lauantai 18. maaliskuuta 2017

ILOINEN ILTAPÄIVÄ

Kävin eilen pitkästä aikaa Jyväskylässä. Olin sopinut treffit blogiystäväni Ritan kanssa  kaupunginteatteriin, josta tuli samalla hankittua liput tuleviin näytöksiin.
Oli meillä säpinäiltapäivä! Ehdimme käydä kaupunginkirjastossa, parissa museossa ja kahvilassakin; kaikki muutamassa tunnissa!

Ensimmäinen museokäyntimme osui Taidemuseoon , jossa on esillä Juho Karjalaisen, Ilari Hautamäen, Sami Havian sekä Kim Somervuoren maalauksia ja grafiikkaa.Yllättäen löysimme myös itsemme taiteilemasta! Museon yläkerrassa oli avoin taidepaja, jossa sai kokeilla erilaisia maalaus- ja piirustustekniikoita. Paikalla oli jo useita eri-ikäisiä kädentaitajia ja tunnelmakin oli kansainvälinen. Pajan ohjaaja vaihtoi sujuvasti kieltä, opasti ja kannusti. Täytyy myöntää, että pajaan astuessani olin epäilevä omien kykyjeni suhteen, mutta päädyin sitten väri-iloitteluun, johon tarvittiin tukevan vesiväripaperin lisäksi pullovärejä sekä vanha S-etukortti (ei näköjään kannata heittää etukortteja roskiin), jolla väriä leviteltiin. Oli se sitten niin mukavaa, että ehdin tehdä kaksi "taideteosta". Tätä tekniikkaa tulen hyödyntämään työssäni, kunhan jälleen palaan lasten pariin.
     

                                                     Rita taiteili suloisen "kultanallen".

                                     Käväisy taidepajassa oli kyllä tosi kiva päähänpisto!

Museokierros jatkui Kauppakatua alaspäin. Keski-Suomen Käsityömuseossa oli ehdottomasti käytävä katsomassa sekä Kalevala-korun juhlanäyttelyä kuin Paula-tytön  eli Pauligin kahvitytön tarinaa.

Taidanpa kuitenkin julkaista näyttelyn kuvia huomisessa postauksessa, sillä niin paljon nähtävää  museossa jälleen oli...

16 kommenttia:

 1. Teilläpä oli kiinnostava piipahdus Jyväskylään! Minun tulee ihan liian harvoin käytyä näyttelyissä. Nuo kasviaiheiset taulut ovat nyt niin ajankohtaisia. Viherkasveja tulee osteltua kevään kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kiva iltapäivä. Aika harvoin minäkin menen näyttelyihin, enemmän pitäisi.
   Minulla alkaa viherkasvien mullanvaihtopuuhat. Se on aina yksi kevään merkeistä. :)

   Poista
 2. Teillä on ollut tehokasta ajankäyttöä. Mielenkiintoisia näyttelyjä. Mielenkiinnolla odotan postaustasi Suomen Käsityön Museosta. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin ja mukavaa kaiken lisäksi!
   Harmittaa vaan, että varasin tällä kertaa huonomman kameran mukaani, joten Käsityömuseon kuvat eivät onnistuneet niin hyvin kuin halusin.
   Kiitos samoin! Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 3. Soutajat ovat hienoja teoksia ja tietysti teidän tuotokset taidepajassa. Varmasti kiva kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo Karjalisen teokset ovat tosi hienoja. Juteltiinkin siitä, miten monta erilaista teosta voi tehdä aiheesta "mies ja vene".

   Poista
 4. Kiitos, Piipe, heittäytymisestä! Oli niin mukava melkein nelituntinen :) Seuraavaa kertaa odotellessa ;) Ja tulipa hyvät kuvat, vaikka välillä epäilit... S-korttitaidetta täytyy päästä tekemään lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! Kanssasi oli mukava heittäytyä sekä kirjallisiin että kuvallisiin teoksiin. :)

   Poista
 5. Kiva päivä ollut teillä.
  Ottaisin seinälleni tuon toiseksi viimeisen taideteoksen. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillä!
   Nuo Karjalaisen grafiikkatyöt puhuttelivat. Jotenkin ne kertoivat kiireettömyydestä, luonnon kunnioituksesta,hiljaisuudesta, aikatauluttomuudesta, rentoudesta. Samasta aiheesta (mies ja vene) voi tehdä monta erilaista taulua.

   Poista
 6. Varmasti hyvin virkistävä päivä ja kiva kun jaoit meillekin näitä kokemuksia.
  Juho Karjalaisen töihin lähdenkin tutustumaan enemmin tuonne netin syövereihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä virkistyspäiviä on niin kiva viettää. :)
   Juho Karjalaisesta en ollut aiemmin kuullutkaan. Itse pidin erityisesti sinisestä soutajataulusta.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kyllä! Ilokseen noita katseli. Taide tuo iloa ja elämyksiä.

   Poista
 8. Päähänpistot ovat usein hyvin virkistäviä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!