keskiviikko 4. tammikuuta 2017

NÄINKIN VOI KÄYDÄ

Vuodenvaihteen suunnitelmat menivät uusiksi, kun influenssa iski. Ensin sairastui puoliso ja tuli palelevaisena perjantaina töistä kotiin. Minä sitkuttelin joten kuten uuden vuoden puolelle, mutta niin vain tauti otti niskasta ja heitti minut punkan pohjalle. Ei tunnu oikein vieläkään helpottavan. Tai no, kuumetta ei enää ole, mutta jäseniä repivä olotila on ärsyttävää ja kun siihen lisää korvasäryn ja luultavasti poskionteloista johtuvan ajoittaisen hammassäryn, toivoo jo totisesti, että tauti pian hellittäisi otteensa kokonaan. Kokonaistilanne Suomessa tuntuu olevan jo hälyttävällä tasolla, joten yritän toistaiseksi olla menemättä rasittamaan oman terveyskeskuksen odotustiloja ja lääkäripalveluja ja selvitä kotikonstein.
Tänään sentään olen sen varran tolpillani, että kykenen olemaan hetken aikaa tässä konella. Onneksi influenssavirukset eivät tartu tätä kautta!

Näille on viime päivinä ollut käyttöä:

Koskan olen ollut paljon peitteiden sylissä ja sänky selässä, on ollut aikaa lukea. Kirjahyllystä kaivoin syksyllä jemmaan ostamani kirjan Hakekaa kätilö 2 ja luinkin sen melkein yhteen menoon. Kirjan tapahtumat perustuvat kirjailijan autenttisiin muistiinpanoihin hänen toimiessaan kätilönä Lontoossa 50-60-luvuilla. Huh, tekstiä lukiessani ajattelin, miten helpolla me nykyihmiset kuitenkin pääsemme verrattuna vuosisadan alun ja vielä 50-luvun oloissa asuneisiin ihmisiin verrattuna. Kirjoittaja kertoo myös yhden nunna-kätilötoverinsa karmeasta kohtalosta, jota hän joutui lapsena kokemaan köyhäintalossa menetettyään vanhempansa. Käsittämätöntä, miten säälimättömän sadistisesti lapsia saatettiin kohdella.


Eilen päivääni piristi postin mukanaan tuoma uuden vuoden kortti Ritalta. Kiitos, Rita, piristävästä kortista! Valoa, voimaa ja energiaa tarvitsen tänä vuonna ja sitä samaa toivon myös Teille jokaiselle!


Tänään valoa tuleekin ihan taivaan täydeltä ja talvista maisemaa on mukavaa katsoa ikkunankin läpi. Hanki kimmeltää, luonto sädehtii. Auringonvalo on niin ihanaa, voimaa antavaa ja energistä!

 Ja vielä pieni vinkki: Yle fem-kanavalta on tullut parin viikon aikana hupaisa ohjelmasarja Mopoautolla halki Suomen, jossa kaksi norjalaista hauskaa heppua matkustavat Turusta mm. Mikkeliin ja Savonlinnaan sekä Rovaniemelle ja sieltä Norjan rajalle yrittäen samalla tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja ihmisten mielenmaisemaan. Harvoin olen nähnyt niin hauskaa matkailuohjelmaa, jossa Suomea hehkutetaan mukavalla tavalla. Miesten hyväntuulisuus ja poikamaisuus tarttuvat katsojaankin. Olen katsonut jaksot nyt sairaana ollessani ja voin sydämestäni suositella ohjelmasarjaa; käväise ainakin vilkaisemassa.

Valitettavasti en ole nyt paljon jaksanut käydä vierailemassa blogeissanne, mutta jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

Sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat, Erja Haapala ja Ronja Ryövärintytär!

36 kommenttia:

 1. Voi kurjaa, olet saanut influenssan. Se, jos mikä vie ihmisestä voimat.
  Toivon sinulle pikaista paranemista ja voimien palaamista. <3
  Onneksi lukuharrastus tuo iloa päivääsi ja ikkunastanne on mitä ihanimmat näkymät aurinkoiseen lumiluontoon.Tuosta kuvastasi helähti suloisesti minunkin sydämessäni,tuli jotenkin rakas mummulani mieleen, jonne pääsyä tässä jo kovasti odotan.
  Huomasimme myös tuon mopoautolla-ohjelman isännän kanssa ja pitää ruveta seuraamaan! Minun haaveissani on ostaa käytetty Ape-mopoauto, jolla pääsisin maalla kaupoille kätevästi ajokortittomanakin, kun minun ikäiseni ei sen ajoon sitä tarvitse. :)
  Sieluni silmin näen itseni sillä köröttelemässä hissukseen pitkin maalaisraittia iso lierihattu päässä ja kukilla maalattu pärekori ostoksia varten mukana. :)
  Kiitos myös kirjavinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirjam-Matilda! Olo on kovasti heikko ja muutaman päivän makaaminen tuntuu jo lihasheikkoutena. Tuo näkymä on peräkämmarimme ikkunasta; semmoinen maalaismaisema. :)
   Tuo mainitsemani ohjelma on kyllä niin hyväntuulinen ja varmaan osittain siksi, että miehet liikkuvat hitaasti mopoautolla paikasta toiseen. Ei siis muuta kuin mopoautoa, lierihattua ja pärekoria hankkimaan! Turvallisia ajoja! :)

   Poista
 2. Voi sua reppanaa, kun tauti alkoi riepottaa. Kyllä se varmaan kohta kaikkoaa, kun tuon saamasi kortin valo, voima ja energia rupeavat toden teolla vaikuttamaan.
  Täällä ollaan kireässä pakkassäässä, piirun verrn yli -27, lukemiseen minäkin olen uponnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole kivaa tämä sairastaminen, mutta jospa se jossain vaiheessa helpottaa. Illalla vielä nousi kuume.
   Kyllä pakkaset nyt ovatkin tuikeat ja se tuntuu jo myös tämmöisessä vanhassa talossa myös sisätiloissa.Onneksi on leivinuuni ja hella, jonne on mukava laittaa tulet ja ihana lämpö leviää. Mittari näytti äsken -20 astetta, huomiseksi luvassa kylmempää. Tarkenemisia Sinullekin, siellähän o vielä kylmempää. <3

   Poista
 3. Influenssa riehuu meilläpäinkin, mutta onneksi me emme ole saaneet sitä, vielä ainakaan. Tuttavat monessa talossa sairastivat sitä joulun ja uudenvuoden ajan.
  En ole lukenut Kätilö-kirjoja, mutta vähän köyhäintaloa liippaavan kirjan kuitenkin. Jouko Halmekoski on kirjoittanut Orjamarkkinat, huutolaislasten kohtaloita. Todella järkyttäviä kohtaloita meidän maastamme ja vielä -30-40 luvuiltakin. Myös meidän perhettä se koskee ja lähipiirissäkin oli sellaisia henkilöitä, joita myytiin vuodesta toiseen halvimpaan taloon huutolaiseksi.
  Pitääpä kurkata tuo Mopoauto-ohjelmakin, näin siitä mainosta, mutta en muistanut alkaa seuraamaan.
  Pikaista paranemista teille molemmille! Aurinko paistaa, -20 C pakkasta ja kevättä kohti mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ette saa ollenkaan tätä tautia, sillä kyllä se vie voimat ihan totaalisesti.
   Niinpä, kyllä Suomessakin on koettu joskus niin kovia aikoja ja huutolaisten kohtalo oli niin järkyttävä ja kova. On mahtanut olla nöyryyttävää olla huutokaupattavana ja saada uudessa paikassa useimmiten huonoa ja ala-arvoista kohtelua.:(

   Poista
 4. Toivottavasti flunssa pian helpottaa, nuo päänalueen kivut ovat niin mahdottoman kurjia. Poskiontelo-oireet tuntuvat niin monesti hampaistossa. Rokotekkaan ei ole ilmeisesti auttanut, niinkuin on toivottu, joten sairastuneita taitaa olla tavallista enemmän.
  Hyvä kun mainitsit Hakekaa kätilö- kirjan, taidankin lukea sen uudestaan, tykkäsin siitä tv-sarjastakin.
  Näin ihan pienen pätkän kun mopoautomiehet olivat katsomassa Hiljaista metsää, en vaan hoksannut jäädä seuraamaan. Kiitos vinkistä!
  Voimia toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!
   En ole itse ottanut rokotetta, mutta nytpä onkin ollut mediassa, ettei rokote ole edes suojannut taudilta. Mikä siis olisi tässä asiassa viisautta?
   Minäkin katsoin Hakekaa kätilö-sarjaa ja liikutuin melkein joka jakson aikana. Kirjaa oli kiehtovaa lukea.

   Poista
 5. Pikaista paranemista! Vilkaisin Yle Areenasta tuota ohjelmaa, hauska, täytyy katsoa enemmän. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansu! Olo on vielä aika heikko ja istun tässä viltin alla niiskutellen. Ja jos aikaa on, kannattaa ainakin katsoa viimeisin jakso, jossa on yhteenvetoa mopoautomiesten reissusta Suomessa.

   Poista
 6. Influenssa ja flunssa kuuluu kaatavan kansaa petiin. Vielä ei ole meille tullut ja toivottavasti pysyykin poissa. Vasta sairaana sitä ymmärtää, miten onnellista on olla terve. Lepää ja hoida itseäsi. Jälkitaudit taitavat olla ne viheliäisimmät vitsaukset tavallisessa flunssasakin.

  Katsoin muutaman osan Hakekaa kätilö -sarjasta telkusta. Kyllä on edistystä tapahtunut monella tavoin, onneksemme. Mopoauto-ohjelmasta näin mainoksen ja luulin, että se on vasta tulossa. Harmi, että on mennyt ohi. Tai, näkeehän sen varmaan Areenasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivottavasti tauti pysyy poissa kodistanne. Olen saanut olla terveenä pitkään, mutta nyt tauti yllätti ja vyöryi voimalla päälle. Ei yhtään kivaa!
   Kyllä, Yle Areenasta jaksot löytyvät ainakin vielä ajaan kk:n ajan.

   Poista
 7. Toivottavasti influenssa helpottaa, sitä on kyllä runsaasti liikkeellä. Muista vaan levätä. Onneksi olet löytänyt mieleistä lukemista. Kiitos tuosta ohjelmavinkistä, ihan uusi vinkki oli minulle. -Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli A! Levätä olen yrittänytkin, kun mitään ei nyt jaksa tehdä. Tuntuu, että lihaksistakin ovat voimat hävinneet.

   Pysyhän terveenä!

   Poista
 8. Toivottavasti kotikonstit auttavat influenssaan ettei tule jälkitauteja!
  Parane pian!
  Kiitos myös ohjelmavinkistä, luin siitä aemmin, mutta unohdin kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos! Sitä minäkin toivon. Jälkitaudit voivat olla karmeat. Moni on sairastunut mm. keuhkokuumeeseen.

   Poista
 9. Tykkäsin katsoa Hakekaa kätilö sarjan.
  Mukavasti siihen saatu menneiden aikojen tunnelmaa.

  Hyvä apu on tuo huuhtelu sarvi.

  Ihanan valoisa luminen kuva.

  Toivottavasti vointisi helpottuu, paranemista Sinulle!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liplatus!
   Huuhtelusarvesta on todella hyvä apu ja sen avulla saan pidettyä ainakin hetken aikaa nenän jonkinlaisessa kunnossa. Mutta onhan huuhtelua tehtävä pitkin päivää, vaikkei se toimenpiteenä olekaan kovin miellyttävää.
   Hakekaa kätilö-sarja oli minunkin lemppareitani, kun se oli niin kaunis ja lämminhenkinen.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, Marliska! Kovasti jo haluaisinkin tervehtyä. Olo on aika voimaton.

   Poista
 11. Paranemisia, tuota flunssaa onkin liikkeellä tosi paljon.
  Kuumaa inkivääriteetä täälläkin juodaan ja nenäsumute on ahkeraan käytössä:)

  Kaunis talvinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Auttaako inkivääritee hyvin? Meilläkin saattaa olla tuoretta inkivääriä jääkaapissa. Pitänee koettaa...

   Poista
 12. Gute Besserung wünsche ich dir.
  Liebe Grüße

  VastaaPoista
 13. Leppoisaa toipilasaikaa, toivottavasti voit pian paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Simpukka! Kyllä jo niin haluaisin tuntea oloni paremmaksi, mutta aika tukkoiselta tuntuu edelleen. No, vähitellen tästä toivutaan.

   Poista
 14. No nyt taisivat korttini purnukoiden sisällöt tulla tositarpeeseen. Parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todella!!! Kiitos, Rita! <3 Toivottavasti säästyt tältä viheliäiseltä taudilta.

   Poista
 15. Voi ei! Kuulostaa todella kamalalta taudilta.
  Toivon että aurinko paistaisi joka päivä ja saisit siitä hyvää oloa, energiaa ja voimia taudin taltuttamiseen.
  Kiitos tosi paljon sinulle tuosta ohjelmavinkistä, sillä Areenasta katson aika paljonkin erilaisia ohjelmia ja sarjoja, mutta tämä on jostain syystä mennyt minulta täysin ohi :)
  Toivotan sinulle pikaista paranemista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku! Onneksi aurinko paistaa tänäänkin ja se ihan oikeasti antaa hyvää mieltä ja energiaa, vaikka sen valoa katsoisi ikkunankin läpi (mihin on nyt tyydyttävä).
   Areena onkin melkoinen aarreaitta. Käytän sitä itsekin ja olen mm. katsonut Areenan elokuvia, mitä ei telkkarista näe.
   Ihanaa ja aurinkoisen energistä päivää Sinulle!<3

   Poista
 16. Vähän samoilla mennään näköjään. Mulla kuuri korvatulehdukseen meneillään... Paranemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotoveri! <3
   Paranemisia Sinullekin, siunausta tähänkin päivään!

   Poista
 17. Voi kurjuutta. Hellää hoivaa ja kärsivällisyyttä potea kurjimus kunnolla pois. Täällä toinen toipilas, mutta vielä säästynyt influenssalta. Toivottovasti tuota en saisikaan astman takia, flunssakin kun vetää keuhkot jo huonoon kuntoon. Parannellaan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah!Sitä samaa lemepää toipumista toivon Sinulle! <3 Toivon todella, ettet saa influenssaa, sillä se tuntuu vievän huonoon kuntoon. Nyt on ensimmäinen päivä, kun jäseniä ei kivistä eikä ole kuumeinen olo. Nenä vuotaa edelleen, joten huuhtelukannulle on käyttöä.
   Tervehdyttäviä päiviä Sinulle! <3

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kiitos! Toipuminen ottaa nyt tosi koville, mutta jospa se tästä vielä iloksi muuttuu.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!