torstai 22. joulukuuta 2016

22. JOULUKUUTA: JOULU SOI

Kuuntelen tosi mielelläni joulumusiikkia. Pitkin päivää soi Jouluradion musiikki, mutta välillä kyllä olen kaivanut omiakin levyjä esiin. Yhtenä päivänä tein vähän katselmusta, mitä levyjä kotoa löytyykään ja löytyihän niitä. Osan olin jo ehtinyt suorastaan unohtaa, joten nyt olen siis kuunnellut levylöytöjen musiikkia.


Reijo Ikosen joululevyn ostin monta vuotta sitten Jyväskylästä yhdestä hengellisestä tapahtumasta ja koska tenori oli itse myymässä levyjään, sain sisäkanteen nimikirjoituksenkin. Yksi kauneimmista kappaleista on Tiesitkö Maria?
Petri Laaksosen joulucd on hankittu 90-luvun lopulla ja sitä kuuntelin silloin ahkerasti. Levyltä kuuluu mm. Joulun suuri salaisuus, jota on pitkän tauon jälkeen soitettu myös tänä vuonna radiossakin.


Pekka Simojoen cd Niityllä lunta on myös yksi lempilevyistäni. Siitä löytyy myös sellaisia kappaleita, joita olemme esittäneet kuoron kanssa.
Joulutilkkutäkki- cd oli luonnollinen jatkumo Tilkkutäkkilevyille, joihin on koottu punaisen laulukirjan eli srk-nuorten veisuja. Jouluiselta tilkkutäkiltä nousee mm. Jouluyön hymni Pekka Simojoen tai Joulun rauhaa Mikko Kuustosen esittämänä.


Rajattoman levyt: aina yhtä ihanaa, kaunista ja hiottua laulua! Jipun levyn saimme lahjaksi viime jouluna. Hänenkin äänensä soi kuin helisevä huilu ja laulujen tulkinnassa on uskomatonta syvyyttä.


Susan Boylen tuhkimotarina on vailla vertaa. Tuntematon, työtön kirkkokuorossa laulanut Boyle ponnahti maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen yhdessä hetkessä osallistuttuaan Talent-kisaan Englannissa. Hänenkin lauluäänestään pidän kovasti.


Bing Crosbyn joululaulut vievät nuoruuteen. Olen ollut aina amerikkalaisten musikaalien ystävä ja Crosbyn äänestä ja tanssitaidosta olen niin nauttinut. Aikoinaan lapsuuskylän nuorisoseuran pikkujouluihin teimme ystäväni kanssa ohjelmia ja eräänä jouluna valmistimme tanssiesityksen Crosbyn Jingle Bellsin tahtiin. Terveisiä vaan rakkaalle ystävälle Ouluun! Että meillä oli hauskaa!


Saksankielen harrastajana minulta löytyy myös saksalaista joulumusiikkia. Oikeanpuoleisen levyn sain muutama vuosi sitten lahjaksi ystävältäni Saksasta.


Löytyikö yhtään Sinulle tuttua cd:tä?
Musiikki siis soikoon! Joulu on kerran vuodessa vaan.


17 kommenttia:

 1. Sinulta löytyy iso määrä joulumusiikkia. Osa on minulle tuntematonta esittäjäkaartia, osa hyvinkin tuttua. Itselläni ei ole noista yhtäkään cd:tä, muutenkaan niitä ei ole monta. Yksivironkielinen, sain sen lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan itsekin yllätyin, miten monta joululevyä hyllystä löytyy, pari levyä jopa vielä puuttui. Tiesitkö muuten, että netin kautta Jouluradio tarjoaa myös vironkielistä joulumusiikkia? Vironkieli on jotenkin niin viehättävää kuunneltavaa.

   Poista
 2. Niityllä lunta ja Ikonen löytyvät minun levyhyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, peukutusta! Hyviä levyjä molemmat; kuuluvat kestosuosikkeihini. :)

   Poista
 3. Kerrassaan hieno musiikkikatselmus!
  Yhtään tuttua levyä ei tuossa ollut. Nyt menenkin katsomaan meidän levyvalokoiman, ennenkuin aloittelen siivousta.Jospa sieltä löytyisi jotain millä laittaa pölyhuiskat heilumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululevyjä on markkinoilla pilvin pimein ja joka vuosi tulee uusia. Ihan kaikkia omia levyjä en kuuntele läpi joulua ennen, mutta joistain on tullut suosikkeja. Erityisen paljon tykkään Rajattoman joulumusiikista.

   Poista
 4. No eipä ollut meillä kuin tuo Tilkkutäkki-levy. Kuuntelen usein Nina Åströmin englanninkielistä levyä, samoin Juha Tapion ja Suvi Teräsniskan levyjä.
  Lähimpänä kuitenkin on tuttavieni, edesmenneen Kaj Karjalaisen ja Helena Saaren joululevy Jouluaarteita sekä Korkialan sisarusten Joulun ihme sydämeesi.
  Viime sunnuntaina olin Maksettujen Viulujen konsertissa ja sieltä jäi mieleeni Joulukirkkoon (kello löi jo viisi), jonka voi kuunnella myös youtubesta. Aika hulvaton! Siivoukset sujuu nyt Jouluradion musiikin tahdissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tietyst Simojoen levyt ovat myös esillä ja niitäkin kuunnellaan...

   Poista
  2. Hyvänen aika, Juha Tapion joululevy löytyy minultakin. Sepä unohtui noiden levyjen joukosta.
   Karjalaisen ja Saaren joulumusiikkia kuului usein radioDein taajuuksilla juuri joulun alla, tänä vuonna on soitettu Maksettujen viulujen musiikkia. Täytyypä käydä kurkkaamassa youtubesta.

   Poista
 5. Sinulla onkin mittava joulumusiikkikokoelma. Jonkun verran minullakin joululevyjä on, mutta vähemmän tulee nykyisin niitä soitettua. Keittiössä kuuntelen radiota ruokaa laittaessani ja leipoessani. Muulloin pidän melkeinpä enemmän ihan vain hiljaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisuus on hyvä! Kuuntelen radiota päivittäin ja varsinkin nyt sitä Jouluradiota. Joululevyn saatan kaivaa esiin jo lokakuussa, jos sataa ensilunta. Otan vähän niinkuin förskottia ja virittelen joulumieltä (ihan pikkuisen kuitenkin, vähän kuin maistipaloiksi). :)

   Poista
 6. Kattava joulumusiikin valikoima sinulla!
  Rajattoman levy, se löytyy. Aika vähän on varsinaista joulumusiikkia tullut hankiuksi, jokunen LP kyllä aikoinaan ja on vielä toimiva levysoitinkin tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ostanut joitkin levyjä, mutta aika monta on tullut myös lahjaksi. Vieläkö olet kuunnellut älppäreitä? Ne ovat niin ihnan nostalgisia rahinoineen.

   Poista
 7. On sinulla paljon hyvää joulumusikkia. On minullakin jonkun verran. Minulla on paljon radio auki niin sielta nyt tulee aika lailla joulumusikkia Hyvä Ruhallista Jouluaikaa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluradio esim. soittaa tauotta joulumusiikkia loppiaiseen asti. Kuunteletko sitä kanavaa?
   Rauhaisaa joulunaikaa Sinullekin, Irma! <3

   Poista
 8. Aika eri levyillä mennään. Maailmassa on niin paljon kaunista joulumusiikkia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä ja koko ajan tulee uutta joulumusaa. Montakohan joululevyä pelkästään Suomessa julkaistaan vuosittain? :)

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!