ja oioimme väsähtäneet jalat lakanoiden väliin.

Koitti uusi aamu ja uudet nähtävyydet, mutta siitä jonain toisena päivänä lisää.

PS: Sydämellisesti tervetuloa, uudet lukijat! <3




32 kommenttia:

  1. Oi Piipe, teillä on nyt sitten matka tehtynä! Mahtavaa, että kävitte myös musikaalissa. Minusta ne ovat niin huikeita, että niihin kyllä kannattaa satsata. Ihanista tunnelmistasi ja kuvistasi nousi aikamoinen haiku päästä jälleen Lontoon sykkeeseen... Muistan, että itselle jäi ekasta reissusta päällimmäiseksi, miten valtavasti siellä onkaan nähtävää ja koettavaa ja vaikka reissu tuntuikin pintaraapaisulta, jätti se jo jäljen sydämeen. Kuinka sinulle kävi, jäikö kipinä päästä kokemaan Lontoota uudestaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtävää ja koettavaa oli todella paljon. Yritimme mahduttaa pariin päivään mahdollisimman paljon erilaisia kohteita ja ystäväni, joka on käynyt Lontoossa jo monta kertaa, oli hyvänä oppaana. Ihmispaljous ja jatkuva kova liikenne oli kuitenkin melkoinen kokemus, etten ainakaan ihan heti olisi lähdössä tuonne suurkaupunkiin. Matkaan olen kuitenkin tyytyväinen.

      Poista
  2. Ihana katsella kuviasi Lontoosta, on niin pitkä aika omasta vierailustani.

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan käynyt Lontoossa, joten tosi kiva, että esittelet kohdetta. Musikaali oli varmasti ihana, sellaiseen kun joskus pääsisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musikaali oli ihana! Näyttelijät olivat niin lahjakkaita, laulu- ja tanssitaitoisia, että hurmaannuin täysin esitykseen.

      Poista
  4. Teillä on ollut ihana matka! Harmi, kun lento myöhästyi.
    Tosi upeita kuvia! Karhu herra Paddington jutut on ihania.
    Toivottavasti itsekkin joskus pääsisin Lontooseen.
    Jäänkin odottelemaan uusia kuvia matkastasi.
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomesta lentää suht edullisesti Lontooseen eikä matka kestä pitkään, vain muutaman tunnin. Ystäväni tilasi matkaliput netin kautta, samoin hotellin ja musikaaliliput. Kaupunki on näkemisen arvoinen.

      Poista
  5. Olipa ihana alku tällä matkalla (en siis tarkoita viivästynyttä lentoa enkä edes nukkumasukkulaa...) Niin monta hienoa asiaan olet nähnyt ja paljon myös kuviksi ikuistanut. Tässä sitä meikäläinen taas on tien monettako kertaa Lontoon matkalla -kertaakaan vielä Brittein saarille astumatta... Odotan innolla lisää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rita! Minäkin olen ehtinyt tehdä monta virtuaalimatkaa Lontooseen ennen kuin itse pääsin paikan päälle.Kivoja tapoja "matkustaa" kumpainenkin.

      Poista
  6. Enpä ole minäkään koskaan Lontoossa käynyt, olisi
    mielenkiintoinen kaupunki.
    Mutta nythän teen sinne virtuaalimatkan hienojen kuviesi mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kaupunki täynnä sykettä ja elämää sekä historiallisia, kuuluisia kohteita. Tervetuloa mukaan seuraavalle kuvamatkalle, kunhan ehdin tehdä päivityksen.

      Poista
  7. Mahtavat kuvatuliaiset Lontoosta, karhuherra Paddingtonkin siellä ❤️ Ihastuin Lontooseen parikymppisenä kun olit siellä töissä ja kieliharjoittelua suorittamassa muutaman kuukauden ajan. Lisää kuvia, kiitos 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle siis todella tuttu kaupunki! Karhuherra on tosi viehättävä satuhahmo. Palapeli oli ahkerassa käytössä, joten oli se mieluinen tuliainen.

      Poista
  8. Siellä on vaikka mitä mielenkiintoista! Näissä sinun kuvissasikin on jo katseltavaa, mitä sitten onkaan kun pääsee paikanpäälle:) Itse en ole milloinkaan käynyt. Huomioin tuon bussin, nekin näyttää nykyaikaistuneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä tuli vaellettua silmät suurina, sillä näkemistä riitti kovasti. Punaislla busseilä ajeltiin kovasti varsinkin toisena päivänä. :)

      Poista
  9. Onpa teillä ollut kiinnostava matka! Tuota sukkulaa minä vähän epäilen, eikö siellä tullut ahtaanpaikan kammoa... Koko Englanti on meillä vielä käymättä, vaikka siellä asuu ystäviäkin. Kentällä ollaan vaihdeltu konetta useinkin, mutta joskus pitäisi mennä Lontooseen. Lisäkuvia odotellaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vedin sukkulan kuomun ylleni, meinasi todella tulla ahtaanpaikan kammo. Sitten pistin silmät kiinni ja pysäytin ajatukseni kammosta. Ihan hyvä ja levollinen paikka se on kuitenkin nukkua. Tosin matkajännityksestä johtuen omat unet jäivät lyhykäisiksi. Kovassa käytössä sukkulat ovat, joten onneksi omat petipaikat tuli varattua ajoissa.

      Poista
  10. Ai kun "englantilaiset" kuvat! :) Ihana kuva-reissu paikkaan, jossa en itse ole koskaan käynyt, muksut kyllä.Mielenkiinnolla katsoin kaikkia yksityiskohtia kuvissasi.
    Mukavaa reissunjatkoa sinne teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mirjam-Matilda! Tervetuloa uudelle reissulle, kunhan saan päivitettyä kuvat. :)

      Poista
  11. Saiko sukkulassa nukuttua?
    Hienot Lontoon kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit!
      Sukkula oli yllättävän levollinen paikka ja hyvin äänieristetty, vaikka kuomu olikin ohut ja hengittävä. Minulla unet jäivät lyhyiksi, sillä kaipa vähän jännitin tulevaa matkaamme.

      Poista
  12. Paljon perienglantilaista...puhelinkopit jne. Hyvät kuvat ja oli varmaan mahtava reissu musikaaleineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hilla! Ihan tarkoituksella kuvasinkin oikein tyypillisiä englantilaisia kohteita. Musikaali oli niin upea!

      Poista
  13. Noista leposukkuloista olen kuullut. Nyt näin vasta kuvan niistä.
    Kiva on tutustua Lontooseen tällä tavoi. En usko, että koskaan lähden paikan päälle, mutta kiinnostuksella luin ja katselen, mitä tarjosit. kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Aimarii! En minäkään ollut nähnyt ennen sukkulaa, joka on muuten suomalainen innovaatio.
      Matkalle pääsee kuvien kautta virtuaalisesti ja tuleehan se näin halvemmaksikin kuin paikan päälle meneminen. :)

      Poista
  14. Kiva raportti Lontoosta, harmi vaan että menetitte hieman aikaa siellä lennon myöhästymisen vuoksi. Voiko noissa leposukkuloissa todellakin nukkua?
    Lontoossa kävin ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana kun isäni otti minut mukaansa liikematkalle, ja kävimme tuolla Hamley's lelutavaratalossa, se jäi niin mieleen sieltä,muuta en siitä vierailusta muistakaan;D Myöhemmin oli ystävä Lontoossa, jonka luona kävin muutaman kerran,ja tutustuin paremmin kaupunkiin.Mukavaa loppuviikkoa sinulle Piipe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael!
      Sukkula oli yllättävän levollinen paikka unille, mutta minä nukuin vähän kehnosti, sillä kai jännitin tulevaa matkaa.
      Eipä ihme, jos lelutavaratalo jäi 7-vuotiaan mieleen. Olihan se mahtavan kokoinen paikka, varmasti oikea unelmakohde lapselle.
      Ihanaista viikonloppua Sinullekin! :)

      Poista
  15. Olipa mukavaa palata Lontoon kaduille blogisi siivellä! Harmillista, että lentonne myöhästyi noin paljon. Reissutessa on pakko sopeutua viivästyksiin, mutta mielestäni teillä pitäisi olla oikeus korvauksiin, koska lento myöhästyi yli kolme tuntia.

    Pubeissa tarjoillaa juomien lisäksi myös oikein hyvää ja edullista ruokaa. Ensi kerralla kannattaa ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norwegian korvasi viivästystä parilla ruokakupongilla, ei muuten. Uusi kone kuulemma lennätettiin Helsinkiin Norjasta asti ja siksi lento määränpäähän myöhsätyi. Lennon alussa kapteeni pahoitteli kolmeen kertaan viivästystä.
      Kiitos vinkistä! Olen aina ajtellut, että bubit ovat pelkästään olutpaikkoja.

      Poista
  16. Ihania kuvia! On se hieno kaupunki. Enpä ole nähnyt noin upeaa tavarataloa kuin tuo Harrods! Kerrassaan ylellisen näköinen paikka. Itse en ole koskaan käynyt Lontoossa. Nykyään tulee muutenkin matkusteltua lähinnä kotimaassa, mutta eihän sitä tiedä, jos joskus vielä lähtisi johonkin... Lapin reissuilla vain ollaan poikettu Norjassa ja Ruotsissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen alkanut matkustella enemmän sen jälkeen, kun poikani aikuistuivat. Kotimaassa riittää niin paljon ihania käyntikohteita, ettei välttämättä tarvitsisi ulkomaille lähteäkään.
      Harrods oli todellakin upea ja suorastaan mykistävä paikka. Kahvilla käytiin alakerrassa, mutta muutoin tyydyimme katselemaan ja ihmettelemään.

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!