keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

PYÖRÄRETKI

Ihan liian vähän tulee nykyisin pyöräiltyä, vaikka se olisi mitä mainioin liikuntamuoto. Ja onhan se ekologinenkin tapa liikkua. Viime viikolla kaivoin keväällä hyvin huolletun pyöräni esiin, painoin kypärän päähän ja ajattelin polkea Tikkakoskelle. En todellakaan pitänyt mitään kiirettä, välillä otin kuviakin. Kesäisessä luonnossa, auringonpaisteella oli tosi kiva pyöräillä.


Tikkakoski lienee tunnettu lentoasemastaan, mutta sodan aikana siellä valmistettiin myös Suomi-konepistooleja sekä sen jälkeen Tikka-ompelukoneita. Tikkakoski liitettiin Jyväskylän kaupunkiin 2009 ja sen takia valitettavan monet palvelut ovat kuihtuneet pois, mistä asukkaat ovat luonnollisesti pahoillaan. Tikkakoski on varuskuntapaikka ja Kauhavan lennoston siirtymisen myötä lentoliikennekin on lisääntynyt huimasti. Lentomelusta pääsevät osallisiksi myös lähikuntien alueet, sillä harjoittelupäiviä on melkoisesti.Tikkakoskelta löytyy suosittu käyntikohde Ilmailumuseo, jossa tosin en itse ole koskaan käynyt enkä nyt edes pyöräillyt sillä suunnalla vaan kuvasin rauhallisempia maisemia.
PS: Joulupukin veljet lähtivät aatonaattona kävellen kohti Jyväskylää ilmailumuseon pihasta. Heistä löydät juttua täältä


Retkievästä ja kesäherkkuja kävin hakemassa kaupasta...

 ... ja parkkeerasin vihreän kulkupelini kosken rannalle, Tunnelimäen matonpesupaikan viereen. Tuli jotenkin kotoinen olo ja päätinkin laittaa omia mattoja likoamaan ja pesua odottamaan, kunhan pääsisin kotiin.


Kun liikkuu pyörällä, tulee mentyä ihan erilaisia reittejä kuin autolla kulkiessa. Enpä ollut aiemmin seikkaillutkaan Tikkakoskella näissä maastoissa:Kaunis kirkko pilkistää puiden lomasta.


Ja toden totta: armeijan läsnäolo ja sotilasalueet näkyvät maisemassa.Olisin varmaan voinut kierrellä enemmänkin pyörälläni, mutta kyllä se matonpesu alkoi jo kutsua kotiin. Mikäpä oli pyöräillessä pilvipoutaisella säällä linnunlaulun säestyksellä? Tosin pakarat muistuttivat illalla olemassaolostaan...24 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta pyöräretkestä Tikkakoskella, hyvät kuvat ja kiinnostavat kohteet.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavia kohteita minustakin. Kiva retki!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia pyöräretkeltä!
  Hyvää keskiviikkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Vuorkausi vaihtui jo torstaille, joten tokevaa torstaita! :)

   Poista
 4. Pyöräily on mukava tapa liikkua ja tutkia ympäristöä. Ennen tuli paljonkin pyöräiltyä sekä huviksi että hyödyksi. Nyttemmin vähemmän.
  Kiitos retkestä. Kiva katsella uusia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian vähän minäkin pyöräilen. Ennen pääsin polkaisemaan töihin pyörällä, mutta jouduin vaihtamaan työpaikkaa sisäilmaongelmien takia ja työmatka lisääntyi 17 kilometrillä.

   Kiitos Sinulle kommentista, Between! :)

   Poista
 5. No nyt olit asiallisella pelillä liikkeellä :)

  Tikkakoski on minulle jonkinlainen ihmemaa... Maalaistyttö oli lapsena aivan ihmeissään, kun pääsi Tikkakosken sedän luona käymään. Setä asui aivan kirkon vieressä ja sekä setä, että hänen vaimonsa olivat töissä lentoasemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! ;)
   Enpä oikein koskaan käynyt Tikkakoskella ennenkuin tuli muutto tänne lähemmäs. Kuopusta vein jossain vaiheessa säbäharkkoihin 2kertaa viikossa ja kävin samalla odotellessani vesijuoksemassa uimahallissa. Nyt sekin on purettu maan tasalle.
   Ja varmasti Sinulle pikkulapsen silmin oli ihmeellistä käydä paikkakunnalla, jossa oli lentokenttä.

   Poista
 6. Pyöräillen näkee ja kokee enemmän.
  Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on: on aikaa katsella maisemia ja vaikka välillä pysähtyä kuvaamaan ympäristöä.
   Kiitos, Marliska!

   Poista
 7. Ihan mukavan näköiset olikin pyöräilymaastosi:) Itse en ole tänä kesänä ollut pyörän satulassa lainkaan. Kovin vähäiseksi jäänyt pyöräilyt muinakin vuosina, vaikka joskus sitä ajatteli, että sitten lasten ollessa isompia...

  VastaaPoista
 8. Kauniissa maisemissa pyöräilit.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Teillä onkin kivat maisemat! Pitäisipä tosiaan kaivella pyörä esiin tuolta varastosta. Käymme melkein päivittäin kävelyllä miehen kanssa, mutta silloin on aina samat maisemat (kun sillä tavoin ei kovin pitkälle pääse/jaksa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pyörällä pääsee pidemmälle kuin kävellen (tai ainakin vähän nopeammin), mutta liian harvoin pyöräilyä tulee harrastettua. Kävellen minäkin kuntoa ylläpidän.
   Maisemat ovat minunkin mielestäni niin kauniit ja kesäiset. :) Maalla on mukavaa...

   Poista
 10. Uppouduin hetkeksi tuohon ensimmäiseen kuvaan. Niin suomalainen perinteinen kesämaisema, ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on! Itse asiassa levähdin minäkin live-maiseman edessä hyvän tovin ja annoin luonnon hoitaa.

   Poista
 11. Kauniit maisemat! Pyöräillen näkee ihan eri tavalla kuin autolla huristellen. Minä käyn usein anopilla ollessa kävelyllä, näkee uusia maisemia ja paljon enemmän yksityiskohtia kiinnostavista pihoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin ne ovat kauniita ja mieltä rauhoittavia.
   Kävellen ja pyöräillen ehtii luonnosta nauttiakin ja havaita kivoja yksityiskohtia.

   Poista
 12. Viime kesänä ostin pyörän pitkän tauon jälkeen ja kyllä pyörän kanssa kulkiessa näkee vaikka mitä.

  VastaaPoista
 13. Marvelous photos and impressions of your walk.
  Best, Synnöve

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!